ზამთარში ჩვენ ყველა მწვავედ ვგრძნობთ ახალი ხილისა და ბოსტნეულის ნაკლებობას. ამიტომ ვცდილობთ ზაფხულში მოვამზადოთ რაც შეიძლება მეტი კონსერვაცია. დღეს გიამბობთ, როგორ ამზადებენ ზამთრისთვის ნივრის პასტას, რომელიც ნებისმიერ კერძს დაამშვენებს. ასეთი პასტა შეიძლება დაუმატოთ სუპებს, ღვეზელებს, სოუსებს და სენდვიჩზეც კი წაუსვათ.
ნივრის პიკანტურობა გარანტირებულია მთელი წლის განმავლობაში. და ეს დაზოგავს დროს თითოეული კერძისთვის ნივრის მომზადებაზე. უბრალოდ დაამატეთ ერთი-ორი კოვზი წვნიანს და გემრიელად მიირთვით.
ნივრის პასტა ზამთრისთვის
250 გრ ნიორი
1 ჩ.კ მარილი
30 მლ ზეითუნის ზეთი
1ს.კ. ლიმონის წვენი
მომზადება
მოამზადეთ სტერილიზებული 300 მლ მშრალი ქილა. უმჯობესია ასეთი საწებელი პატარა ქილებში შეინახოთ და კიდევ უფრო პატარა ქილებში გაანაწილოთ.
გაფცქვენით 250 გრ ნიორი და გახეხეთ ბლენდერში პიურეს კონსისტენციამდე.
ბლენდერში დაუმატეთ 1 ჩ/კ. მარილი, 1 ს.კ. ლიმონის წვენი და 30 მლ ზეითუნის ზეთი.
ისევ ათქვიფეთ ნივრის პასტა.
გადაიტანეთ სუფთა ქილაში, ზემოდან მოასხით 1 ს.კ. ზეითუნის ზეთი და დაახურეთ სახურავი.
ნივრის პასტის შენახვა შესაძლებელია როგორც მაცივარში, ასევე საყინულეში. საყინულეში არ იქცევა ყინულად, ასევე შეიძლება ნაწილ-ნაწილ დაასხათ ყინულის ფორმებში და გადააფაროთ საკვები ცელოფანი.
ნივრის პასტა მწვანილით
250 გრ ნიორი
1 ჩ.კ მარილი
1 ს.კ. ვაშლის ძმარი
30 მლ მცენარეული ან ზეითუნის ზეთი
2 ყლორტი კამა
მომზადება
გაფცქვენით ნიორი და დააბლენდერეთ. ხორცსაკეპი ამისთვის არ გამოდგება, პასტა უნდა იყოს ერთგვაროვანი.
ხანგრძლივი შენახვის ვადა ნივრის პასტა შეგიძლიათ ხანგრძლივად შეინახოთ.
კამა დაჭერით და დაუმატეთ ნიორს. ასევე დაუმატეთ მარილი ბლენდერის თასში, 1 ს.კ. ძმარი და 30 მლ მცენარეული ზეთი. ათქვიფეთ ნივრის პასტა მწვანილებთან ერთად, სანამ არ გახდება გლუვი.
სურნელოვანი ნარევი ჩაასხით მშრალ სტერილიზებულ ქილაში და ზემოდან დაასხით ზეითუნის ზეთი. ქილას მჭიდროდ დაახურეთ და შეინახეთ მაცივარში.
ასე რომ, 20 წუთის შემდეგ მიიღებთ ნივრის ორ შესანიშნავ სოუსს. შეგიძლიათ მაშინვე მიირთვათ. განსაკუთრებით არაჟნის სოუსი ნივრით თავბრუს დაგახვევთ, მაშინაც კი, თუ მას მხოლოდ რბილი დონატით მიირთმევთ. ჩვენ გირჩევთ სცადოთ ორივე რეცეპტი.