რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში: გემრიელი გამოცხობის საიდუმლოებები
ოდესმე შეგემთხვათ ისეთი რამ, რომ მკაცრად დაიცავით რეცეპტი, აკვირდებოდით ინგრედიენტების პროპორციებს და ტემპერატურულ რეჟიმს, მაგრამ კერძი მაინც არ გამოვიდა? ის დაწვა, ან არ ამოვიდა, ან თუნდაც სველი დარჩეს. სანამ ლანძღვას დაუწყებთ თქვენს კულინარიულ უნარებს ან ცუდ ტექნიკას, გეტყვით, როგორ შეცვლის ღუმელში მარილი ამ მდგომარეობას ერთხელ და სამუდამოდ!
გამოიყენეთ მარტივი პროდუქტი, რომელიც ყოველთვის ყველა სამზარეულოშია და აღარ შეგხვდებათ დამწვარი ან არასრულად მომზადებული ვახშმები და დესერტები. გამოდის, რომ ყველაფერი ასე მარტივი და ხელმისაწვდომია. აგიხსნით, რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში!
მარილი ღუმელში: გამოცდილი დიასახლისების ხრიკი
რატომ არ აცხობს კერძს ღუმელი
თანამედროვე ღუმელები კერძის ზედა და ქვედა ნაწილს თანაბრად ამზადებენ. მათ აქვთ კონვექციის ფუნქცია და ტაიმერიც კი. მაგრამ ძველი თაობის ღუმელებს ასეთი სიახლეები არ აქვთ. ამიტომ კერძები შეიძლება დაიწვას და დარჩეს შიგნით ნედლი. ფაქტია, რომ სითბო მოდის მხოლოდ ქვემოდან და არათანაბრად ნაწილდება მთელ ღუმელში. ნუ ჩქარობთ ხელოსანთან დარეკვას. უკეთესი გამოსავალი არსებობს!
რატომ გჭირდებათ მარილი ღუმელში?
ღუმელის ძირზე მოათავსეთ საცხობი ფურცელი დიდი რაოდენობით მარილით. პროდუქტი გაგრილებისას გამოსცემს სითბოს. გარდა ამისა, შეგიძლიათ გამოიყენოთ მარილი პირდაპირ იმავე ფორმაში ან იმავე საცხობ ფირფიტაზე, სადაც აცხობთ სადილს. რა თქმა უნდა, ცხობის შემთხვევაში ეს მიუღებელია. მაგრამ ქათმის ფეხების ან კარტოფილის ან თევზის მარილით მომზადება შესანიშნავი იდეაა!
აგური ღუმელში
თუ გეშინიათ, რომ მარილი თქვენს კერძებს გემოს გაუფუჭებს, გამოიყენეთ აგური. მუშაობს ზუსტად ასე: შთანთქავს სითბოს და უზრუნველყოფს მის თანაბარ განაწილებას. გარდა ამისა, იყიდება სპეციალური საცხობი ქვები. ისინი დაგავიწყებენ, რა არის გაფუჭებული დესერტი!
ღუმელში მარილის შეცვლა არ არის საჭირო ყოველი მოხარშული კერძის შემდეგ. დროთა განმავლობაში ის გაყვითლდება, მაგრამ ეს ხელს არ უშლის პროდუქტს თავისი ფუნქციის შესრულებაში. გამოიყენეთ ეს მარტივი ცხოვრებისეული ხრიკი, რათა თქვენი მთავარი კერძები და ნამცხვრები ყოველთვის გემრიელი გახადოთ!