შეუდარებელი ბეკონი მწვადის გემოთი. შეინახეთ სუპერ მარტივი რეცეპტი.

by ekaterine

დამარილებული ღორის ხორცის საოცარი რეცეპტი

ყველა დიასახლისის არსენალში უნდა არსებობდეს საჭმლის რამდენიმე რეცეპტი ყველა შემთხვევისთვის. მაგრამ როცა ჩვეულებრივი კერძები უკვე მოსაწყენია, მინდა სტუმრები რაღაც ახლით გავაოცო. ამ სტატიაში შეიტყობთ მარილწყალში ყველაზე დელიკატური ღორის ხორცის რეცეპტს. თქვენ აუცილებლად მოგინდებათ მისი დამატება თქვენს კულინარიულ წიგნში, რადგან ასეთი მადის მომზადებას რამდენიმე წუთი სჭირდება და გურმანებიც კი დააფასებენ მის შესანიშნავ გემოს.

 სალის მომზადება მარილწყალში მწვადის არომატით

სანამ მომზადებას დაიწყებთ, მნიშვნელოვანია სათანადო ყურადღება მიაქციოთ ამ საჭმლის მთავარი პროდუქტის არჩევანს. სალა ხორცის ზოლებით საუკეთესოდ შეეფერება ამ კერძს.  აი, რა არის საჭირო იმისათვის, რომ სალამ მწვადის გემო მიიღოს.

ინგრედიენტები

1,5 კგ. სალა

1 ლიტრი წყალი

150 გრ მარილი

3 დაფნის ფოთოლი

15 შავი პილპილის მარცვლები

6 სურნელოვანი წიწაკა

1 ჩ.კ სანელებლები მწვადისთვის

3 ტოტი ოხრახუში

3 ყლორტი კამა

2 კბილი ნიორი (თითო ქილაზე)

მომზადება

აიღეთ დიდი ქვაბი, რომელშიც მარილწყალი მოიხარშება. ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ მარილი, ოხრახუში, წიწაკა და სანელებლები. ეს ყველაფერი დადგით საშუალო ცეცხლზე და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მას შემდეგ რაც მარილწყალი ადუღდება, კიდევ რამდენიმე წუთი გააჩერეთ გაზქურაზე მოსახარშად.

სანამ მარილწყალი მზადდება, დავჭრათ ქონი. ნაჭრები არ უნდა იყოს ზედმეტად დიდი, თორემ მთლად გაჯერებული არ იქნება და სათანადოდ არ დამჟარილდება. ფოკუსირება დაახლოებით 2 ასანთის ყუთის ზომაზე. სანამ ქონს ქილებში მოათავსებთ, აუცილებლად გარეცხეთ და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცით.

ქილები სუფთა და მშრალი უნდა იყოს. ქილის ძირში, პირველ რიგში, მოაყარეთ მწვანილი, შემდეგ კი თავად ცხიმი. ნაჭრები ერთმანეთთან ახლოს უნდა იყოს. ამის შემდეგ დაამატეთ დაფნის ფოთოლი, ნიორი და დაასხით მარილწყალი. ყურადღება მიაქციეთ, რომ სითხე არ იყოს ცხელი, რადგან მაშინ ცხიმი კი არ  დამარილდება, არამედ მოიხარშება. მარილწყალი ჯერ ცოტა გაცივდეს.

მჭიდროდ დაახურეთ ქილებს სახურავი და დატოვეთ ოთახის ტემპერატურაზე დამარილებისთვის 2 დღე. შემდეგ დაგჭირდებათ ძველი მარილწყლის გადაწურვა და ახლით შევსება. ამჯერად არაფრის მომზადება არ გჭირდებათ. უბრალოდ აადუღეთ წყალი, მოაყარეთ მარილი და გააცივეთ. ჩაასხით ახალი ცივი მარილწყალი ბეკონის ქილაში და გააგზავნეთ მაცივარში კიდევ სამი დღით.

მზა კერძი ამოიღეთ ქილიდან და დაჭერით თხელ ნაჭრებად.  შეიძლება მიირთვათ როგორც დამოუკიდებლად, ასევე ნივრიან სუხარიკებთან ერთად, მაგალითად.

დარწმუნებულები ვართ, რომ ახალ კერძზე გაგიჟდებით. სანელებლების პიკანტური გემო მარილწყალში ქონის ნაზ ტექსტურასთან ერთად სასიამოვნო სიურპრიზს გამოიწვევს და გულგრილს არავის დატოვებს. ყველა სტუმარი აუცილებლად დააფასებს ასეთ განსაკუთრებულ კერძს და მოითხოვს რეცეპტის გაზიარებას. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles