როცა მოწყენილი ვარ, ვიწყებ ღვეზელის კეთებას „წითელი ყაყაჩო“ , ძალიან წვნიანი და გემრიელია.
ნაცრისფერ და ცოტა მოწყენილ დღეებში მინდა თავი გავახარო რაღაც გემრიელით. მერე ცხობას ვიწყებ, რადგან გამოცხობა ბევრ დადებით ემოციას იძლევა. გულს სიხარულით ავსებს, სახლს კი ყველაზე სასიამოვნო არომატით. და მოწყენილობისთვის ჩემი საყვარელი საშუალებაა ბისკვიტი ალუბლით და ყაყაჩოს მარცვლებით. ეს კომბინაცია გიხსნის ბლუზისა და ლტოლვისგან!
ბისკვიტი ალუბლით
ინგრედიენტები ცომისთვის
4 კვერცხი
100 გრ შაქარი
100 გრ ყაყაჩო
35 გრ კარაქი
50 გრ არაჟანი
150 გრ ფქვილი
10 გ გამაფხვიერებელი
მწიკვი მარილი
მწიკვი ვანილი
შემავსებელი ინგრედიენტები
500 გრ ალუბალი
60 გრ შაქარი
30 მლ წყალი
5 გ ჟელატინი
მომზადება
მოდით მოვამზადოთ ჩვენი ბრწყინვალე ყაყაჩოს თესლის ბისკვიტი. ამისთვის კვერცხი, შაქარი და მარილი ათქვიფეთ ქაფის მიღებამდე.
მშრალი ინგრედიენტები: შეურიეთ ფქვილი, გამაფხვიერებელი და ვანილი. ნელ-ნელა დაუმატეთ ეს ნარევი ათქვეფილ კვერცხს. მოზილეთ ცომი. შემდეგ ცომს დაუმატეთ ყაყაჩოს თესლი და აურიეთ სანამ თანაბრად არ გადანაწილდება.
ბოლოს ცომს დაუმატეთ არაჟანი და გამდნარი კარაქი. აურიეთ სანამ გლუვი არ გახდება. მზა ცომი ჩაასხით საცხობ ფორმაში და გააგზავნეთ ღუმელში 50 წუთის განმავლობაში 180 გრადუს ტემპერატურაზე.
სანამ ტორტი ცხვება, მოამზადეთ ჩვენი შიგთავსი. ამისათვის ჟელატინი შეურიეთ წყალს და დატოვეთ გასაფუებლად. ამასობაში ალუბლის ნახევარი ბლენდერში ავთქვიფოთ, რომ პიურე მივიღოთ. სხვათა შორის, გაყინული ან დაკონსერვებული ალუბალი შესაფერისია ბისკვიტისთვის, იმ შემთხვევაში, თუ ახალი არ არის. ჟელატინი გააცხელეთ მიკროტალღურ ღუმელში, ჩაასხით კენკრის პიურე და კარგად აურიეთ.
გაცივებული ნამცხვარი გამოიღეთ ფორმიდან და ზემოდან მოაჭერით, რომ გლუვი ზედაპირი მიიღოთ. ჟელატინის ნარევი დაასხით ბისკვიტს. ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი კენკრა. გააგზავნეთ მაცივარში სრულ გამაგრებამდე.
თქვენი ალუბლის ბისკვიტი მზად არის. სანამ ჩაისთან ერთად მივირთმევთ, ცოტა ხნით გამოიღეთ მაცივრიდან, ასე ბევრად გემრიელი იქნება. ბისკვიტის ზედა ფენა არის ძალიან რბილი და ნაზი, მაგრამ საერთოდ არ ჰგავს ჟელეს. ყაყაჩოს ნამცხვარი ფუმფულა და ჰაეროვანი გამოდის. ზედმეტი გაფორმების გარეშე შემიძლია ვთქვა, რომ ეს არის ერთ-ერთი საუკეთესო ხელნაკეთი დესერტი, რომელიც გამოვცადე და მოვამზადე.
და თქვენ რას აკეთებთ სევდა და ბლუზის მოსაშორებლად?