ბავშვობიდან მახსოვს ეს დესერტი. ამ მილებს სკოლასთან ახლოს ერთი ქალი ყიდდა.

by ekaterine

დესერტი ცომიდან “ობობას ქსელი” : ღია მილები ტაფაში

ადრე ბევრს ჰქონდა საბჭოთა ვაფლის საცხობები. დედები აცხობდნენ წითელი ვაფლის ბლინებს და პატარა დამხმარეები სწრაფად ახვევდნენ მილებად.  სანამ დედაჩემი ავსებდა მათ კრემით, მანამდე ვჭამდი, არ ველოდებოდი. ეს უბრალო ცომის დესერტი უფრო გემრიელი მეჩვენებოდა, ვიდრე კანფეტი.

ალბათ ამიტომაც გამიჩნდა აჟურული მილების მომზადების სურვილი, რომლის რეცეპტიც მეგობარმა დამიწერა. ცხობას „ობობის ქსელს“ უწოდებენ. მართლაც, მზა პროდუქტი ობობის ქსელებს წააგავს. ამავდროულად, დელიკატესი ხრაშუნა და ტკბილია.

როგორ მოვამზადოთ დესერტის ცომი

მოსახერხებელია, რომ შესაწვავად გამოიყენება ტაფა. ცომის თხელი ბადე მყისიერად ცხვება, ასე რომ თქვენ შეგიძლიათ სწრაფად გაუმკლავდეთ ბლინების გამოცხობას. და გადაიქცევა ისინი მილებად თუ არა, თქვენზეა დამოკიდებული.

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 75 გრ

სიმინდის სახამებელი 40 გრ

შაქარი 50 გრ

კვერცხი 1 ც

რძე 90 მლ

მარილი 0,25 ჩ/კ

მზესუმზირის ზეთი 1,5 ს.კ.

ვანილის შაქარი 0,5 ჩ/კ

ბრინჯის ფქვილი 37 გ

მომზადება

ღრმა თასში შეურიეთ ხორბლის და ბრინჯის ფქვილი, სახამებელი, მარილი, ჩვეულებრივი და ვანილის შაქარი.ფქვილი შაქართან ერთად.

ათქვიფეთ კვერცხი, ჩაასხით რძე ოთახის ტემპერატურის და კარგად აურიეთ სათქვეფით, სანამ შაქარი მთლიანად არ გაიხსნება.

ვაფლის ცომს დაუმატეთ უსუნო მზესუმზირის ზეთი და კვლავ აურიეთ ცომი. შემდეგ ჩაასხით საკონდიტრო ტომარაში.

მშრალი ტაფა დადგით დაბალ ცეცხლზე და კარგად გააცხელეთ. შემდეგ დაასხით ცომი თხელ ნაკადად, შექმენით აჟურული ფორმები.

როგორც კი ბლინი შეყავისფრებას დაიწყებს, გადაახვიეთ იგი მილზე პირდაპირ ტაფაში, დაიხმარეთ ნიჩაბი. ანალოგიურად შეწვით დანარჩენი ბლინები.

Related Articles