კიტრის მწნილი თაფლით და მდოგვით
სურნელოვანი მწნილი თაფლით და მდოგვით არის საუკეთესო მწვადის კერძი, რაც თქვენ შეგიძლიათ წარმოიდგინოთ. კერძი გამოდის ხრაშუნა და სურნელოვანიი! ხელი მომდევნო კიტრისკენ მიიწევს.
იჩქარეთ, რათა შემწვარი ხორცისთვის გემრიელი კერძი გქონდეთ მზად. ახლობლები აუცილებლად დააფასებენ მის ცხარე გემოს.
როგორ მოვამზადოთ დამწნილებული კიტრი თაფლით არაჩვეულებრივად გემრიელი
იმისთვის, რომ ეს ბოსტნეულის კერძი უბადლო იყოს, უნდა მოამზადოთ სწორი მარინადი. ამისათვის შეურიეთ სუფთა წყალი მზესუმზირის ზეთს და სუფრის ძმარს. მიღებულ ნარევს დაუმატეთ ნიორი, თაფლი, მდოგვის მარცვლები და მარილი – სურნელოვანი მარინადი მზადაა!
ინგრედიენტები
კიტრი 500 გრ
მარილი 1 ს.კ.
კამა 40 გ
წყალი 25 მლ
ჩილის წიწაკა 1 ც
მზესუმზირის ზეთი 25 მლ
თაფლი 1 ს.კ.
დიჟონის მდოგვი 1 ს.კ.
ნიორი 3 კბილი
ძმარი 1 ს.კ.
მომზადება
კიტრი კარგად გარეცხეთ. დავჭრათ ისინი სქელ ნაჭრებად. კამას ვრეცხავთ. წვრილად დაჭერით. ნიორს ვასუფთავებთ. ჩვენ მას პრესში ვატარებთ. წითელი ცხელი წიწაკა დავჭრათ პატარა რგოლებად.
ღრმა თასში შეურიეთ კიტრი ნიორთან ერთად. დაუმატეთ დაჭრილი კამა და ცხარე წიწაკის რგოლები. დაამატეთ წყალი და მზესუმზირის ზეთი. ყველაფერს კარგად ვურევთ.
ვამატებთ ძმარს 9%, მდოგვის მარცვლებს და ასევე თაფლს. მარილს ვამატებთ. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად.
დააფარეთ თასს საკვები ცელოფანი. კიტრს 1,5–2 საათით ოთახის ტემპერატურაზე ვტოვებთ, ამ დროის განმავლობაში სამჯერ ვურევთ.
მოათავსეთ კონტეინერი 2 საათის განმავლობაში მაცივარში. მზადაა!
ასეთი სწრაფი პიკელირებული კიტრის მარტივი რეცეპტი დაგეხმარებათ არაერთხელ. ამასთან, ასეთი ხრაშუნა საჭმელი შესანიშნავი იდეაა არა მხოლოდ პიკნიკისთვის, არამედ სახლის შეკრებებისთვისაც. ასეტი კიტრით გააოცეთ თქვენი მეგობრები დღესასწაულზე ძალიან ცხარე და გემრიელი კერძით. უბრალოდ მოემზადეთ რეცეპტის გასაზიარებლად, რადგან თქვენი საყვარელი ადამიანები აუცილებლად დაიწყებენ თქვენგან ამის თხოვნას.