POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც ძალიან დააფასეს ხაჭოს ეს ქმნილება.👇

by ekaterine თებერვალი 14, 2023
თებერვალი 14, 2023

საბავშვო ბაღში კვება პირდაპირ დამოკიდებულია მზარეულის უნარებზე. ამ ბანალურ სიმართლეს ახლახან მივხვდი, როცა ჩემმა შვილმა ენთუზიაზმით დაიწყო ყვება, რა გემრიელად იკვებებოდა დღეს. ყველაზე დიდი აღფრთოვანება გამოიწვია ქიშმიშით ხაჭოს კერძმა. იმისდა მიუხედავად, რომ სახლში ბავშვი მასზე დიდად არ გიჟდებოდა. ისიც კი ვიფიქრე, როგორი კულინარიული შედევრია. ამიტომ მეორე დღესვე ვისწავლე მისი მომზადება.

აღმოჩნდა, რომ მე უკვე მეოთხე დედა ვიყავი, რომელიც სასწაული რეცეპტით დაინტერესდა. სხვა ბავშვებმაც ძალიან დააფასეს ხაჭოს ეს ქმნილება. მზა კერძი ძალიან მადისაღმძვრელი ჩანდა. პატარამ ნამდვილი სიამოვნებით შეჭამა დესერტი და მეტი მოითხოვა. კარგი, დროა ვცადოთ!

ინგრედიენტები

ხაჭო 750 გრ

კვერცხი 5 ც

არაჟანი 200 გრ

ვანილის შაქარი 8 გრ

მანანი 50 გრ

შაქარი 150-180 გრ

ქიშმიში 50 გრ

ხორბლის ფქვილი 1-2 ს/კ

ლიმონის ცედრა 0,5 ს.კ.

მარილი 1 მწიკვი.

მომზადება

ხაჭო შეურიეთ არაჟანს, ბურღულს, ვანილის შაქარს, ცედრას და მარილს. დაუმატეთ ცილებისგან გამოყოფილი გულები. ინგრედიენტები ათქვიფეთ ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ქიშმიში გავრეცხოთ და გავაშროთ, შემდეგ შევურიოთ ფქვილს და ჩავასხათ ხაჭოს მასაში. აურიეთ და დატოვეთ 15 წუთი ისე, რომ მანანის ბურღული გაფუვდეს.

ათქვიფეთ კვერცხის ცილა, თანდათან დაუმატეთ შაქარი. უნდა მიიღოთ ფუმფულა სტაბილური ქაფი. ნაზად აურიეთ ცომში პორციებად.

24 სმ დიამეტრის ტაფას დააფინეთ პერგამენტის ქაღალდი, გვერდებზე წაუსვით კარაქი. თუ ჩვეულებრივ ფორმას იყენებთ, მოაყარეთ მას მანანი ან ფქვილი. დაასხით ცომი.

გამოაცხვეთ ხაჭოს მასა 170 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 60-70 წუთის განმავლობაში. მზა კერძი დატოვეთ ღუმელში გახსნილი კარით ბოლომდე გასაცივებლად.


ხარშვისას ხაჭო 2 სმ-ით გაიზრდება, დესერტი რომ არ გაფუჭდეს, ჯობია ცოტა ხანს არ შეხოთ. ხოლო თბილ ღუმელში ნელი გაგრილება ხელს უწყობს კარგად გამაგრებას. გამოდის წვნიანი და ნაზი. ცოტა შაქრის პუდრა და, რა თქმა უნდა, არაჟანი იქნება დასასრული. შეგიძლიათ მიირთვათ!

 

0 FacebookEmail
previous post
უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა. ისინი პირდაპირი მნიშვნელობით პირში დნება. “რბილი, მათი ტუჩებით ჭამა შეიძლება! » — იტყოდა ხოლმე, ბებია.
next post
ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ. ამ გზით საკონდიტრო ნაწარმი კიდევ უფრო ნაზი ხდება და უფრო დიდხანს რჩება ახალი. 👍

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა