დედამ შემოგვთავაზა ახალგაზრდა ყაბაყის მირთმევის საუკეთესო გზა. ყველა ჩემმა მეგობარმა მთხოვა რეცეპტი!

by ekaterine

კორეული სტილის ცხარე ყაბაყი სეზონის ჰიტია. საზაფხულო კერძმა ბევრი დიასახლისი დაიპყრო მომზადების სიმარტივით და ახალგაზრდა ყაბაყის ხმაურიანი ხრაშუნით. შეგიძლიათ გადადოთ მისი მომზადება მომავლისთვის, მაგრამ წინააღმდეგობას ვერ გაუწევთ გდუნებას. მაშასადამე, ეს არის სალათი, რომელიც პირველ რიგში ქრება სუფრიდან.

გადავწყვიტე ტყუილად არ დავკარგო დრო და გაგაცნოთ ეს პოპულარული რეცეპტი. მე სრულიად კმაყოფილი ვარ შედეგით. ახალგაზრდა მარინირებული ყაბაყის ხრაშუნა კერძის რეცეპტს ჩვენ კორეულიდან ვთარგმნით თქვენთვის.

თუ მოგწონთ ცხარე საჭმელები, მაგრამ არ გსურთ ზამთრამდე ლოდინი, ჩვენ  გეტყვით, თუ როგორ ისიამოვნოთ სწრაფად მოსამზადებელი კორეული სტილის ყაბაყით.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 500 გრ

სტაფილო 200 გრ

მარილი 1 ჩ/კ

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

სეზამი 1 ჩ/კ

ნიორი 4 კბილი

ლიმონის წვენი 1 ს/კ

.წითელი დაფქული წიწაკა 0,5 ჩ/კ

პაპრიკა 1 ჩ/კ

თაფლი 2 ჩ/კ

სოიოს სოუსი 1 ს/კ.

მომზადება

ყაბაყი დავჭრათ რაც შეიძლება თხლად, სასურველია იყოს ახალგაზრდა, ისე, რომ შუაში თესლი არ ჰქონდეს. თუ თქვენ გაქვთ დიდი ყაბაყი, დაჭერით ისინი ნახევარ რგოლებად.

დაჭრილი ყაბაყი ჩავდოთ ღრმა თასში და დავამატოთ 1 ჩ.კ. მარილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და ყაბაყი გააჩერეთ 30 წუთი. გაასუფთავეთ სტაფილო და დაჭერით ზოლებად. თუ თქვენ გაქვთ სპეციალური კორეული სტაფილოს სახეხი, მაშინ გამოიყენეთ იგი. სტაფილო გადაიტანეთ ცალკე ჯამში და დაუმატეთ 1 მწიკვი მარილი. სტაფილო აურიეთ და გააჩერეთ 30 წუთი.

ამასობაში ნივრის 4 კბილი გაფცქვენით და გაჭყლიტეთ. ჩაასხით სოიოს სოუსი ნიორში, 1 ჩ.კ. ლიმონის წვენი და დაამატეთ თაფლი. ყველაფერი აურიეთ  სანელებლებით: დაფქული ცხარე წიწაკა და პაპრიკა.

 

გაწურეთ და გადაწურეთ ზედმეტი სითხე ყაბაყისგან. იგივე გააკეთე სტაფილოზე. ახლა შეურიეთ სტაფილო და ყაბაყი.


ბოსტნეულს დაასხით არომატული დრესინგი. ტაფაში გააცხელეთ 50 გრ მცენარეული ზეთი და დაუმატეთ კერძს. ყველაფერი კარგად აურიეთ და ყაბაყს დაუმატეთ დაჭრილი მწვანილი, აურიეთ და შედგით მაცივარში 20 წუთით.

სუფრაზე მიტანის წინ გააფორმეთ სეზამის მარცვლებით.

ხრაშუნა ზაფხულის ყაბაყის მადა მზად არის. რა შეიძლება იყოს უფრო ადვილი? თუ არასდროს მოგიმზადებიათ კორეული სტილის ყაბაყი, იჩქარეთ! სეზონური ბოსტნეული ძალიან კარგია, განსაკუთრებით მაშინ, როცა შესანიშნავი რეცეპტები იცი. შეგიძლიათ წინააღმდეგობა გაუწიოთ ამ გემრიელ კერძს?

Related Articles