ყველაზე დახვეწილი ტორტის ოქროს რეცეპტი.

by ekaterine

ყველა მიიჩნევს, რომ ჩიტის რძე არის რაღაც მიუწვდომელი, ერთგვარი სასწაული, რომელიც არ არსებობს რეალურ ცხოვრებაში. გასაკვირი არ არის, რომ პოპულარულ დესერტს ასეთი სახელი აქვს. ბოლოს და ბოლოს, ტორტი ბისკვიტით და დელიკატური სუფლეთი ნამდვილი კულინარიული სასწაულია.

რა თქმა უნდა, ასეთი გემრიელი დესერტის მოსამზადებლად საჭიროა ათზე მეტი კვერცხი და თითქმის 2 შეკვრა კარაქი. სიამოვნება არ არის იაფი, მაგრამ საოცარი შედეგისთვის ღირს.

როგორ მოვამზადოთ ნამცხვარი „ჩიტის რძე“ ბისკვიტით

სასურველი სიმაღლის ბისკვიტის გამოსაცხობად უნდა აიღოთ არც ისე დიდი დიამეტრის მრგვალი ფორმა. მისი დახმარებით თქვენ მიიღებთ დესერტის შესანიშნავ საფუძველს, რომლის საგულდაგულოდ დაჭრა მხოლოდ 2 იდენტურ ნაწილად დაგჭირდებათ, როცა მთლიანად გაცივდება.

ინგრედიენტები

კვერცხი 14 ც

შაქარი 3,5 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 170 გრ

ვანილი გემოვნებით

კარაქი 350 გრ

რძე 250 გრ

ჟელატინი 40 გრ

წყალი 150 გრ

კაკაოს ფხვნილი 5 ს.კ.

მომზადება

ბისკვიტის მომზადება. ღრმა თასში გატეხეთ 4 კვერცხი. ვამატებთ 1 ჭიქა შაქარს, კარგად ათქვიფეთ. დაუმატეთ 160 გრ გაცრილი ხორბლის ფქვილი. აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

დაასხით ცომი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაში. 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში ნახევარი საათით. ვამზადებთ სუფლეს. ჩაყარეთ ჟელატინი პატარა თასში. შეავსეთ იგი თბილი წყლით. აურიეთ კარგად. გააჩერეთ 30 წუთი ოთახის ტემპერატურაზე, სანამ ჟელატინი მთლიანად არ გაფუვდება.
ვიღებთ 10 კვერცხს. გულები გააცალკევეთ ცილებისგან. გულებს დაუმატეთ 200 გრ რძე და 1 ჭიქა შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ 10 გრ ხორბლის ფქვილი. ისევ კარგად აურიეთ ყველაფერი.

გულების შედეგად მიღებული ნაზავი ქვაბით მოათავსეთ ცეცხლზე. მიიყვანეთ ადუღებამდე წყლის აბაზანაზე. დაელოდეთ. რომ გაცივდეს. შემდეგ დაუმატეთ 300გრ დარბილებული კარაქი და ვანილი. ყველაფერი ათქვიფეთ კარგად.
ცილებს დაამატეთ 1 ჭიქა შაქარი. ათქვიფეთ ისინი საფუძვლიანად სანამ მყარი მწვერვალები არ წარმოიქმნება. გაათბეთ ჟელატინის ნარევი. გაწურეთ საცერში და დაელოდეთ, რომ ცოტა გაცივდეს. ცილებს დაამატეთ ჟელატინი. აურიეთ კარგად.
ათქვეფილი ცილები თანდათან შეურიეთ გულების კრემში. ყველაფერი კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გაციებული ნამცხვარი გაყავით შუაზე. მის ერთ ნაწილზე სუფლე წავუსვათ. თანაბრად გაანაწილეთ. ზემოდან დავაფინოთ მეორე ფენა. დესერტის გვერდებზეც კრემის ფენას ვასწორებთ. ნამცხვარს ვაგზავნით მაცივარში 5–6 საათით, მოამზადეთ მინანქარი. ქვაბში ჩაყარეთ ნახევარი ჭიქა შაქარი. დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი და 50 გრ დარბილებული კარაქი. ჩაასხით 50 გრ რძე. ყველა ინგრედიენტი კარგად.

ქვაბს ვდგავთ ცეცხლზე.  მიიყვანეთ ადუღებამდე, მუდმივად ურიეთ.  ცოტა უნდა გაცივდეს. შემდეგ დაასხით ნამცხვარს. მინანქარი თანაბრად გაანაწილეთ დესერტის მთელ ზედაპირზე. მთელი ღამე მაცივარში შევდგით.
საოცარი ტორტი “ჩიტის რძე”, რომლის გემოც ბავშვობიდან ყველასთვის ნაცნობია, მზად არის! ეს არ არის დესერტი, არამედ ზეციური სიამოვნება. მოამზადეთ ის დღესასწაულებზე და როცა გსურთ საყვარელი ადამიანების განებივრება რაღაც საოცრად გემრიელით.

Related Articles