ჭიქა შაქარი, ჭიქა კეფირი, ჭიქა ქიშმიში. მარტივია და ზედმეტი ფუსფუსის გარეშე. 😎

by ekaterine

ქიშმიშიანი ღვეზელი

კექსი, მაფინები და ქაფქეიქი ყავის მაღაზიების ვიტრინების მომხიბვლელი კერძებია. ჯერ გარეგნობით იპყრობენ ყურადღებას, შემდეგ კი მხოლოდ გემოვნებით. სწორედ აქ გვახსოვს ანდაზა: „ყველაფერი, რაც ბრწყინავს, ოქრო არ არის“. ამასთან ერთად უბრალო ხელნაკეთი ქიშმიშის ღვეზელიც კი გაცილებით გემრიელია, ვიდრე შეძენილი ნამცხვრები.

სხვათა შორის,  მაღაზიაში ნაყიდი ნამცხვრებიდან ბევრი შეიძლება სახლშიც მომზადდეს. ჰაეროვანი კექსი სხვა არაფერია, თუ არა კეფირის ქიშმიშის ღვეზელი. აიღეთ კექსის ფორმა, რათა ის ისეთივე ლამაზი გახადოთ, როგორც საცხობშია გამოფენილი.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 2 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

კეფირი 1 ჭიქა

ქიშმიში 1 ჭიქა

კვერცხი 2 ც

გამაფხვიერებელი 1 ჩ/კ

ვანილის შაქარი 1 ჩ.კ.

მომზადება

ნამცხვრის მომზადებამდე გამოიღეთ პროდუქტები მაცივრიდან. ისინი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურაზე.გაცერით ფქვილი და აურიეთ გამაფხვიერებელი. ასე ის გაჯერებული იქნება ჟანგბადით.

ცალკე ჯამში ჩაასხით 2 დიდი კვერცხი (ან 3 საშუალო ზომის) შაქართან ერთად. დაამატეთ  ვანილის შაქარი. ინგრედიენტები ათქვიფეთ ფუმფულა ქაფის მიღებამდე. 5 წუთის შემდეგ ჩაასხით მასში კეფირი.

ახლა დამატეთ მშრალი ნარევი თხევად მასაში. აურიეთ ინგრედიენტები კარგად. ცომში ჩაყარეთ გარჩეული ქიშმიში. შესაძლებელია წინასწარ ორთქლზე მოხარშვა. მოზილეთ ცომი.

საცხობ ფორმას წაუსვით უსუნო მცენარეული ზეთი. თუ ტორტის ფორმა არ გაქვთ, შეგიძლიათ დააფინოთ პერგამენტის ქაღალდი. ჩაასხით ცომი ფორმაში. ტორტი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

მომზადებას 35-დან 45 წუთამდე დასჭირდება. ეს დამოკიდებულია ფორმის სიმაღლეზე და ღუმელის სიმძლავრეზე. ნებისმიერ შემთხვევაში, ტორტის მზადყოფნა კბილის ჩხირით შეამოწმეთ. მზა ღვეზელი გააჩერეთ 10 წუთი.

ასეთი მარტივი ქიშმიშის ღვეზელი ნამდვილი აღმოჩენაა დაკავებული ქალბატონებისთვის და მზრუნველი დედებისთვის. განსაკუთრებით დესერტის ფასის გათვალისწინებით. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ ცომს დაუმატოთ თხილი, ჩირი ან ქოქოსის ფანტელები. მთავარია არ გადააჭარბოთ. რადგან, დანამატების სიმრავლე ცომს ამძიმებს, რაც მას ნაკლებად ჰაეროვანს ხდის. სცადე!

 

 

 

Related Articles