არაჟნიანი სიგარეტების რეცეპტი
ხრაშუნა გემრიელი სიგარეტები, ნაზი და თან ხრაშუნა… ბავშვობაში დედაჩემი ამას ყოველთვის აცხობდა. ისინი მყისიერად ქრებოდნენ თეფშიდან და დღემდე მახსოვს მათი ხრაშუნი და არომატი.
იმისთვის, რომ ცომი განსაკუთრებით ნაზი, მსხვრევადი და შიგნიდან ფენიანი გამოვიდეს, აუცილებელია მასში ღორის ცხიმის დამატება. სოფლის სამზარეულოს ამ პროდუქტს ბევრი უნდობლად ეპყრობა, მაგრამ დამიჯერეთ, ცდა ღირს!
ქონი კარგია რამდენიმე მიზეზის გამო. ჯერ ერთი, ის იმ მცირერიცხოვან ცხიმებს შორისაა, რომელსაც არ ეშინია მაღალი ტემპერატურის და არ წარმოქმნის კანცეროგენებს და მეორეც, თუ ცომს დაუმატებთ, ცოტა რბილი იქნება და დიდხანს არ გახმება.
სიგარეტები არაჟნით
ინგრედიენტები
140 გრ კარაქი
60 გრ ღორის ქონი
400გრ ფქვილი
100გრ არაჟანი
100 მლ რძე
2 კვერცხის გული
1 ს.კ. ლიმონის წვენი
მომზადება
ქონი და კარაქი მოათავსეთ საყინულეში 1,5 საათით.
ცივი ინგრედიენტები დავჭრათ პატარა კუბიკებად და შევურიოთ ფქვილს. აურიეთ სანამ პატარა ნამსხვრევები არ ჩამოყალიბდება.
ცალკე ჯამში აურიეთ არაჟანი, რძე, კვერცხის გული და ლიმონის წვენი. დაუმატეთ ფქვილს და სწრაფად მოზილეთ ცომი.
ცომი შედგით მაცივარში 1 საათით. ამასობაში გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე.
ცომი გაყავით 6 ნაწილად. გააბრტყელეთ თითოეული წრედ და დაჭერით სექტორებად.
დანით წაუსვით შიგთავსი თითოეულ სექტორზე. სქელი ჯემი იდეალურია.
გადაახვიეთ და დაალაგეთ საცხობ ფირფიტაზე.
აცხვეთ 180 გრადუსზე 18 წუთის განმავლობაში.
მზა რულეტებს მოაყარეთ შაქრის პუდრა.
უკვე შეიძლება მიირთვათ რძესთან, ჩაისთან ან ყავასთან ერთად.
მე ყოველთვის მჯეროდა, რომ ზეითუნის ზეთი ერთ-ერთი ყველაზე ჯანსაღი საკვებია. მაგრამ აღმოჩნდა, რომ ცხოველური წარმოშობის ისეთ პროდუქტს, როგორიც არის ღორის ქონი, ადვილად შეუძლია კონკურენცია გაუწიოს მცენარეულ ზეთს, როდესაც საქმე ეხება პროდუქტების თერმული დამუშავებას.