ჰოლანდიური ხორცის რულეტი ღუმელში
მოგინდათ საქონლის ხორცისგან რაიმე გემრიელი მომზადება, მაგრამ კოტლეტების დრო არ გაქვთ? ჰოლანდიური ხორცის რულეტი დაგეხმარებათ! ეს მადისაღმძვრელი ხორციანი კერძი გაგაოცებთ საოცარი გემოთი და მომზადების მარტივი ტექნოლოგიით.
გამომცხვარი რულეტი არაჩვეულებრივად სურნელოვანი გამოდის დაფქულ ხორცში დამატებული სანელებლების წყალობით. ხარშვისას აუცილებლად გამოიყენეთ მუსკატის კაკალი, დაფქული ქინძი და შავი პილპილი. მზა კერძის სურნელი აუცილებლად შეიტყუებს ყველას სამზარეულოში!
როგორ გამოვაცხოთ ჰოლანდიური ხორცის რულეტი
იმისათვის, რომ რულეტი ძალიან წვნიანი იყოს, ის უნდა მოიხარშოს ხახვზე. ჩვენ ასევე გირჩევთ საცხობი ჭურჭლის ძირში დაასხით წყალი და არომატისთვის დაუმატოთ დაფნის ფოთოლი და წიწაკა.
ინგრედიენტები
საქონლის ხორცი 1 კგ
პური 180 გრ
რძე 250 გრ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მუსკატის კაკალი 0,25 ს/კ
ქინძი 0,5 ჩ/კ
მწვანე ხახვი 30 გრ
მყარი ყველი 150 გრ
კვერცხი 3 ც.
წყალი 50 მლ
დაფნის ფოთოლი 1 ც
შავი პილპილი (ბარდა) 3 ც
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
ხახვი 1 ც.
მომზადება
კუბიკებად დაჭრილი თეთრი პურის ნაჭრები. შეავსეთ ისინი რძით.
ვრეცხავთ მწვანე ხახვს. დავფქვათ. მყარი ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ყველაფერი პურს დაუმატეთ, მოაყარეთ მარილი, დაფქული შავი პილპილი, მუსკატის კაკალი და დაფქული ქინძი. ყველაფერს კარგად ვურევთ.
ათქვიფეთ კვერცხები და დაუმატეთ სუხარი. ისევ აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასამდე.
ხახვს ვასუფთავებთ. დავჭრათ ოთხკუთხედებად. მზესუმზირის ზეთით ცხიმწასმულ ფორმას ძირზე დავულაგოთ ხახვი.
წყალში დასველებული ხელებით ვაკეთებთ დაფქული ხორცის ორ დიდ რულეტს და ხახვზე გავანაწილოთ.
საცხობ ფორმაში ჩაასხით წყალი. დაუმატეთ წიწაკის მარცვლები და დაფნის ფოთოლი. ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 60 წუთის განმავლობაში.
მადისაღმძვრელი რულეტი ჰოლანდიური რეცეპტის მიხედვით მზად არის! დაჭერით ნაწილებად, შემდეგ მიირთვით გვერდით კერძთან ერთად. გამომცხვარი კარტოფილი პარმეზანით და მწვანილებით იდეალური ვარიანტია. ასეთი ბოსტნეულის კერძთან ერთად, წვნიანი რულეტი სუფრიდან რამდენიმე წუთში გაქრება.