20 წუთს ვხარჯავ მომზადებისას, შემდეგ კი ნახევარ საათს ველოდები ღუმელიდან გამოღებას. ყველაზე დელიკატური დესერტი ფენების დაწყობის და კრემის წასმის გარეშე! 😉👇🏻

by ekaterine

უგემრიელესი ტორტი მოხარშული კრემით

ნამცხვრების მომზადებას ყოველთვის მივიჩნევდი კულინარიული ნიჭის გამოვლენის უმაღლეს ფორმად. წარმომიდგენია რამხელა ოსტატობა და მოთმინებაა საჭირო: ფენების დალაგება, დაკრემვა, თანაბრად წასმ და შემდეგ მათი გაფორმებაც! რა თქმა უნდა, დროთა განმავლობაში ვისწავლე ასეთი დესერტების მომზადება. მაგრამ მე მაინც მირჩევნია მარტივი კერძები, რომელთა მომზადებაც შეიძლება სამუშაო დღეებშიც კი. უგემრიელესი ბისკვიტის ნამცხვარი – ერთ- ერთი მათგანი.

თქვენ არ გჭირდებათ დიდი დროის დახარჯვა ბისკვიტის გასაციებლად და შემდეგ მისი დაჭრისთვის. არ არის საჭირო 10 ინგრედიენტისგან შემდგარი კრემის მოხარშვა, შემდეგ კი თანაბარი ფენების დადება. ეს ტორტი სასაცილოდ მარტივად მზადდება! დრო 20 წუთი – და თქვენ უკვე აგზავნით თქვენს დესერტს გამოსაცხობად.

როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი ნამცხვარი კრემით

ნუშის ფქვილის პოვნა ამ ნამცხვრის მოსამზადებლად შეიძლება რთული იყოს. თუ ეს ინგრედიენტი არ გაქვთ, შეგიძლიათ უბრალოდ დაფქვით ნუში და გამოიყენოთ.

ინგრედიენტები

კვერცხი 3 ც

შაქარი 150 გრ

სიმინდის სახამებელი 15 გრ

რძე 350 მლ

მარილი 1 მწიკვი

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

ხორბლის ფქვილი 170 გრ

გამაფხვიერებელი 1 ს/კ

ნუშის ფქვილი 50 გრ

ნუშის ფანტელები 50 გრ

შაქარი ფხვნილი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ 1 კვერცხი, 50 გრ შაქარი და სიმინდის სახამებელი. ჩაასხით 250 მლ რძე და გაათბეთ ნარევი, გამუდმებით ურიეთ სანამ არ შესქელდება. კრემი მზად არის. დააფარეთ ცელოფანი და დატოვეთ გასაცივებლად.

დარჩენილი კვერცხები ათქვიფეთ მწიკვი მარილით და 100 გრ შაქრით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. დაუმატეთ 100 მლ რძე და მზესუმზირის ზეთი, განაგრძეთ თქვეფა.ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ნუშის ფქვილი გაურიეთ, მოზილეთ რბილი ცომი. მოათავსეთ პერგამენტით გაფორმებულ საცხობ ფორმაში.

ცომს მოაყარეთ ნუშის ფანტელები და დაფარეთ კრემით. გამოაცხვეთ 40 წუთის განმავლობაში 170°C-ზე გახურებულ ღუმელში. დესერტი გააფორმეთ შაქრის პუდრით.

ჰაეროვანი და რბილი ბისკვიტი კარგად უხდება რძის კრემს, ზომიერად ტკბილს. რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ მოამზადოთ შიგთავსიანი ცომი, თუ გაქვთ, მაგალითად, მურაბა, შოკოლადის პასტა ან ჯემი. ბისკვიტის ნამცხვრის რეცეპტში გამოიყენება 27 სმ 18 სმ ზომის ტაფა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სხვა, მაგრამ შემდეგ გამოცხობის დრო შეიძლება ოდნავ განსხვავდებოდეს. შეამოწმეთ დესერტის მზადყოფნა ხის ჩხირით.

Related Articles