რა თქმა უნდა, ქაშაყი შუბაში ჩვენი მენიუს, განსაკუთრებით კი სადღესასწაულო, შეუცვლელი ნაწილია. ეს კლასიკური სალათი, თუმცა თითოეული დიასახლისისთვის განსხვავებულად გამოდის, მაგრამ როგორც წესი, ერთი და იგივე რეცეპტით მზადდება.
ახლახან ვცადე ქაშაყის მომზადება ცნობილი შეფ-მზარეულის რეცეპტით. თავიდან რეცეპტმა გამაოცა: ეს სალათი ნამდვილად არ მომიმზადებია! მაგრამ ექსპერიმენტატორის გულმა ვერ გაუძლო და ვცადე საჭმლის ახალი ვერსია. ახლა მე ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით!
ინგრედიენტები
კარტოფილი 3 ც.
ქაშაყი 1 ც.
ჭარხალი 1 ც.
სტაფილო 1 ც.
ხიზილალა 100 გრ
კრაბის ჩხირები 100 გ
კვერცხი 3 ცალი
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
პილპილი და მარილი გემოვნებით
მომზადება
კარტოფილი, სტაფილო და ჭარხალი გარეცხეთ, გახეხეთ და წვრილად დაჭერით. დადეთ ფოლგათ დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე, მოასხით მცენარეული ზეთი, მარილი და მოაყარეთ სანელებლები. შემწვარი ბოსტნეული სანამ მზადდება. მოხარშეთ კვერცხი.
გააციეთ მოხარშული ბოსტნეული. ჩანგლით დაჭყლიტეთ კარტოფილი, მსხვილ სახეხზე გახეხეთ ჭარხალი და სტაფილო. ცილა გავხეხოთ წვრილ სახეხზე. დავჭრათ მსუბუქად დამარილებული ქაშაყის ფილე და კრაბის ჩხირები პატარა კუბებად.
ახლა სალათი ფენებად დავაწყოთ: კარტოფილი, ქაშაყი, ცოტა ხიზილალა, სტაფილო, ცოტა მაიონეზი, კრაბის ჩხირები, კვერცხის ცილა, ხიზილალა, ჭარხალი, მაიონეზი და სალათიც მზადაა.
სურვილისამებრ მორთეთ სალათი დაფქული ან წვრილად გახეხილი კვერცხის გულით.
არ შეგეშინდეთ ახლის გამოცდა და ნაცნობი ტრადიციული კერძების ექსპერიმენტები. რა თქმა უნდა, თქვენ უკვე დახვეწეთ ეს რეცეპტი სრულყოფილად, მაგრამ არ გსურთ ახალი გემოების მოსინჯვა? კლასიკური სალათის რომელი უჩვეულო ვერსია სცადეთ? გაგვიზიარეთ კომენტარებში.