POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ. ამ გზით საკონდიტრო ნაწარმი კიდევ უფრო ნაზი ხდება და უფრო დიდხანს რჩება ახალი. 👍

by ekaterine თებერვალი 14, 2023
თებერვალი 14, 2023

რაც კარგია გახეხილ ღვეზელში არის მომზადების ცვალებადობა! თან ასეთი ტკბილი კერძის გამოცხობა შესაძლებელია აბსოლუტურად ნებისმიერი ჯემის გამოყენებით (ჟოლო, გარგარი, მარწყვი, მოცხარი და სხვა), ხაჭო, ასევე ახალი კენკრა და ხილი. ამ ინგრედიენტებით გამოცხობა საოცრად გემრიელია. თუ ადრე მოგიწიათ ექსპერიმენტები შიგთავსით, მაგრამ ჯერ არა ცომით, გირჩევთ მოამზადოთ გახეხილი ღვეზელი ღორის ქონით.

პოპულარული კულინარიული შოუს უკრაინული „მასტერშეფის“-ის გამარჯვებულმა ამ ფანტასტიკური ცომის რეცეპტი გააზიარა. ევგენი კლოპოტენკომ გვიამბო, თუ როგორ უნდა გამოვაცხოთ არაჩვეულებრივი ცომის დელიკატესი კარაქის გამოყენების გარეშე. გამოდის, რომ ეს ვარიანტი ბევრად უფრო საბიუჯეტო და მოსახერხებელია!

გახეხილი ღორის ღვეზელი: მისი სარგებელი

ხშირად, ცომი (ბევრი დესერტის საფუძველი) მზადდება კარაქის ან მარგარინის დამატებით. ევგენი კლოპოტენკოს თქმით, ამ ინგრედიენტების ნაცვლად, შეგიძლიათ უსაფრთხოდ გამოიყენოთ ჩვეულებრივი ქონი.  მას შეუძლია ნამცხვრები უფრო ნაზი გახადოს. გარდა ამისა, ქონის წყალობით, მზა ნამცხვარი გაცილებით დიდხანს დარჩება ახალი. სრულყოფილი!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 450გრ

გამომცხვარი 200გრ

კვერცხი 2 ც

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 10გრ

შაქარი 2 ს.კ.

.გარგარის ჯემი 600გრ

გამაფხვიერებელი 10გრ

მომზადება

ღრმა თასში გავცრათ ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. დაუმატეთ მათ ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი, ასევე მარილი. საფუძვლიანად აურიეთ.

მსუბუქად გაადნეთ ქონი. მშრალ ინგრედიენტებს დაუმატეთ იგი და კვერცხი. მოზილეთ ერთგვაროვანი ცომი. დავყოთ ის უფრო დიდ და პატარა ნაწილებად. ჩვენ ვახვევთ მათ საკვებ ცელოფანში. დიდ ნაწილს ვაგზავნით მაცივარში, მცირე ნაწილს კი ნახევარი საათით საყინულეში.

სამუშაო ზედაპირს ფქვილს ვაყრით. მასზე ცომის დიდ ნაჭერს ვაბრტყელებთ თხელ ფენად. დადეთ პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე. და ოდნავ ამოუხვიეთ კიდეები.

შემდეგ გაანაწილეთ გარგარის ჯემი, თანაბრად  კოვზით მთელ ზედაპირზე. ზემოდან ვახეხავთ ცომს საყინულედან და თანაბრად გაანაწილეთ.

ნამცხვარს ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 40 წუთის განმავლობაში. მზადაა!

დაელოდეთ სანამ ნამცხვარი ცოტა გაცივდება. ამ დროს მოადუღეთ თქვენი საყვარელი ჩაი. შემდეგ გახეხილი ღვეზელი ჯემით ნაწილებად დაჭერით და სუფრასთან მიიტანეთ სურნელოვანი ცხელი სასმელით.

 

2 FacebookEmail
previous post
ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც ძალიან დააფასეს ხაჭოს ეს ქმნილება.👇
next post
ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი კატლეტები.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა