• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

მარტივი და გემრიელი დაბალკალორიული ტორტი – სუფლე. ნამდვილი ალუბლის სიამოვნება!

by ekaterine იანვარი 2, 2019
იანვარი 2, 2019

ამ დესერტის გამოსაცხობად საჭიროა მინიმალური ინგრედიენტები, ალუბლის ნაცვლად კი შეგიძლიათ ნებისმიერი კენკრა გამოიყენოთ.

ინგრედიენტები ბისკვიტისთვის:

1 კვერცხი

100 გ შაქარი

100 მლ არაჟანი

2 ს/კ. მცენარეული ზეთი

80 გ ფქვილი

4 ჩ/კ. კაკაო

1 ჩ/კ. საცხობი ფხვნილი

15 გ ვანილის შაქარი

შემადგენლობა კრემისთვის:

250 გრ ხაჭო

250 მლ ნაღები 33% ცხიმიანი

100 გრ შაქრის ფხვნილი

25 გრ ჟელატინი

40 მლ წყალი

200 გრ დაკონსერვებული ან ახალი ალუბალი

15 გ ვანილის შაქარი

მომზადება:

ავთქვიფოთ შაქრის ფხვნილი და კვერცხი მიქსერით, დავამატოთ არაჟანი და მც. ცხიმი.

 

ცალკე ავურიოთ ფქვილი, ვანილი, საცხობი ფხვნილი და კაკაო.

ნელ-ნელა შეურიეთ ერთმანეთს ორივე ნარევი, უნდა გამოვიდეს სქელი არაჟნის სისქის.

 

ღრმა საცხობ ფორმაში წაუსვით ცხიმი და ჩაასხით ცომი.

 

190 გრადუსზე 20 წუთით შედგით ღუმელში და გამოაცხეთ, უმჯობესია ფორმაშივე გაცივდეს.

მოვამზადოთ მარტივი და გემრიელი კრემი. ჟელატინს დავასხათ ოთახის ტემპერატურის წყალი და 20 წუთი გავაჩეროთ. მანამდე ხაჭო და ალუბალი მიქსერით ავურიოთ. დავუმატოთ შაქრის პუდრა და ვანილი. ჟელატინი ორთქლის აბაზანაზე გახსენით და გააგრილეთ. დაუმატეთ კრემს და ათქვიფეთ მიქერით. თუ კრემი სქელი გამოვიდა, დაუმატეთ ცოტა ნაღები.

 

ფორმაში ჩააფინეთ ცელოფანი, მოასხით კრემი. დაჭერით ბისკვიტი კუბიკებად, მოაყარეთ კრემს და ცარიელ ადგილებზე ალუბალი ჩაალაგეთ. ასე გააგრძელეთ, სანამ ინგრედიენტები აარ მორჩება.

 

ზემოდან დააფარეთ ცელოფანი და 6 საათით შედგით მაცივარში. გამოიღეთ , ცელოფნიანად ფრთხილად გადმოაბრუნეთ და დაჭერით.

გემრიელი ტორტისთვის აირჩიეთ ხარისხიანი პროდუქცია. კრემი შეიძლება შეიცვალოს უცხიმო არაჟნით. ერთხელ, როდესაც მე არ მქონდა დრო, რომ გამომეცხო ბისკვიტი, გამოვიყენე ტბილი ორცხობილა. აღმოჩნდა არაჩვეულებრივი! გისურვებთ კულინარიულ წარმატებებს და მხოლოდ გემრიელ დესერტებს!

0
FacebookEmail
previous post
“მონასტრის ქოხი”- ექსკლუზიური რეცეპტი. მრავალფეროვანი სადილის შემდეგაც კი სტუმრები მოუთმენლად ელოდებიან ამ დესერტს.
next post
პიცის თხელი და რბილი ცომის რეცეპტი! იტალიელმა მეგობარმა მასწავლა, რომელიც დიდხანს მუშაობდა პიცერიაში!

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    დიდი ხანია ნუთელას სახლში ვამზადებ. ისეთი გემრიელია, ნაყიდისგან ვერ არჩევენ!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC