ეს საუკეთესო ვარიანტია გემრიელი და ნოყიერი სადილისთვის.

by ekaterine

ახალგაზრდა კომბოსტოს კერძი ბრინჯით

რამდენი ალტერნატივა გამოიგონეს ტრადიციული კომბოსტოს რულეტებისთვის! და ეს იმიტომ, რომ კომბოსტოს ფოთლების მომზადება და შემდეგ მათში ცალკე მოხარშული ხორცის შეფუთვა შრომატევადი და ხანგრძლივი სამუშაოა. დღეს მოგიყვებით კომბოსტოს რულეტების კიდევ ერთ საინტერესო შემცვლელზე – ეს არის ახალგაზრდა კომბოსტოს კერძი.

ეს კერძი ხარისხით და გემოთი ძნელად ჩამოუვარდება ტრადიციულ ვერსიას. მაგრამ მისი მომზადება ბევრად უფრო სწრაფი და მარტივია. ამავდროულად, გამომცხვარი ვერსია შესანიშნავია მათთვის, ვინც იძულებულია უარი თქვას შემწვარზე და ცხიმიანზე. მაშ ასე, მოდით შევუდგეთ საუკეთესო სადილის მომზადებას სამუშაო დღეებისთვის!

როგორ მოვამზადოთ კერძი ახალგაზრდა კომბოსტოსგან

ინგრედიენტები

თეთრი კომბოსტო 1 კგ

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

ხახვი 1 ც

ნიორი 3 კბილი

ძროხის ხორცი დაფქული 450 გრ

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

პომიდორი საკუთარ წვენში400გრ

ბრინჯი200გრ

ქათმის ბულიონი900მლ

მყარი ყველი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

ოხრახუში გემოვნებით

ორეგანო გემოვნებით

მომზადება

იმისათვის, რომ კომბოსტოს გამომცხვარი კერძი რბილი და დელიკატური გემოთი იყოს, ვიყენებთ ახალგაზრდა ბოსტნეულს. ვრეცხავთ, ვაშრობთ, ზედა ფოთლებს ვაშორებთ და რაც შეიძლება წვრილად ვჭრით. გაფცქვენით და დაჭერით ხახვი და ნიორი.

 

აიღეთ ღრმა ტაფა, გააცხელეთ მასში ზეითუნის ზეთი და მოშუშეთ ხახვი დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაუმატეთ ნიორი და ადუღეთ დაახლოებით ერთი წუთის განმავლობაში. დაფქული ხორცი მოვათავსოთ ტაფაში და ვშუშოთ ხახვთან და ნიორთან ერთად დაახლოებით 6 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ ტომატის პასტა, დაჭრილი პომიდორი საკუთარ წვენში, უმი, მაგრამ გარეცხილი ბრინჯი და 2 ჭიქა ქათმის ბულიონი. მოვაყაროთ ორეგანო, მოვაყაროთ მარილი და პილპილი. ადუღების შემდეგ ყველაფერი ადუღეთ დაახლოებით 10 წუთის განმავლობაში. პერიოდულად ურიეთ ტაფის შიგთავსი, თორემ ბრინჯი შეიძლება ძირს დაეწებოს და დაიწვას კიდეც.

დათმობილი დროის შემდეგ დავამატოთ კომბოსტო და ყველაფერი კარგად ავურიოთ. გააჩერეთ დაბალ ცეცხლზე 5 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ დანარჩენი ქათმის ბულიონი და მიიყვანეთ ადუღებამდე. მომზადების ეს ნაბიჯები ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან მათი წყალობით ახალგაზრდა კომბოსტოს კერძი ნახევრად მზად იქნება.

ჩართეთ ღუმელი და აირჩიეთ ტემპერატურა 180 გრადუსი. სანამ გაცხელდება, ფორმას ზეთი წაუსვით და მასში გადაიტანეთ ბრინჯით ჩაშუშული კომბოსტო და დაფქული ხორცი. დააფარეთ ფოლგა და გამოაცხვეთ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში

იმისათვის, რომ კერძი გემრიელი და ლამაზი იყოს, ღუმელის გამორთვამდე 5 წუთით ადრე მოაყარეთ გახეხილი ყველი. სუფრასთან მიტანამდე კი მწვანილებით გააფორმეთ. ასე ადვილია მთელი ოჯახისთვის გემრიელი და ნოყიერი სადილის მომზადება.

Related Articles