ჩემი საფირმო ღვეზელი უგემრიელესი კრემ-სუფლეა. ვაზიარებ მისი მომზადების საიდუმლო ტექნოლოგიას.

by ekaterine

თუ  მოგბეზრდეთ კლასიკური შარლოტა, თქვენს ყურადღებას დავუთმობ მდიდრულ ვაშლის ღვეზელს სუფლესთან ერთად. ეს არის საოცრად გემრიელი საკონდიტრო ნამცხვარი, რომლის განსაცვიფრებელი სურნელი თავბრუს დაგახვევთ,

ეს მადისაღმძვრელი ღვეზელი შედგება დამსხვრეული ცომის, წვნიანი ვაშლის ფენისა და საოცრად ნაზი კრემისგან. ამ სამი კომპონენტის კომბინაცია წარმოუდგენლად წარმატებულია. ძნელი წარმოსადგენია უკეთესი კომბინაცია.

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის სუფლის ღვეზელი

ამ ფანტასტიკური ცომის თავისებურება ჰაეროვან კრემშია, რომლის მოსამზადებლადაც ყველაზე ჩვეულებრივი ინგრედიენტებია საჭირო. მნიშვნელოვანია მხოლოდ კვერცხის ცილა საფუძვლიანად ავთქვიფოთ ძლიერ მწვერვალებამდე და ჩათვალეთ, რომ ბრძოლის ნახევარი დასრულებულია. ამის გაკეთება შეგიძლიათ მიქსერის გარეშეც. ჩვეულებრივი სათქვეფით მიიღებთ მყარ ქაფს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 2 ც.

შაქარი 120 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

ვანილის შაქარი 1 ს/კ

ხორბლის ფქვილი 250 გრ

კარაქი 90 გრ

მარილი 1 მწიკვი

ვაშლი 500 გრ

ლიმონის წვენი 3 ს.კ.

არაჟანი 400გრ

სიმინდის სახამებელი 30გრ

მომზადება

ხორბლის ფქვილი შეურიეთ გამაფხვიერებელს და მარილს. დაუმატეთ წვრილად დაჭრილი გაცივებული კარაქი. გახეხეთ ყველაფერი. გამოყავით მისგან მესამედი. ნამცხვრის ყველაზე პატარა ნაწილი ჩადეთ ცელოფანში და შეინახეთ საყინულეში 15 წუთის განმავლობაში.

გააცალკევეთ ცილა გულებისგან. გულებს დაუმატეთ 40 გრ შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ. კვერცხის ნაზავი ჩაასხით ხორბლის ფქვილის ნარევში. ყველაფერი კარგად აურიეთ ერთგვაროვნებამდე.გამოსაცხობ ფორმას დააფარეთ საცხობი ქაღალდი. ჩაასხით მასში ცომის უმეტესი ნაწილი, ამოუკეცეთ გვერდები. ფორმა გააგზავნეთ მაცივარში 20 წუთით.

მოამზადეთ ხილი. გარეცხეთ ვაშლი. ამოიღეთ თესლი და დაჭერით ნაყოფი კუბებად. ვაშლს დაუმატეთ ლიმონის წვენი. აურიეთ კარგად.

ჩაყარეთ ვაშლი ტაფაში.  დაუმატეთ 40 გრ შაქარი. აურიეთ კარგად. ხილი დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში, თან აქტიურად ურიეთ.

მოამზადეთ კრემის სუფლე. ღრმა კონტეინერში შეურიეთ კვერცხის ცილა 40 გ შაქარი და 1 ჩ.კ. ვანილის შაქარი. ათქვიფეთ მყარ მასამდე. დაუმატეთ არაჟანი და სიმინდის სახამებელი. ათქვიფეთ ყველაფერი ფუმფულა ერთგვაროვან მასამდე.

გაცივებული ვაშლები ცომთან ერთად გადაიტანეთ ფორმაში, თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან მოათავსეთ კრემის სუფლე, გაასწორეთ ნიჩბით. ღვეზელს ზემოდან მოაყარეთ გახეხილი ხორბლის ფქვილის მასა.

ფორმა გააგზავნეთ 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40-45 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

 

Related Articles