ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

by ekaterine

შემწვარი ხახვის ბლინები: სადილი ან ვახშამი თეთრებად

ეკონომიის თვალსაზრისით, თქვენ უბრალოდ ვერ წარმოიდგენთ, დედაჩემმა ერთხელ მოამზადა კარტოფილის ბლინები, როდესაც ჩვენ არ გვქონდა საუკეთესო დრო. მაგრამ ეს იაფი კერძი ისე მოგვწონდა, რომ სამომავლოდ მუდმივთა სიაში დარჩა. მე მაინც ხშირად ვაჭმევ მათ ჩემს ოჯახს.

ბლინების ცომი მხოლოდ სამი ინგრედიენტისგან შედგება: ხახვი, მანანის ბურღული და კვერცხი. შეწვის შემდეგ ხახვის ბლინების ჭამა უკვე შეიძლება. იმისათვის, რომ კერძი უფრო წვნიანი იყოს, ხახვის ბლინები უნდა ჩაშუშოთ ტომატის წვენში. ჩემმა მეგობრებმა, რომლებმაც პირველად სცადეს, ვერ დაიჯერეს, რომ ასეთი გემრიელი შეიძლება გაკეთდეს ჩვეულებრივი ხახვისგან.

როგორ მოვამზადოთ ხახვის ბლინები

ინგრედიენტები

ხახვი 0,5 კგ

კვერცხი 2 ც

მანანი  100 გრ

ტომატის წვენი 400 მლ

ნიორი 2 კბილი

მზესუმზირის ზეთი 80–100 მლ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

ხახვი გაფცქვენით და წვრილად დაჭერით. მოათავსეთ დიდ თასში, გაჭყლიტეთ ნიორი და ათქვიფეთ კვერცხები.

მოაყარეთ მარილი და პილპილი, მოაყარეთ მანანის ბურღული და კარგად აურიეთ. დააფარეთ და დატოვეთ ცომი 10 წუთის განმავლობაში, რომ ბურღული გაფუვდეს.

ხახვიანი ცომი გამოვაცხოთ პატარა ნამცხვრებად, მოვათავსოთ ტაფაზე გახურებულ მზესუმზირის ზეთში. შეწვით ორივე მხრიდან საშუალო ცეცხლზე, სანამ არ გახდება ოქროსფერი.

გადაწურეთ ზეთი და შემწვარი კარტოფილის ბლინები ისევ ტაფაში მოათავსეთ. დაასხით მათ ტომატის წვენი, დააფარეთ და ადუღეთ 15 წუთის განმავლობაში საშუალო ცეცხლზე.

სუფრაზე მიტანის წინ ხახვის ბლინებს მწვანილები მოაყარეთ. შეიძლება მიირთვათ როგორც ცხელი, ასევე ცივი. ასევე შეგიძლიათ უმი მასა დაასხით პურის ნაჭრებზე და შეწვით ტაფაში. მიიღეთ ორიგინალური ცხელი სენდვიჩები. გსმენიათ ამ კერძის შესახებ ადრე?

 

 

 

Related Articles