კლასიკური “ნაპოლეონი” ჩემი სუპერბებიის რეცეპტის მიხედვით😘👍

by ekaterine

ბოლოს როცა მაღაზიაში ნაყიდ ნაპოლეონს ვჭამდი, ძალიან ვნერვიულობდი. ნამცხვრები რაღაც უცნაურ კრემში იყო გაჟღენთილი, მჟავე მაიონეზის მსგავსი. საერთოდ, მაშინ სახლში ტორტის გაკეთების სურვილი გამიჩნდა და მშვენიერი რეცეპტი დამხვდა.

კლასიკური “ნაპოლეონი”

ასეთი ნამცხვრის მომზადებაში რთული არაფერია, თუმცა, თავისუფალი დრო მოგიწევთ გამოყოთ მდიდრული ხელნაკეთი ტკბილეულის მოსამზადებლად. შედეგი ყოველგვარ მოლოდინს გადააჭარბებს, მით უმეტეს, თუ თქვენ გააკეთებთ არა უბრალო კარაქის კრემს შაქრით, არამედ ნამდვილ დიდსულოვან კრემზე. მე ვთავაზობ დაუყოვნებლივ ჩაწეროთ ნაპოლეონის საუკეთესო რეცეპტი და დაუყოვნებლივ დაიწყოთ მისი მომზადება.

ინგრედიენტები ცომისთვის

1,2 კგ ფქვილი

რძე 250 მლ

400გრ კარაქი

კრემის ინგრედიენტები

3 კვერცხის გული

100 გრ შაქარი

500 მლ რძე

3ჭიქა ფქვილი

მომზადება

გაცერით ფქვილი და შეურიეთ კარაქს ოთახის ტემპერატურის.

ფქვილის ნარევს ჩაასხით 1 ჭიქა რძე და მოზილეთ ცომი. ის უნდა იყოს ელასტიური, ცხიმიანი და ხელებზე არ ეწებება.
ცომი გაყავით 14 თანაბარ ნაწილად, შემდეგ გააბრტყელეთ ცომის თითოეული ნაჭერი თხლად.

გაბრტყელებული ცომი დადეთ მრგვალი ფორმის 28 სმ დიამეტრის საცხობ ფირფიტაზე, კიდეები ამოჭერით, ცომი ჩანგლით დაჩხვლიტეთ და გამოაცხვეთ 200 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 5-7 წუთის განმავლობაში. ასე  გამოაცხვეთ ყველა ნამცხვარი.
დატოვეთ  გასაცივებლად. შემდეგ მონაჭრები გამოაცხეთ და დაფქვით.

მოამზადეთ კრემი ნამცხვრისთვის. 3 გული შეურიეთ შაქარს გათეთრებამდე, შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და აურიეთ ყველაფერი ერთგვაროვანი მასამდე.

კვერცხის ნაზავი გააზავეთ ცოტაოდენი რძით და დარჩენილი რძე მიიყვანეთ ადუღებამდე. შემდეგ კვერცხის ნაზავი შეურიეთ რძეს. დაელოდეთ სანამ მასა შესქელდება და კრემი გააგრილეთ.

შემდეგ ათქვიფეთ კარაქი შაქართან ერთად და თანდათან დაუმატეთ კრემი, მიქსერით ათქვიფეთ მასა.
ააწყვეთ ნამცხვარი. თითოეულ ნამცხვარს კრემის თხელი ფენა წაუსვით. ნამცხვარს გვერდებზეც წაუსვით კრემი და მოაყარეთ ნაფხვენები.

„ნაპოლეონს“  დააფარეთ დაფა და დაადეთ პატარა სიმძიმე. ამ ფორმით დატოვეთ ნამცხვარი ღამით მაცივარში, მეორე დღეს არ დაგავიწყდეთ ნამცხვრის ზემოდან მორთვა კრემით და მოაყარეთ დარჩენილი ნაფხვენი.

მეორე დღეს ნამცხვარი ოდნავ შეიკუმშება და კრემით კარგად იქნება გაჯერებული. თუ 14 ნამცხვრის გამოცხობის მოთმინება არ გაქვთ, რა თქმა უნდა, შეგიძლიათ შეამციროთ მათი რაოდენობა და მიიღოთ უფრო მცირე ფორმა. კლასიკური სახლის “ნაპოლეონის” ბრწყინვალება ვერ შეედრება მის მაღაზიის მსგავსებას. ასე რომ, თუ თავისუფალი დღე გაქვთ და კარგი განწყობა გაქვთ, გირჩევთ, ნაპოლეონის ნამცხვარი გამოაცხოთ ჩემი სუპერბებიის რეცეპტით.

 

Related Articles