ამ დესერტის გამოსაცხობად საჭიროა მინიმალური ინგრედიენტები, ალუბლის ნაცვლად კი შეგიძლიათ ნებისმიერი კენკრა გამოიყენოთ.
ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის:
1 კვერცხი
100 გ შაქარი
100 მლ არაჟანი
2 ს/კ. მცენარეული ზეთი
80 გ ფქვილი
4 ჩ/კ. კაკაო
1 ჩ/კ. საცხობი ფხვნილი
15 გ ვანილის შაქარი
შემადგენლობა კრემისთვის:
250 გრ ხაჭო
250 მლ ნაღები 33% ცხიმიანი
100 გრ შაქრის ფხვნილი
25 გრ ჟელატინი
40 მლ წყალი
200 გრ დაკონსერვებული ან ახალი ალუბალი
15 გ ვანილის შაქარი
მომზადება:
ავთქვიფოთ შაქრის ფხვნილი და კვერცხი მიქსერით, დავამატოთ არაჟანი და მც. ცხიმი.
ცალკე ავურიოთ ფქვილი, ვანილი, საცხობი ფხვნილი და კაკაო.
ნელ-ნელა შეურიეთ ერთმანეთს ორივე ნარევი, უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის.
ღრმა საცხობ ფორმაში წაუსვით ცხიმი და ჩაასხით ცომი.
190 გრადუსზე 20 წუთით შედგით ღუმელში და გამოაცხეთ, უმჯობესია ფორმაშივე გაცივდეს.
მოვამზადოთ მარტივი და გემრიელი კრემი. ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 20 წუთი გავაჩეროთ. მანამდე ხაჭო და ალუბალი მიქსერით ავურიოთ. დავუმატოთ შაქრის პუდრა და ვანილი. ჟელატინი ორთქლის აბაზანაზე გახსენით და გააგრილეთ. დაუმატეთ კრემს და ათქვიფეთ მიქერით. თუ კრემი სქელი გამოვიდა, დაუმატეთ ცოტა ნაღები.
ფორმაში ჩააფინეთ ცელოფანი, მოასხით კრემი. დაჭერით ბისკვიტი კუბიკებად, მოაყარეთ კრემს და ცარიელ ადგილებზე ალუბალი ჩაალაგეთ. ასე გააგრძელეთ, სანამ ინგრედიენტები აარ მორჩება.
ზემოდან დააფარეთ ცელოფანი და 6 საათით შედგით მაცივარში. გამოიღეთ , ცელოფნიანად ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და დაჭერით.
გემრიელი ტორტისთვის აირჩიეთ ხარისხიანი პროდუქცია. კრემი შეიძლება შეიცვალოს უცხიმო არაჟნით. ერთხელ, როდესაც მე არ მქონდა დრო, რომ გამომეცხო ბისკვიტი, გამოვიყენე ტბილი ორცხობილა. აღმოჩნდა არაჩვეულებრივი! გისურვებთ კულინარიულ წარმატებებს და მხოლოდ გემრიელ დესერტებს!