რძის დესერტი ხილით: რეცეპტი ღუმელის გარეშე
დენის ხშირი გათიშვა არის მიზეზი იმისა, რომ ბევრი დიასახლისი დესერტების მომზადებაზე უარს ამბობს. და ეს გასაგებია, რადგან ტკბილი კერძების რეცეპტების დიდი რაოდენობა მოიცავს ღუმელის გამოყენებას. მაგრამ რძის დესერტი ხილით არის გამონაკლისი.
ასეთი მდიდრული დელიკატესის მომზადება შესაძლებელია მაშინაც კი, თუ ელექტრო ღუმელის ჩართვის საშუალება არ არის. ეს დესერტი ხომ მაცივარში უნდა გაიყინოს. თუ ეს არ მუშაობს, არ ინერვიულოთ. ტკბილი კერძი აივანზე გაიტანეთ და 2 საათის შემდეგ დატკბით მისი გემრიელი გემოთი.
როგორ მოვამზადოთ რძის დესერტი ხილით
ამ ხილის კერძის მომზადებისას უმჯობესია გამოიყენოთ მარწყვი, რომლის ფერიც გამოდგება მზა კერძში. მაგრამ, იმის გათვალისწინებით, რომ ზამთარში ამ კენკრის ფასი დიდია, ამის გარეშეც შეგიძლიათ გააკეთოთ. ამ შემთხვევაში, ღირს კიდევ ერთი კივის აღება.
ინგრედიენტები
მანდარინი 5 ც.
კივი 3 ც
ხურმა 2 ც
ბანანი 1 ც
მარწყვი 4 ც
რძე 150 მლ
აგარ-აგარი 7 გ
წყალი 50 მლ
შესქელებული რძე 200 გრ
იოგურტი 350 გრ
მომზადება
მანდარინებს ვასუფთავებთ ქერქისგან. 3 მანდარინი გავჭრათ შუაზე, დანარჩენი დავჭრათ ნაჭრებად.
კივი ქერქისგან გავასუფთაოთ. დავჭრათ ნაჭრებად. მარწყვი. დავჭრათ ნაჭრებად, ხურმა კარგად გავრეცხოთ. მოაცილეთ კანი ბოსტნეულის გამწმენდის გამოყენებით. ერთი ხურმა დავჭრათ კუბიკებად, მეორე კი წრეებად.
ბანანს ვასუფთავებთ ქერქისგან. დავჭრათ ნაჭრებად.
ფორმის ძირზე და გვერდებზე დადეთ შუაზე გაჭრილი მანდარინი, ხურმისა და კივის წრეები, ცოტაოდენი ბანანი და მარწყვი.
ჩაასხით აგარ-აგარი ქვაბში. შეავსეთ წყლით, დავდგათ ცეცხლზე, კარგად ავურიოთ სანამ აგარ-აგარი არ დაიშლება.
რძეს ვამატებთ. ავურიოთ სათქვეფით. ჩაასხით ნატურალური იოგურტი და შესქელებული რძე გამუდმებით ურიეთ დესერტი.
ყველაფერს ვამზადებთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხილი. ყველაფერი კარგად აურიეთ და გადმოდგით გაზქურიდან, მიღებული მასა ჩაასხით ფორმაში. ვაგზავნით მაცივარში 1 საათით.
შემდეგ მზა დესერტი ამოიღეთ ფორმიდან და დაჭერით ნაწილებად. რძის ნაზავი ფორმიდან ძალიან მარტივად ამოდის. თქვენ არ უნდა ინერვიულოთ ამაზე. მოგეწონათ ეს ხილის დესერტის რეცეპტი? აუცილებლად შეინახეთ!