უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

by ekaterine

გამარტივებული კარტოფილის ზეპელინები დაფქული ხორცით

იმდენი მრავალფეროვანი კერძებია კარტოფილისა და ხორცისგან, რომ ორი ხელის თითები არ არის საკმარისი მათ ჩამოსათვლელად. და თან ყველა გემრიელია! ცოტა ხნის წინ კიდევ ერთი საინტერესო რეცეპტი აღმოვაჩინე. მეგობარი ლიტვაში ხანგრძლივი საქმიანი მოგზაურობიდან დაბრუნდა და პირველი რაც გააკეთა ჩამოსვლისთანავე იყო კარტოფილის ზეპელინების მომზადება!

ეს კერძი გარკვეულწილად მოგაგონებთ კარტოფილის ზრაზს ან უკრაინულ ლეჟნს. არსი მარტივია: ხორცის შიგთავსს ახვევენ კარტოფილის ცომში, შემდეგ კი ნამცხვრებს ადუღებენ. სახლში, ზეპელინებს ხორცის ფარშით ყველაზე ხშირად უმი კარტოფილისგან ამზადებენ. მაგრამ მე გაჩვენებთ გამარტივებულ რეცეპტს.

როგორ მოვამზადოთ გამარტივებული კარტოფილის ზეპელინები დაფქული ხორცით

დარწმუნებული ვარ, გაინტერესებთ, რატომ ჰქვია ამ ლიტვურ კერძს ასე. პირველი მსოფლიო ომის დროს, 1915 წლიდან 1918 წლამდე, ლიტვა გერმანიის ოკუპაციის ქვეშ იყო და თითქმის ფრონტის ხაზზე მდებარეობდა. ამიტომ, გერმანული საჰაერო ხომალდები, სახელწოდებით Zeppelin, ხშირად დაფრინავდნენ ქვეყანაში. ლიტველებს მოეჩვენათ, რომ თვითმფრინავის ფორმა ძალიან ჰგავს მათ ბრენდირებულ ნამცხვრებს. აქედან მოდის სახელი!

ინგრედიენტები

კარტოფილი 1 კგ

კვერცხი 2 ც

დაფქული ხორცი 400 გრ

კამა 1 კონა

ხახვი 1 ც

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

მარილი 0,5 ჩ/კ

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

გააცალეთ კარტოფილი და მოხარშეთ მარილიან წყალში, სანამ დარბილდება.

მოხარშული კარტოფილი აქციეთ პიურედ, შეურიეთ კვერცხები და დაჭრილი კამა,  კარტოფილის ნარევს ნაწილობრივ დაუმატეთ ფქვილი. ცომისგან გააკეთეთ სოსისი და დაჭერით ნაჭრებად.

ხახვი დავჭრათ კუბიკებად და შევწვათ მზესუმზირის ზეთით გახურებულ ტაფაზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

დაუმატეთ დაფქული ხორცი, აურიეთ და შეწვით სანამ არ დარბილდება.

ცომის თითოეული ნაჭერი გააბრტყელეთ, ცენტრში მოათავსეთ ხორცის შიგთავსი და მოაკარით კიდეები, ჩამოაყალიბეთ ზეპელინები.

ჩაყარეთ ცეპელინები მდუღარე წყალში და მოხარშეთ სანამ ზედაპირზე არ ამოვა (რამდენიმე წუთი).

მიირთვით ლიტვური ზეპელინები არაჟანთან ერთად. ეს ინგრედიენტები შესანიშნავ გემოს ჰმატებს კერძს! სხვათა შორის, კერძის მომზადება შეგიძლიათ არა მხოლოდ დაფქული ხორცით (ნებისმიერი არჩევანით), არამედ სხვა შიგთავსითაც. სცადეთ ხახვთან ერთად შემწვარი სოკო ან მწვანილით შეზავებული ხაჭო. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles