დეგუსტატორი სიამოვნებისგან თვალებს ატრიალებს: ” ღმერთო რა გემრიელია. მე თვითონაც ვერ შევძლებ მის გამოცხობას.”

by ekaterine

მეგა-შოკოლადის ტორტი “ერთი ორი სამი” სომეხი დიასახლისის რეცეპტით.

დღეს  გაგიზიარებთ,  შოკოლადის ნამცხვრის სწრაფ რეცეპტს უგემრიელესი შოკოლადის მინანქრით. ის შიგნით ტენიანია და გარედან დაფარულია მსუბუქი ხრაშუნა ქერქით. მისგან თავის დაღწევა შეუძლებელია!

ინგრედიენტები ცომისთვის

რძე 280 მლ

2 კვერცხი

250 გრ ფქვილი

300 გრ შაქარი

60 გრ მცენარეული ზეთი

55 გრ კაკაო

1,5 ჩ.კ სოდა

60 გრ კარაქი

1,5 ჩ.კ ძმარი

მწიკვი მარილი

ინგრედიენტები შოკოლადისთვის

4 ს.კ. კაკაოს

5-6 ს.კ. წყალი

4 ს.კ. შაქარი

50 გრ კარაქი

1 ს.კ. მცენარეული ზეთი

ფქვილი და კაკაო გავცრათ ღრმა თასში, დავამატოთ შაქარი, კვერცხი და ჩავასხათ რძეში.

გაადნეთ კარაქი და ასევე დაუმატეთ ცომს. ჩაასხით იქ მცენარეული ზეთი. ყველაფერი მიქსერით ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე. შემდეგ სოდა გააფუეთ ძმრით, დაუმატეთ ცოტა მარილი და ათქვიფეთ კიდევ ერთი წუთი.

 

ღვეზელი ჩაასხით პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაში.  გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჯოხით.

მინანქრის გასაკეთებლად ქვაბში მოათავსეთ შაქარი და კაკაო. ჩაასხით წყალი და დაუმატეთ კარაქი. ადუღეთ 2 წუთის განმავლობაში, მუდმივად ურიეთ. როდესაც მინანქარი მზად იქნება, გამორთეთ ცეცხლი და დაამატეთ მცენარეული ზეთი. აურიეთ კარგად.
მინანქარი კიდევ უფრო გაგიადვილდებათ, თუ შოკოლადის ფილას კარაქის პატარა ნაჭერთან ერთად გაადნობთ.

მინანქარი მოხარშვისთანავე წაუსვით ტორტს, სანამ გამაგრდება. შოკოლადის ნამცხვარი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles