ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ. ამ გზით საკონდიტრო ნაწარმი კიდევ უფრო ნაზი ხდება და უფრო დიდხანს რჩება ახალი. 👍

by ekaterine

რაც კარგია გახეხილ ღვეზელში არის მომზადების ცვალებადობა! თან ასეთი ტკბილი კერძის გამოცხობა შესაძლებელია აბსოლუტურად ნებისმიერი ჯემის გამოყენებით (ჟოლო, გარგარი, მარწყვი, მოცხარი და სხვა), ხაჭო, ასევე ახალი კენკრა და ხილი. ამ ინგრედიენტებით გამოცხობა საოცრად გემრიელია. თუ ადრე მოგიწიათ ექსპერიმენტები შიგთავსით, მაგრამ ჯერ არა ცომით, გირჩევთ მოამზადოთ გახეხილი ღვეზელი ღორის ქონით.

პოპულარული კულინარიული შოუს უკრაინული „მასტერშეფის“-ის გამარჯვებულმა ამ ფანტასტიკური ცომის რეცეპტი გააზიარა. ევგენი კლოპოტენკომ გვიამბო, თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ არაჩვეულებრივი ცომის დელიკატესი კარაქის გამოყენების გარეშე. გამოდის, რომ ეს ვარიანტი ბევრად უფრო საბიუჯეტო და მოსახერხებელია!

გახეხილი ღორის ღვეზელი: მისი სარგებელი

ხშირად, ცომი (ბევრი დესერტის საფუძველი) მზადდება კარაქის ან მარგარინის დამატებით. ევგენი კლოპოტენკოს თქმით, ამ ინგრედიენტების ნაცვლად, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გამოიყენოთ ჩვეულებრივი ქონი.  მას შეუძლია ნამცხვრები უფრო ნაზი გახადოს. გარდა ამისა, ქონის წყალობით, მზა ნამცხვარი გაცილებით დიდხანს დარჩება ახალი. სრულყოფილი!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 450გრ

გამომცხვარი 200გრ

კვერცხი 2 ც

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 10გრ

შაქარი 2 ს.კ.

.გარგარის ჯემი 600გრ

გამაფხვიერებელი 10გრ

მომზადება

ღრმა თასში გავცრათ ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. დაუმატეთ მათ ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი, ასევე მარილი. საფუძვლიანად აურიეთ.

მსუბუქად გაადნეთ ქონი. მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ იგი და კვერცხი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დავყოთ ის უფრო დიდ და პატარა ნაწილებად. ჩვენ ვახვევთ მათ საკვებ ცელოფანში. დიდ ნაწილს ვაგზავნით მაცივარში, მცირე ნაწილს კი ნახევარი საათით საყინულეში.

სამუშაო ზედაპირს ფქვილს ვაყრით. მასზე ცომის დიდ ნაჭერს ვაბრტყელებთ თხელ ფენად. დადეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. და ოდნავ ამოუხვიეთ კიდეები.

შემდეგ გაანაწილეთ გარგარის ჯემი, თანაბრად  კოვზით მთელ ზედაპირზე. ზემოდან ვახეხავთ ცომს საყინულედან და თანაბრად გაანაწილეთ.

ნამცხვარს ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

დაელოდეთ სანამ ნამცხვარი ცოტა გაცივდება. ამ დროს მოადუღეთ თქვენი საყვარელი ჩაი. შემდეგ გახეხილი ღვეზელი ჯემით ნაწილებად დაჭერით და სუფრასთან მიიტანეთ სურნელოვანი ცხელი სასმელით.

 

Related Articles