გოგრის ტკბილეულის 3 რეცეპტი
მათ, ვინც საკუთარ გარეგნობასა და ჯანმრთელობაზე ზრუნავს, მშვენივრად იციან, რომ მაღაზიაში ნაყიდი ტკბილეული ძალიან მავნებელია. რაფინირებული ცხიმი და დიდი რაოდენობით შაქარი, თუნდაც ყველაზე გემრიელ დელიკატესებში, აფუჭებს ფიგურას და უარყოფითად მოქმედებს პანკრეასის, თმის, ფრჩხილების და კანის მდგომარეობაზე. ამიტომ გირჩევთ უახლოეს მომავალში გოგრის ჯანსაღი ტკბილეულის სახლში მომზადებას: 3 რეცეპტი შაქრისა და მავნე ნივთიერებების გარეშე.
გამოიყენეთ ფინიკი, როგორც ბუნებრივი დამატკბობელი. ასევე შეგიძლიათ დაუმატოთ ქიშმიში, გამხმარი გარგარი და თაფლი. ტკბილეულში არანაკლებ მნიშვნელოვანი ნაწილია გოგრის პიურე. აუცილებლად მოამზადეთ, რადგან თქვენ მიერ მომზადებული სიკეთეებიდან ორმაგად სასიამოვნო ხდება. დროა მივხედოთ გოგრას, რომელიც დიდი ხანია ელოდება თავის რიგს მაცივარში!
გოგრის ქოქოსის კანფეტი
ასეთი ტკბილეული საკმაოდ ტკბილია და პიკანტური მჟავიანობით. მშვენიერია, რომ ყველაზე პატარასაც კი შეუძლია ასეთი ტკბილეულის დამზადება! და რაც მთავარია, ისინი დაბალკალორიულია.
ინგრედიენტები
200 გრ გოგრა
70 გ ჩირი გარგარი
50 გრ ქოქოსის ფანტელები
მომზადება
გამოაცხვეთ გოგრა ღუმელში დარბილებამდე. დაჭერით ნაჭრები ჩანგლით.
გარგარის ჩირს დაასხით ცხელი წყალი, რომ დარბილდეს. შემდეგ წვრილად დაჭერით.
დაუმატეთ ქოქოსის ფანტელები და კარგად აურიეთ.
ჩამოაყალიბეთ კანფეტები და გულუხვად გადაახვიეთ ქოქოსის ფანტელებში. შედგით მაცივარში ერთი საათით.
ტკბილეული “შოკოლადის გოგრა”
მსუბუქი და გემრიელი – ყველაფერი, რაც შეიძლება ითქვას ამ ხელნაკეთი ტკბილეულის შესახებ. თუ დიდი კომპანიისთვის ამზადებთ, მაშინ ინგრედიენტები გაამრავლეთ 2-ზე, ან თუნდაც 3-ზე.
ინგრედიენტები
120 გრ გოგრა
50 გრ ფინიკი
150 გრ მუქი შოკოლადი
20 გრ კაკაო
მომზადება
გოგრა დავჭრათ და გამოვაცხოთ ღუმელში 160 გრადუსზე.
ფინიკიდან ამოიღეთ კურკა და დაასხით მდუღარე წყალი რამდენიმე წუთის განმავლობაში.
გოგრა და ფინიკი დააბლენდერეთ ბლენდერში ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გაადნეთ შოკოლადი წყლის აბაზანაზე და ჩაასხით ბლენდერში.
ჩაყარეთ კაკაო და ყველაფერი კარგად აურიეთ. მიღებული მასა შედგით მაცივარში 30 წუთით.
შემდეგ ჩამოაყალიბეთ ბურთულები და ამოავლეთ თითოეული კაკაოში. გააცივეთ გრილ ადგილას.
გოგრის ფიტნეს კანფეტები თხილით
ასეთი ტკბილეული საკმაოდ საინტერესო გამოდის: ქოქოსის და თხილის სასიამოვნო გემო, გოგრის ტკბილი გემოთი. და რაც მთავარია, ეს ყველაფერი ჯანმრთელობისთვის ზიანის მიყენების გარეშე!
ინგრედიენტები
3 ს.კ გოგრის პიურე
70 გრ თხილი
2 ს.კ გოგრის თესლი
3 ს.კ ქოქოსის ურბეჩი
60 გრ შვრიის ფაფა
1,5 ჩ.კ მიწისთხილის კარაქი
100 გრ ფინიკი
3 ს.კ სეზამის
მომზადება
ფინიკები გარეცხეთ და გააჩერეთ ცხელ წყალში 10 წუთის განმავლობაში. გამოყავით რბილობი კურკისგან.
თხილი გავაშროთ ტაფაზე, გავხეხოთ.
გოგრის თესლი უნდა იყოს დაფქული ფქვილამდე. უმჯობესია ამის გაკეთება ყავის საფქვავში.
ბლენდერში მოათავსეთ შვრიის ფაფა, ფინიკი და გოგრის პიურე. ათქვიფეთ.
მიღებული მასა ჩავასხათ თასში და მოვაყაროთ ქოქოსის ურბეჩი (შეიძლება შეიცვალოს თაფლით).
თხილი შეურიეთ გოგრის ფქვილს.
დაუმატეთ არაქისის კარაქი. ის საკმაოდ წებოვანი უნდა იყოს. თუ კონსისტენცია მშრალია, დაამატეთ მეტი პიურე, თუ თხევადია, დაამატეთ შვრიის ფაფა ან ბრინჯის ფქვილი.
მოამზადეთ კაკლის ზომის ბურთულები და თითოეული ტკბილეული გულუხვად შეახვიეთ სეზამის მარცვლებში. გააგზავნეთ მაცივარში 20-30 წუთით.
როგორც თხილი, ასევე კეშიუ, ნუში საუკეთესოდ შეეფერება. ნიგოზიც შესაძლებელია, უბრალოდ მოსინჯეთ, რომ მწარე გემო არ ჰქონდეს. მოხდენილი ფიგურისთვის ასეთი ხელნაკეთი ტკბილეული დილით მწვანე ჩაისთან ერთად მიირთვით.