მერწმუნეთ, ამ სოუსით ნაცნობი კერძები ახლებურად ანათებს!

by ekaterine

სოუსი პიურესთვის: მომზადების 3 გემრიელი ვარიანტი

შესანიშნავი დამატებაა ნებისმიერი გვერდითი კერძისთვის. განსაკუთრებით კარტოფილის პიურესთან დაკავშირებით, ხშირად გინდა ისეთი რამ, რაც კერძის გემოს გაცილებით ნათელს გახდის. უბრალოდ ეს რეცეპტი შესანიშნავად ცვლის სოუსს, რომელიც ყოველთვის გამოგადგებათ.

სოუსი პიურესთვის: ვარიანტები ყველა გემოვნებისთვის

დიეტური სოკოს სოუსი

ინგრედიენტები:

500 გრ შამპინიონი

1 ს. კ. ფქვილი

2 ხახვი

2 სტაფილო

წიწაკა გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

1 კბილი ნიორი

50 გრ კარაქი

მომზადების ეტაპები:

 

გარეცხილი შამპინიონები დავჭრათ ნაჭრებად.

ხახვი დავჭრათ.

ტაფაზე გავადნოთ კარაქი, მოვაყაროთ ხახვი და სოკო. ვურიოთ სანამ ნახევრად არ მოიხარშება.

სტაფილოს და წიწაკას ვასუფთავებთ წვრილ სახეხზე. ნიორს ვჭრით. დაუმატეთ ისინი სოკოს და ხახვს.

შემდეგ დაამატეთ ფქვილი. Მარილი და პილპილი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი და გააჩერეთ ცეცხლზე კიდევ 10 წუთი.

ღორის სოუსი

ინგრედიენტები:

500 გრამი ღორის ხორცი

1 ხახვი

1 სტაფილო

1 ს. კ. ფქვილი

200 მლ წყალი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

1 ჩ.კ ტომატის პასტა

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადების ეტაპები:

ხორცი დავჭრათ პატარა ნაჭრებად.

გააცხელეთ ტაფა, დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი. დაჭრილ ღორის ხორცს წავუსვათ და შევწვათ 5 წუთის განმავლობაში.
ხახვი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და სტაფილო დავჭრათ საშუალო სახეხზე. ეს ინგრედიენტები დაუმატეთ ხორცს და ადუღეთ 10 წუთის განმავლობაში.

ჩაასხით 100 მლ წყალი და აურიეთ. დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ დაახლოებით 50 წუთის განმავლობაში, სანამ ხორცი რბილი გახდება.

შემდეგ, 100 მლ თბილ წყალში, განზავდეს ტომატის პასტა და ფქვილი კარგად.

დაასხით ეს ნარევი ხორცსა და ბოსტნეულში, მუდმივად ურიეთ 10 წუთის განმავლობაში, სანამ არ მოიხარშება.

სოუსი ქათმის ხორცით და არაჟანით

ინგრედიენტები:

1 ქათმის ფილე

1 ხახვი

1 სტაფილო

100გრ არაჟანი

25 გრ ფქვილი

100 მლ წყალი

მარილი გემოვნებით

დაფქული შავი პილპილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადების ნაბიჯები:

 

ქათმის ფილე დავჭრათ პატარა ნაჭრებად, მოვაყაროთ ფქვილი ყველა მხრიდან.

ხახვი დავჭრათ. გადავიტანთ ტაფაზე მზესუმზირის ზეთში და ვშუშავთ 3 წუთის განმავლობაში.

სამი სტაფილო საშუალო სახეხზე და დაუმატეთ ხახვს. შეწვით 5 წუთის განმავლობაში, მუდმივად ურიეთ.

ტაფაზე მოვაყაროთ ფქვილში ამოვლებული ქათმის ფილე. შეწვით რამდენიმე წუთის განმავლობაში.

ჩაასხით წყალი, დაუმატეთ არაჟანი. Მარილი და პილპილი. აურიეთ მთელი ეს ნარევი. დადგით პატარა ცეცხლზე, დააფარეთ თავსახური და ადუღეთ 30 წუთის განმავლობაში, დროდადრო ურიეთ.

ეს ადვილად მოსამზადებელი სოუსები შესანიშნავ დანამატს წარმოადგენს ნებისმიერი გვერდითი კერძისთვის! შეგიძლიათ უსაფრთხოდ დაამატოთ ისინი მარცვლეულში, კარტოფილსა და მაკარონში. მერწმუნეთ, ნაცნობი კერძები ახლებურად ანათებს! გაგვიზიარეთ კომენტარებში, თუ რა სახის სოუსს ამზადებთ ჩვეულებრივ.

Related Articles