ვამზადებ დღესასწაულებზეც და ყოველდღიურადაც. ეს საჭმელი მეხმარება ნებისმიერ სიტუაციაში. 🥗

by ekaterine

შპროტის და ბარდის სალათი: კერძი ყველა შემთხვევისთვის

საკუჭნაოში ყოველთვის მაქვს რამდენიმე ქილა კონსერვი. მათ შორის აუცილებლად იქნება ერთი-ორი შპროტი. ერთხელ მათგან სენდვიჩები გავაკეთე, ახლა კი ერთ გემრიელ საჭმელს ვამზადებ.  სალათი არაერთხელ დამეხმარა, როცა სტუმრები უკვე კარის ზღურბლზე იყვნენ.

როგორ მოვამზადოთ სალათი შპროტისა და ბარდასგან

ვინაიდან შემადგენლობა შეიცავს კარტოფილს, კერძი საკმაოდ ნოყიერია. ერთი პორცია საკმარისია „ჭიის გასაყინად“. ამავდროულად, კიტრი და მწვანილი თევზის სალათს უფრო ახალს ხდის. მნიშვნელოვანია, რომ შპროტი იყოს კარგი ხარისხის.

ინგრედიენტები

შპროტი 240 გ

ბარდა 170 გ

კვერცხი 3 ც.

კარტოფილი 2 ც.

კიტრი 1 ც

მწვანე ხახვი 2 ც

კამა 0.25 კონა.

მარილი გემოვნებით

მომზადება

მოხარშეთ კარტოფილი კანიანად, გაფცქვენით, დაჭერით პატარა კუბიკებად და ჩაყარეთ ღრმა თასში.

შპროტიდან გადაწურეთ ზეთი, თევზი დაჭერით ნაჭრებად და დაუმატეთ კარტოფილს. დაამატეთ ბარდა სითხის გარეშე.

მოვხარშოთ კვერცხები, გავფცქვნათ და დავჭრათ პატარა კუბიკებად. გააგზავნეთ თასში დანარჩენ ინგრედიენტებთან.

დაამატეთ ახალი კიტრი, დაჭრილი ზოლებად და დაჭრილი მწვანილი. სალათას მოაყარეთ მარილი და მოასხით მაიონეზი. კარგად აურიეთ.

თუ კარტოფილს და კვერცხს წინასწარ მოხარშავთ, თავად სალათის მომზადება სულ რაღაც 10 წუთში შეიძლება. ჩემთვის ის ცვლის სრულ კვებას.  შეიძლება  შპროტის სახლში მომზადებაც, დარწმუნებული ვარ მათთან ერთად სალათი კიდევ უკეთესი გამოვა.

Related Articles