POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და სიამოვნებით გაგიზიარებთ.✔

by ekaterine დეკემბერი 11, 2022
დეკემბერი 11, 2022

როგორ მოვამზადოთ კომბოსტოს ტოლმა: საჭიროა თუ არა ტაფაზე შეწვა

კომბოსტოს ტოლმა  მრავალ ოჯახში ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი კერძია. ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და სიამოვნებით გაგიზიარებთ. ჩემს ოჯახს და მეგობრებს უბრალოდ არ შეუძლიათ მასზე უარის თქმა.

საიდან გაჩნდა ეს კერძი

ტრადიციულად, ისინი ითვლება პირველყოფილ სლავურ კერძად. მაგრამ გამოდის, რომ კომბოსტოს ტოლმას მთელ მსოფლიოში ამზადებენ. საბერძნეთში კომბოსტოს ფოთლებს ანაცვლებენ ყურძნის ფოთლებით, უკრაინის ზოგიერთ რეგიონში – ახალგაზრდა ჭარხლის ფოთლებით. უფრო მეტიც, შევსება შეიძლება ძალიან განსხვავებული იყოს. ბრინჯი, წიწიბურა,  ქერი, ფეტვი, სიმინდის ფაფა და შეგიძლიათ აირჩიოთ ნებისმიერი ხორცი ან მოამზადოთ სოკოთი და ბოსტნეულით. კომბოსტოს ტოლმას ამზადებენ ევროპის თითქმის ყველა ქვეყანაში, მხოლოდ მათ სხვანაირად უწოდებენ და კორეასა და ჩინეთშიც კი!

ახლა კი საქმეზე. მე გიზიარებთ საიდუმლოებას, რომელიც თქვენს კომბოსტოს ტოლმას ისეთს გახდის, რომ ისინი ერთ წამში გაიფანტება თეფშიდან. აი, როგორ მოვამზადოთ  ჩემი რეცეპტის მიხედვით.

როგორ მოვამზადო კომბოსტოს ტოლმა? ამისთვის საჭიროა:

აირჩიეთ დიდი კომბოსტო კარგი მთლიანი ფოთლებით;
აიღეთ მრგვალი მარცვლოვანი ბრინჯი, რადგან მას აქვს „წებოვნების“ უნარი;
აიღეთ დაფქული ხორცი გემოვნებით – ვიღებ საქონლისა და ღორის ნარევს (მარტო საქონლის ხორცი მშრალი იქნება, მხოლოდ ღორის ხორცი ძალიან ცხიმიანი);
შიგთავსს დავამატოთ ხახვი, სტაფილო და ნიორი – წინასწარ შევწვი ტაფაში დარბილებამდე;
მოხარშეთ კომბოსტოს ფურცლები წყალში დარბილებამდე;
მოხარშეთ ბრინჯი ნახევრად მზადყოფნამდე.
შეურიეთ ბრინჯი უმ დაფქულ ხორცთან და შემწვარ ბოსტნეულთან;
შეავსეთ კომბოსტოს ფოთოლი ფარშით…

ახლა კი საიდუმლო საიდუმლო! აუცილებლად შეწვით კომბოსტოს რულეტები ტაფაზე ცოტაოდენი მცენარეული ზეთით. ცოტა მეტი დრო დასჭირდება და მერე ტაფის გარეცხვა მოგიწევთ, მაგრამ დამიჯერეთ, ღირს! საკმარისია კომბოსტოს რულეტები შებრაწოთ ყველა მხრიდან, სანამ არ გახდება ოქროსფერი. გააკეთეთ ეს მაღალ ცეცხლზე და მხოლოდ რამდენიმე წუთი დაგჭირდებათ. მხოლოდ შეწვის შემდეგ მოათავსეთ ტოლმა ტაფაში შემდგომი მომზადებისთვის.

Რისთვის უნდა შევწვათ? როდესაც კომბოსტოს რულეტებს შეწვავთ, კომბოსტო, მსუბუქად მოიხარშება და  დარბილდება, გამოყოფს ფოთოლში დარჩენილ შაქარს. შედეგად, ისინი კარამელიზდება და ეს აძლევს ძალიან ტკბილ და უჩვეულო გემოს. მოხარშვის შემდეგაც კი, კომბოსტოს ტოლმა ოდნავ ხრაშუნა იქნება და  ძალიან გემრიელი. თავად კომბოსტოს რულეტები მომზადების ამ ვარიანტით არ არის წვნიანი, მაგრამ მკვრივი და ელასტიურია, კომბოსტო არ იშლება და თავად შიგთავსი მთლიანად მოხარშული იქნება.

4 FacebookEmail
previous post
უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის დედოფალია. არასდროს მომბეზრდება ამ რეცეპტით მომზადება. 👇😋
next post
თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ! 😍

Related Articles

ლეგენდარული დესერტის არატრადიციული ვერსია. ალბათ ყველაზე სწრაფი მედოკია...

დეკემბერი 30, 2022

უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

დეკემბერი 20, 2022

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!...

დეკემბერი 18, 2022

უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის...

დეკემბერი 11, 2022

ამ დელიკატურ რძიან დესერტს დააფასებენ სიახლის მოყვარულები. ადვილი...

დეკემბერი 9, 2022

მთელი იუთუბი გუგუნებს ამ რეცეპტზე. პირადად რომ გადავამოწმე...

დეკემბერი 5, 2022

როგორც ბავშვობაში: კრემი ნამცხვრებისთვის ნაყინის არომატით. ყველა თაობას...

დეკემბერი 5, 2022

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული თქვენი მოხდნილი ფიგურისთვის👍

დეკემბერი 4, 2022

გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო...

დეკემბერი 3, 2022

მერწმუნეთ, ამ სოუსით ნაცნობი კერძები ახლებურად ანათებს!

ნოემბერი 6, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 2

    სვით ეს სასმელი დღეში ორჯერ მთელი კვირის განმავლობაში ქოლესტერინის, თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის და სახსრების სამკურნალოდ და ასევე მოიშორეთ დაკიდებული მუცელი!

  • 3

    ვურჩევ ყველას: მიირთვით ეს სალათი კვირაში ორჯერ მაგარი ძვლებისთვის და კარგი მხედველობისთვის!

  • 4

    აი ასე გამოიყურება ნამდვილი შედედებული რძე. გაგიკვირდებათ და მხოლოდ 10 წუთი დამჭირდა…

  • 5

    ის ყოველდღე სახეს კარტოფილის ნაჭრებით იწმენდს, გამიკვირდა მიზეზი რომ გავიგე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა