სალათი “ჩერკასი”-ხშირად ვამზადებ და უკვე ზეპირად ვიცი, ჩანიშნულიც კი არ მაქვს რეცეპტების წიგნში!

by ekaterine

როგორც ამბობენ, ზამთარი კარგია მათთვის, ვინც ემზადება შემოდგომაზე. ხო და გეპატიჟებით ახლავე იფიქროთ ზამთრის სუფრისთვის გემრიელი ბოსტნეულის კერძზე. გასულ წელს, როგორც შევამჩნიეთ, განსაკუთრებით პოპულარული იყო სალათი „დუნაი“. ამ სეზონზე კიდევ უფრო საინტერესოს გთავაზობთ!
დაკონსერვებული ჩერკასის სალათი არის ნათელი და გემრიელი, რომლის მომზადებაც რეკომენდებულია დიდი პორციებით. რატომ? დიახ, რადგან ის ზამთრის პირველ თვეში რამდენიმე დღეში იფანტება. ტკბილი და მჟავე ბოსტნეულით შერწყმული ლობიო ფანტასტიურ ნაზავს ქმნის!

ინგრედიენტები

ლობიო 2 ჭიქა.

ბადრიჯანი 5 ც

ბულგარული წიწაკა 5 ც

ჩილის წიწაკა 1 ც

ხახვი 2 ც

სტაფილო 3 ც

პომიდორი 1 კგ

ნიორი 1 ც

ოხრახუში გემოვნებით

ქინძი 2 ჩ.კ.

მარილი გემოვნებით

შაქარი გემოვნებით

ძმარი 0.25 ჭიქა

მომზადება

ლობიო დროზე ადრე დაალბეთ და შემდეგ ადუღეთ სანამ არ დარბილდება. ბადრიჯანი და წიწაკა დავჭრათ საშუალო ზომის კუბიკებად, ხახვი კი ნახევარ რგოლებად. სტაფილო გახეხეთ საშუალო სახეხზე, მწვანილი და ნიორი წვრილად დაჭერით. გაატარეთ პომიდორი ხორცსაკეპ მანქანაში.

ხახვი შეწვით ზეთში გამჭვირვალემდე, შემდეგ დაუმატეთ სტაფილო. მოხარშეთ ნარევი, შეავსეთ ყველაფერი პომიდვრის მასით.  წიწაკა ბადრიჯანთან ერთად ჩაასხით ღრმა ჭურჭელში, ადუღეთ ნახევარ საათზე ცოტა მეტი, სანამ ბადრიჯანი მზად არ იქნება,

შემდეგ დაუმატეთ მზა ლობიო მწვანილით, ქინძი და მარილი. და დაამატეთ ცოტა შაქარი და მოხარშეთ სალათი კიდევ 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ ლობიო არ შეიწოვება ყველა გემოს. დაუმატეთ ძმარი თითო სუფრის კოვზით, ყოველ ჯერზე აურიეთ და გასინჯეთ. ყურადღება გაამახვილეთ თქვენს გემოვნებაზე.

უმჯობესია სალათი ჩაასხათ სტერილიზებულ ქილებში, თუ მის შენახვას ზამთრამდე გეგმავთ. მოხუფეთ ბოსტნეული ჯერ კიდევ ცხელი, მოათავსეთ ერთად და შეფუთეთ საბნით. კერძი მზად იქნება 3-4 დღეში: ყველა ინგრედიენტი გაიჟღინთება, სასურველ გემოს შეიძენს. ჩერკასის სალათი შესანიშნავი კერძია ზამთრისთვის გამომცხვარი კარტოფილით და სხვა გემრიელი კერძებით!

Related Articles