გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო მარინადი! ასეთ თევზს მაღაზიაში ნამდვილად ვერ იყიდი!

by ekaterine

იდეალური მარინადი გაყინული სკუმბრიისთვის

მისი წყალობით, თევზი ხდება წარმოუდგენლად სურნელოვანი, პიკანტური გემოთი და ძალიან წვნიანი. ჩვენს ოჯახში დიდი ხანია ტრადიციაა პარასკევის საღამოდან რამდენიმე სკუმბრიის მარინირება, რათა შაბათსა და კვირას ვახშამზე მიირთვათ მზა კერძი.

იმის გამო, რომ მე და ჩემს მეუღლეს უფრო მეტად გვიყვარს თევზი, ვიდრე ხორცი, უკვე გამოვცადე ათეული სხვადასხვა მარინადირების რეცეპტი. და გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო მარინადი ახლად გაყინული სკუმბრისთვის, რომელიც ოდესმე მომიმზადებია. ქინძის დახვეწილი ნოტები, წიწაკის სიმკვეთრე და მიხაკის სანელებელი კერძს ნამდვილ სამეფოს ხდის. სცადე აუცილებლად!

რითი არის სასარგებლო მარინადირებული სკუმბრია

ყველა სარგებლობის შესანარჩუნებლად, მზა სკუმბრიაში მცენარეული ზეთი არ უნდა იყოს. ამ რეცეპტში ის არის წარმოდგენილი, მაგრამ სიმბოლური რაოდენობით. ასეთი თევზი თავისთავად საკმაოდ ცხიმიანია და ეს სასარგებლოა. ის შეიცავს უამრავ ვიტამინებს B12, D, B2, B5, B6, PP, E და K და ისეთ მნიშვნელოვან ელემენტებს, როგორიცაა ფოსფორი, სელენი, ქრომი, იოდი, კალციუმი, მაგნიუმი და ნატრიუმი. სხეულზე გავლენის თვალსაზრისით, სკუმბრია არანაირად არ ჩამოუვარდება წითელ თევზს. ვეთანხმები, მშვენიერი ვიტამინის შემადგენლობაა ხელმისაწვდომ ფასად.

ინგრედიენტები

სკუმბრია 2 ც

ხახვი 1 ც

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

წყალი 300 მლ

შავი პილპილი (ბარდა) 10 ც

წიწაკა 7 ც.

შაქარი 0,5 ს.კ.

ქინძი 0,5 ჩ.კ

მიხაკი 5 ც.

ვაშლის ძმარი 2,5 ს.კ.

მომზადება

ჩაასხით წყალი ქვაბში. დაამატეთ მარილი, შაქარი. საფუძვლიანად აურიეთ.

 

დაუმატეთ შავი პილპილის მარცვლები, სანელებლები, მიხაკი და ქინძის მარცვლები. სურვილისამებრ, შეგიძლიათ დაუმატოთ რამდენიმე დაფნის ფოთოლი, ჩაასხით მცენარეული ზეთი, მოურიეთ. ნარევი მიიყვანეთ ადუღებამდე.

ადუღეთ მარინადი ერთი წუთით და გამორთეთ ცეცხლი.

 

შემდეგ დაამატეთ ვაშლის ძმარი და სითხე ოთახის ტემპერატურამდე გააციეთ.
ამასობაში გაასუფთავეთ სკუმბრია და გარეცხეთ ცივ წყალში.

 

თევზი დავჭრათ საშუალო ნაჭრებად, ჩავდოთ კონტეინერში.

 

ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, ზემოდან მოაყარეთ თევზს. დაასხით ყველაფერს გაციებული მარინადი,  დააფარეთ თავსახური ან საკვები ცელოფანი. მოათავსეთ მაცივარში 24 საათის განმავლობაში. მზადაა!

ეს სკუმბრია საუკეთესოა მიირთვათ ახალ სალათთან და პურთან ერთად, ან გვერდით კერძთან ერთად, როგორიცაა მოხარშული კარტოფილი. ნახეთ, როგორ შევა ეს ჯანსაღი და არომატული თევზი თქვენს ყოველდღიურ რაციონში. ძალიან გემრიელია!

Related Articles