უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის დედოფალია. არასდროს მომბეზრდება ამ რეცეპტით მომზადება. 👇😋

by ekaterine

ცხარე კარტოფილი ჩაშუშული ხორცით და სანელებლებით

ვიცი, რომ დროდადრო ყველა ამზადებს ჩაშუშულ კარტოფილს. მაგრამ მაინც გაგიზიარებთ ჩემს პატარა კულინარიულ ხრიკებს, რომლებიც მას არაჩვეულებრივად გემრიელს ხდის. და ეს ყველაფერი სურნელოვანი პომიდვრის-მდოგვის გრავია.
ასე რომ, როგორც ჩანს, ხორცით ჩაშუშული ჩვეულებრივი კარტოფილი იქცევა დახვეწილ კერძად, რომელიც შეიძლება  მიირთვათ სადღესასწაულო მაგიდაზე. გამოდის ძალიან ელეგანტური და ნოყიერი. პომიდვრის და კიტრის მწნილით, ზოგადად გემრიელია!

ეცადეთ, კარტოფილი რაც შეიძლება კარგად მოხარშოთ. ჩვეულებრივ საათნახევარი სჭირდება.  ტომატის პასტის ნაცვლად სანელებლებით დაჭრილი პომიდორიც  გამოდგება. უფრო მდიდარი გემოსთვის, დასრულებამდე 10 წუთით ადრე, დაამატეთ კოვზი არაჟანი (სურვილისამებრ).

ინგრედიენტები
კარტოფილი 2 კგ

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

ხორცი 500 გ ხახვი 3 ც

სტაფილო 2 ც

დაფნის ფოთოლი 2 ც

ტომატის პასტა 1,5 ს.კ.

წყალი 1 ლ

დიჟონის მდოგვი 1 ს.კ.

მწვანე ხახვი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

უსუნო მცენარეული ზეთი ჩაასხით სქელძირიან ქვაბში. როგორც კი გახურდება, ჩაყარეთ ხორცი, დაჭერით საშუალო ნაჭრებად.

შეწვით სანამ არ გახდება ოქროსფერი და შემდეგ დაამატეთ დაჭრილი ხახვი. როცა ხახვი ოდნავ შეწითლდება, მოვაყაროთ საშუალო სახეხზე გახეხილი სტაფილო. ყველაფერი კარგად აურიეთ.

შეწვით სანამ სტაფილო არ გახდება რბილი.

შემდეგ, დაამატეთ დაფნის ფოთლები და ტომატის პასტა.
ჩაასხით წყალი, მარილი გემოვნებით. ბოლოს დაუმატეთ დიჟონის მდოგვი.

ხორცის სამზადისში დაამატეთ მსხვილად დაჭრილი კარტოფილი.

აურიეთ და დააფარეთ. მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე დაახლოებით ერთი საათის განმავლობაში. მაგრამ ჩანგლით შეამოწმეთ, რომ კარტოფილი არ დარჩეს უმი.

ამოიღეთ დაახლოებით 10 ცალი კარტოფილი და დასრისეთ ისინი ჩანგლით. ჩაასხით ისევ ქვაბში. ეს კეთდება იმისთვის, რომ იუშკა იყოს სქელი და აბრეშუმისებრი.

დასასრულს დაუმატეთ თქვენი საყვარელი მწვანილი გემოვნებით და გადმოდგით კერძი ცეცხლიდან.

ძნელია იპოვოთ ადამიანი, რომელსაც ეს კერძი არ ექნება გასინჯული, მაგრამ დამიჯერეთ, ეს რეცეპტი აუცილებლად ყველას გააოცებს. ნაზი, სურნელოვანი, სქელი სოუსით. ზოგადად, სასიამოვნოა ექსპერიმენტები!

Related Articles