სალათებისთვის ჭარხალს აღარ ვხარშავ. უკეთესი გამოსავალი ვიპოვე. ბევრად მეტ გემოს და ვიტამინს ვიღებ. ნუ, დროის დაზოგვაზე ხომ საუბარიც ზედმეტია!

by ekaterine

სალათები უმი ჭარხლისგან

ჭარხალი ჩვენი სამზარეულოსთვის ნაცნობი პროდუქტია.  იყენებენ ძირითადად მოხარშულ, ან გამომცხვარს. ბევრს არც კი ეპარება ეჭვი, რამდენად გემრიელი შეიძლება იყოს ეს ტკბილი და წვნიანი ბოსტნეული, თუ დარჩება უმი, მაგრამ შერწყმული რამდენიმე სხვა საინტერესო ინგრედიენტთან.

გთავაზობთ ჯანსაღი ჭარხლის სალათებს სურნელოვანი მზესუმზირის ზეთით ნიორთან ერთად, შემწვარი პირშუშხა არაჟნით და ხრაშუნა კომბოსტო ნოყიერი ქათმის მკერდით. გთავაზობთ სამ ორიგინალურ უმი ჭარხლის სალათს. Სცადე!

 

ჭარხლის სალათები

ჭარხლის სალათი “დიეტისთვის”

მსუბუქი ბოსტნეულის სალათი სადილისთვის შესანიშნავი არჩევანია. მშვენივრად ანაყრებს, მაგრამ ამავდროულად არანაირად არ მოქმედებს ფიგურაზე. გარდა ამისა, მდიდარია ბოჭკოებით, ის ეფექტურად ასტიმულირებს ნაწლავების მუშაობას.

ინგრედიენტები:

 

1 სტაფილო

1 ჭარხალი

1 კბილი ნიორი

მწვანილი გემოვნებით

2 ს.კ.  არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

მარილი გემოვნებით

1 ჩ.კ ლიმონის წვენი

მომზადება

მზესუმზირის ზეთი შეურიეთ ნიორს, მარილს და ლიმონის წვენს. დატოვე ცოტა ხანს.

გასუფთავებული სტაფილო და ჭარხალი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაჭერით მწვანილი. შეურიეთ მომზადებული ინგრედიენტები. შეაზავეთ არომატული ზეთით, აურიეთ.

ჭარხლის სალათი “ანტიგრიპი”

სალათი მოქმედებს როგორც პრევენციული აბი ვირუსებისა და პათოგენური ბაქტერიების წინააღმდეგ. და ეს ყველაფერი პირშუშხასა და ვიტამინიანი ბოსტნეულის წყალობით, რომლებიც კერძის ნაწილია. სალათი განსაკუთრებით აქტუალურია ცივ სეზონზე, როდესაც ინფექციის დაჭერის რისკი განსაკუთრებით მაღალია.

ინგრედიენტები

2 ს.კ. არარაფინირებული მზესუმზირის ზეთი

მარილი გემოვნებით

1 ჩ.კ ლიმონის წვენი

მომზადება

მზესუმზირის ზეთი შეურიეთ ნიორს, მარილს და  ლიმონის წვენს. დატოვე ცოტა ხანს.

გასუფთავებული სტაფილო და ჭარხალი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. დაჭერით მწვანილი. შეურიეთ მომზადებული ინგრედიენტები. შეაზავეთ არომატული ზეთით, აურიეთ.

ინგრედიენტები

1 სტაფილო

20-30 პირშუშხას ახალი ფესვი

1 ჭარხალი

0,5 ჩ.კ შაქარი

მარილი გემოვნებით

2 ს.კ.  არაჟანი 15-20% ცხიმის შემცველობით

მომზადება

გახეხილი პირშუშხას ფესვი  შეურიეთ არაჟანს, მოაყარეთ მარილი გემოვნებით და შაქარი.

გასუფთავებული სტაფილო და ჭარხალი დაჭერით თხელ ზოლებად. ზემოდან მოასხით არაჟანი, აურიეთ.

ჭარხლის სალათი “ჩემი ქათამი”

ჰარმონიულად შერწყმული ინგრედიენტებით გემრიელი სალათი სადღესასწაულო სუფრაზეც შესაფერისი იქნება. წარმოუდგენელი გემო!

ინგრედიენტები

300 გრ ქათმის მკერდი

1 ს.კ. მზესუმზირის ზეთი

500 გ თეთრი კომბოსტო

1 სტაფილო

1 ჭარხალი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

1 ჩ.კ სანელებლები ქათმისთვის

3-4 ს.კ. მაიონეზი

მომზადება

ქათმის მკერდი დავჭრათ ზოლებად, მოვაყაროთ ქათმის სუნელი, წიწაკა, შევწვათ მზესუმზირის ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. დატოვე გასაცივებლად.

კომბოსტო წვრილად დაჭერით, მსუბუქად მოაყარეთ მარილი, აურიეთ ხელით. სტაფილო და ჭარხალი გახეხეთ სახეხზე, დაამატეთ კომბოსტოს თასში. ასევე შემწვარი ქათმის მკერდი. სალათა მაიონეზით შეაზავეთ, აურიეთ.

აქ არის კიდევ ერთი იდეა თქვენთვის: ჭარხლის სპაგეტი. კორეული სტაფილოს სახეხზე გახეხეთ ჭარხალი,  მსუბუქად მოაყარეთ მარილი, მოასხით ლიმონის წვენი და ღვინის ძმარი. აოურიეთ, გააჩერეთ 30 წუთი – დიეტური გარნირი მზადაა!

Related Articles