მეზობელ-მებოსტნეებს ყოველთვის აქვთ სალაპარაკო. ან იტრაბახონ ახალი ჯიშების ნერგებით, ან გაუზიარონ გამოცდილება ერთმანეთს როგორ ებრძვიან შემაწუხებელ პარაზიტებს. და კიდევ მოსავლის სეზონზე ჩვენ გვიყვარს სხვადასხვა რეცეპტების გაზიარება. განსაკუთრებით პოპულარული თემა ყაბაყია. ბაღი, როგორც წესი, სავსეა ამ ბოსტნეულით. ამ ზაფხულის ჰიტი (და მეეჭვება, რომ მთელი წლის განმავლობაში) იყო ყაბაყი ცომში ყველით.
კერძი ძალიან ჰგავს ხორცს, მაგრამ მხოლოდ გარეგნულად. ეს რეცეპტი განსხვავდება სხვებისგან. ეს ყველაფერი უჩვეულო კლიარის გამოა. თუ ყაბაყის ნაჭრებს ფქვილში და კვერცხში ამოავლებთ და ისე შეწვავთ, მერწმუნეთ, მეორე დღესაც მშვენივრად გამოიყურება.
როგორ მოვამზადოთ ყაბაყი ყველის ცომში
ძალიან მდგრადი კლიარის მისაღებად, გახეხილი ყველი უნდა შეურიოთ კვერცხს და სანელებლებს.
ინგრედიენტები
ყაბაყი 2 ც
მყარი ყველი 100 გრ
ხმელი ოხრახუში 1 ჩ/კ
პაპრიკა 1 ჩ/კ
კვერცხი 3–4 ც
პურის საფანელი 100 გრ
ხორბლის ფქვილი 50 გრ
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
მომზადება
გარეცხეთ საშუალო ზომის ყაბაყი და ჩანგლით გააკეთეთ გრძივი ღარები მთელ ზედაპირზე.
ყაბაყი დავჭრათ გრძელ თხელ ნაჭრებად, ჩავყაროთ თასში, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი.
კარგად აურიეთ ისე, რომ სანელებლები გადანაწილდეს ყველა ნაჭერზე. გააჩერეთ 20 წუთი. ამ დროს ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე, დაუმატეთ ოხრახუში, პაპრიკა და კვერცხი და აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. ცალკე თეფშზე აურიეთ ფქვილი.
ყაბაყის ნაჭრები ამოავლეთ ჯერ პურის საფანელში, შემდეგ კი ყველი-კვერცხის ცომში. მოათავსეთ მზესუმზირის ზეთით გახურებულ ტაფაში, დააფარეთ და შეწვით 4-5 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე. გადააბრუნეთ, შეამცირეთ ცეცხლი და მოხარშეთ კიდევ 5 წუთი.
ამ შემწვარი ყაბაყის გასინჯვის შემდეგ დანარჩენ რეცეპტებს დაივიწყებთ. ელემენტარულ პროცესს მინიმალური დრო სჭირდება და ნახევარ საათში სუფრაზე გემრიელი საჭმელი გექნებათ. სცადე თავად და უთხარი მეგობრებს!