ზებრა წყალზე: რეცეპტი არაჟნის გარეშე
ალბათ ყველას სმენია ისეთი ცნობილი ღვეზელის შესახებ, როგორიც არის „ზებრა“, რომელიც ორი სახის ცომისგან მზადდება. წარმოუდგენლად ლამაზი გარეგნობა, ბრწყინვალება და შესანიშნავი გემო უზრუნველყოფს ამ საკონდიტრო პოპულარობას. ასეთი დელიკატესის კლასიკური ვერსიის მომზადება გულისხმობს კვერცხის, კარაქის და არაჟნის გამოყენებას. დღეს ჩვენ გაგიზიარებთ უფრო საბიუჯეტო რეცეპტს, რომლისთვისაც საკმაოდ მარტივი ამოცანაა პროდუქციის შეძენა.
შესაძლოა, თქვენს სამზარეულოში იპოვოთ ყველა საჭირო ინგრედიენტი ამ ტკბილი კერძისთვის და არც კი დაგჭირდეთ მაღაზიაში წასვლა. გირჩევთ, კარგად დააკვირდეთ მაცივარსა და სამზარეულოში, რა პროდუქტები გაქვთ, რომ უფრო სწრაფად დაიწყოთ მომზადება.
როგორ მოვამზადოთ ზებრა წყალზე
ამ დელიკატესის მთავარი უპირატესობა მისი გარეგნობაა. იმისათვის, რომ ის ნამდვილად დაემსგავსოს ზებრას ფერს, საჭიროა საცხობ ფორმაში მონაცვლეობით მოვასხათ მსუბუქი და შოკოლადის ცომი. ასევე მომზადების ამ ეტაპზე შეგიძლიათ გამოიყენოთ ხის ჩხირი, რომლითაც შეგიძლიათ შექმნათ ლამაზი ნიმუში.
ინგრედიენტები
შაქარი 100 გრ
წყალი 200 მლ
ვანილის შაქარი 10 გრ
თაფლი 60 გრ
მზესუმზირის ზეთი 80 გრ
გამაფხვიერებელი 10 გრ
ხორბლის ფქვილი 250 გრ
კაკაოს ფხვნილი 25 გრ
მომზადება
თასში შეურიეთ თაფლი, ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი. ჩაასხით მზესუმზირის ზეთი და 180 მლ სუფთა წყალი. დაამატეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. ყველა ინგრედიენტი კარგად აურიეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
მიღებული ცომი ორ ნაწილად იყოფა. ერთ ნახევარს დაუმატეთ კაკაოს ფხვნილი, ასევე 20 მლ წყალი.
საცხობი ჭურჭლის ცენტრში გაანაწილეთ 2 ს.კ. ცომი კაკაოს გარეშე, ზემოდან მოასხით იგივე რაოდენობის შოკოლადის მასა. მონაცვლეობით დაასხით ორივე ცომი.
ნამცხვარს ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 35-40 წუთის განმავლობაში. მზადაა!
დაელოდეთ სანამ ნამცხვარი ცოტა გაცივდება. შემდეგ ამოიღეთ ფორმიდან, დაჭერით ნაჭრებად და დაალაგეთ თეფშებზე. ასეთ მადისაღმძვრელ ნამცხვრებთან ერთად მიირთვით შავი ჩაი ლიმონით. ასეთი სურნელოვანი ცხელი სასმელით ღვეზელიდან ნამცეცი არ დარჩება რამდენიმე წუთში!