ეს ინგრედიენტები ზედმეტია ფარშისთვის. სცადეთ ერთხელ და სამუდამოდ დაივიწყებთ ჩვეულ რეცეპტს.

by ekaterine

ზედმეტი ინგრედიენტები დაფქულ ხორცში კატლეტისთვის

კატლეტის რეცეპტების წარმოუდგენლად დიდი რაოდენობაა. ყველა მათგანი დიდად არ ჰგავს ერთმანეთს.  ისინი განსხვავდებიან როგორც საჭირო ინგრედიენტებით, ასევე მომზადების მეთოდით. რა თქმა უნდა, ყველა დიასახლისს აქვს ამ კერძის საყვარელი რეცეპტი, წლების განმავლობაში გამოცდილი. და დღეს ჩვენ გეტყვით როგორ გააუმჯობესოთ იგი. საკმარისია ამოიღოთ რამდენიმე პროდუქტი, რომელიც ემატება კოტლეტის მომზადებისას, შეცდომით მიგაჩნიათ, რომ ისინი აუმჯობესებენ მათ გემოს. დაფქულ ხორცში რომელი  ინგრედიენტებია, რომლებიც კერძის გემოს აფუჭებს?

აუცილებლად სცადეთ კატლეტების შეწვა იმ ინგრედიენტების გარეშე, რომლებსაც შეჩვეული ხართ და გემრიელ შედეგს დაინახავთ. ამასთან, ხორცი აღმოჩნდება საოცრად ნაზი და წვნიანი. ასე რომ, არ უნდა შეგეშინდეთ, რომ კოტლეტი მაგარი ან მშრალი აღმოჩნდება.

დაფქულ ხორცში რომელ დამატებით ინგრედიენტებს შეუძლიათ გემოს გაფუჭება

რძე და თეთრი პური

ბევრს სჩვევია ახალი პურის დაფხვნა რძეში, სანამ მას დაფქულ ხორცს დაუმატებენ. მაგრამ არცერთი ინგრედიენტი არ არის საჭირო კატლეტების მომზადებისას. როგორ არის ეს, თქვენ იკითხავთ. გამოცდილი მზარეულები თვლიან, რომ რძე ხორცს ამკვრივებს. მაგრამ გაჟღენთილი პურის გარეშე, კოტლეტი მშრალი გახდება. ამიტომ ამ ამოცანისთვის უნდა აიღოთ პური, რომელიც ცოტა ხნით წყალში უნდა დარჩეს. დაიმახსოვრეთ, ახალი თეთრი პური არ არის შესაფერისი, რადგან მას შეუძლია კერძს მჟავე გემო შესძინოს. მაგრამ გუშინდელი ოდნავ მშრალი პური ან კრეკერი იქნება კარგი. შედეგად კოტლეტი უჩვეულოდ წვნიანი გამოვა.

კვერცხი

ბრძენი მზარეულების აზრით, კვერცხი არ არის ის ინგრედიენტი, რომელიც უნდა დაემატოს დაფქულ ხორცს. ვინაიდან ცილა იშლება თერმული დამუშავების დროს. შედეგად, კოტლეტი უფრო მაგარი გამოდის. თუ მიჩვეული ხართ ამ პროდუქტის დაფქულ ხორცზე დამატებას, მაშინ გახსოვდეთ, რომ  არ შეიძლება გადააჭარბოთ. მხოლოდ 2 კვერცხი იქნება საკმარისი 1 კგ ხორცზე.

ნიორი

თუ დაჭრილი ხახვი წვნიან ხორცს აძლევს სასიამოვნო მსუბუქ არომატს, მაშინ ნიორი სულ სხვა ეფექტს იწვევს. ამ ბოსტნეულს, რომელიც ემატება კოტლეტების მომზადებისას, შეუძლია კერძის გაფუჭება. ნიორს ხომ ძალიან სპეციფიკური სუნი და გემო აქვს, რის გამოც მთავარი ინგრედიენტი არ იგრძნობა. და ეს არის ძალიან დიდი შეცდომა.

საოცარია, როგორ გააფუჭებს ასეთი კერძის გემოს ჩვეულებრივი ინგრედიენტები. დაივიწყეთ კვერცხი, ნიორი და რძეში გაჟღენთილი ახალი პური. შედეგად, რამდენიმე წუთში, ახლობლები საოცარი კომპლიმენტებით დაგასაჩუქრებენ.

Related Articles