ეს სურნელოვანი სალათი მზადდება ერთ საათში და ისიამოვნებთ მთელი წლის განმავლობაში! 😊

by ekaterine

ყაბაყი კორეულად ზამთრისთვის

წვნიანი ყაბაყი, ხრაშუნა სტაფილო და ნათელი ბულგარული წიწაკა არის გარანტი იმისა, რომ სალათი საოცრად გემრიელი და ლამაზი გამოვა. ბოსტნეულის ასეთი წარმატებული კომბინაცია სხვა არჩევანს არ ტოვებს. ამაში რომ დარწმუნდეთ, ზამთრისთვის კორეული სტილის ყაბაყი მოხუფეთ.

ამ კერძის სანელებელი და პიკანტურობა შეუყვარდება ბოსტნეულის კობსერვების არც თუ ისე ერთგულ გულშემატკივრებს. ასეთი სალათის გასინჯვაზე უარის თქმა შეუძლებელია, რადგან მისი გარეგნობა გთხოვს, რაც შეიძლება მალე აიღოთ ჩანგალი.

როგორ დავხუფოთ ყაბაყი კორეულად ზამთრისთვის

ბოსტნეულის საჭმელების მომზადებისას, თქვენ თვითონ დაარეგულირეთ პიკანტურობის დონე. ამის გაკეთება ძალიან ადვილია. მთავარია, არ გადააჭარბოთ ცხარე წიწაკის დამატებით, რადგან მაშინ სალათი ძალიან ცხარე იქნება.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 1,5 კგ

სტაფილო 0,5 კგ

ბულგარული წიწაკა 250 გრ

წიწაკა გემოვნებით ხახვი 150 გრ

ნიორი 1 ც

რეჰანი 0,5 კონა

ქინძი 1 ჩ/კ

პაპრიკა 1 ჩ/კ

მარილი 1 ს/კ

შაქარი 4 ს.კ.

ძმარი 80 მლ

მზესუმზირის ზეთი 80 მლ

მომზადება

გაასუფთავეთ სტაფილო. ყაბაყი კარგად გარეცხეთ. გახეხეთ ბოსტნეული კორეული სტაფილოსთვის. გაასუფთავეთ ხახვი. დავჭრათ ნახევარ რგოლებად.

გაასუფთავეთ ნიორი და გარეცხეთ რეჰანი. წვრილად დაჭერით ისინი. გარეცხეთ ბულგარული წიწაკა.  გაასუფთავეთ იგი თესლისგან. ბოსტნეული დავჭრათ ზოლებად.

გარეცხეთ ცხარე წიწაკა. დაჭერით თხელ რგოლებად ყაბაყი ღრმა თასში შეურიეთ ყველა მომზადებული ბოსტნეული, მწვანილი და მთლიანი ხახვის ნახევარი. ჩაყარეთ შაქარი და მარილი. დაუმატეთ ქინძი და დაფქული პაპრიკა.

მზესუმზირის ზეთით გახურებულ ტაფაში მოათავსეთ ხახვის ნახევარი. შეწვით ოქროსფერამდე. კომბინირებულ ბოსტნეულს დაასხით ცხელი ზეთი. დაამატეთ მათ შემწვარი ხახვი.

ჩაასხით ძმარი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად. დატოვე ისინი 3 საათის განმავლობაში ოთახის ტემპერატურაზე. ნარევი პერიოდულად ურიეთ.
ბოსტნეული სუფთა ქილებში ჩაალაგეთ. შეავსეთ ისინი გამოყოფილი წვენით ზევით. შემდეგ ხის შამფურით ან დანით ჩაჩხვლიტეთ ქილები ჰაერის გასათავისუფლებლად. ჩაასხით დარჩენილი ყაბაყის წვენი.

დააფარეთ ქილებს ხუფები. მოათავსეთ ისინი პირსახოცით დაფარულ ქვაბში. დაასხით წყალი. ადუღების შემდეგ გააჩერეთ კონტეინერები ცეცხლზე კიდევ 20 წუთის განმავლობაში.

ქილებს მჭიდროდ დაახურეთ თავსახურები. გადაატრიალეთ ისინი თავდაყირა. შეფუთეთ თბილ საბანში. დატოვე ისინი სამზარეულოში, რომ მთლიანად გაცივდეს.
თუ მთელი თქვენი სალათი არ ჯდება ქილებში, შეგიძლიათ მისი მცირე ნაწილი მაცივარში დატოვოთ. მიირთვით შერეული ბოსტნეული კერძის სახით მეორე დღეს. თქვენი ოჯახი მას უმოკლეს დროში გააქრობს მაგიდიდან.

Related Articles