პირველად რომ მოვისმინე, არ მჯეროდა. ახლა კი ვერ ველევი ამას.

by ekaterine

ჩვენ ყველა მიჩვეული ვართ, რომ ბისკვიტი ღუმელში ცხვება. ეს არის ძალიან ხანგრძლივი პროცესი, რომელიც მოითხოვს გარკვეულ კულინარიულ უნარებს და დროს. მაგრამ მე ვიცი ერთი საოცარი საიდუმლო, რომელიც გაგიადვილებთ ცხობას.  მოხარული ვიქნები გაგიზიაროთ როგორ მოვამზადოთ ბისკვიტი ქვაბში.

ფაქტობრივად, ფუმფულა ბისკვიტის გამოცხობა შესაძლებელია პირდაპირ გაზქურაზე. არ არის საჭირო თავის შეწუხება რომ მუდმივად აკონტროლოთ ცხობა.  რისკები, რომ ის ამოვა თუ არა, გაცილებით ნაკლებია.

ინგრედიენტები

კვერცხი 6 ც

შაქარი 1 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

მომზადება

კვერცხის ცილა ათქვიფეთ შაქართან ერთად, სანამ არ გახდება ფუმფულა. დაუმატეთ გულები სათითაოდ, განუწყვეტლივ ურიეთ. შემდეგ თანდათან დაამატეთ გაცრილი ფქვილი.

აიღეთ ფართო ემალირებული ტაფა, წაუსვით ზეთი, ჩაასხით ცომი.

მჭიდროდ დაახურეთ ტაფას თავსახური, შეახვიეთ სამზარეულოს პირსახოცით. ბისკვიტიდან ტენს შთანთქავს.

ტაფა გამანაწილებელზე დადგით პატარა ცეცხლზე. სჯობს ზემოდან რაიმე მძიმე დავადოთ.

ბისკვიტის მომზადებას დაახლოებით ერთი საათი სჭირდება. ეს ყველაფერი ქვაბზეა დამოკიდებული. მზადყოფნა შეამოწმეთ ხის ჩხირით.


სანამ თქვენს საქმეს აკეთებთ, მზადდება დელიკატური ბისკვიტი. გამოდის ფუმფულა და ჰაეროვანი. იდეალური საფუძველია ტორტისთვის. მოამზადეთ, არ ინანებთ!

Related Articles