ეს კერძი სუფრიდან თვალის დახამხამებაში გაქრება.

by ekaterine

როგორ მოვამზადოთ ღვიძლის რულეტი

სუბპროდუქტების კერძები ყველასთვის არ არის, მაგრამ თუ მოგწონთ შემწვარი ღვიძლი ხახვით, მაშინ აუცილებლად დააფასებთ ჩვენს რეცეპტს.  გთავაზობთ ღვიძლის რულეტის შესანიშნავ რეცეპტს, რომელიც აუცილებად უნდა სცადოთ.

ღვიძლის რულეტი

ამჯერად ტაფაში მოვამზადებთ ღვიძლის რულეტებს. ამისათვის თქვენ უნდა შეწვათ ბლინები ღვიძლისგან და მოამზადოთ შიგთავსი. ქათმის ღვიძლის ნაზი რულეტები უბრალოდ წარმოუდგენელია, ეს კერძი სუფრიდან უფრო სწრაფად გაქრება, ვიდრე სხვა რამ.

ინგრედიენტები ბლინებისთვის

500 გრ ქათმის ღვიძლი

რძე 250 მლ

150 გრ ფქვილი

1 ხახვი

3 კვერცხი

მცენარეული ზეთი 35 მლ

1 ჩ.კ მარილი

0,5 ჩ.კ წიწაკა

გულსართის ინგრედიენტები

1 ხახვი

1 სტაფილო

150 გრ ყველი

1 კონა კამა

300 გრ მაიონეზი

5 კბილი ნიორი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი გაფცქვენით და სტაფილო გახეხეთ წვრილ სახეხზე. ხახვი შეწვით მცენარეულ ზეთში, ერთი წუთის შემდეგ ტაფაზე დაამატეთ სტაფილო და შეწვით კიდევ 1 წუთი.

დაამატეთ მარილი და პილპილი ხახვს და სტაფილოს გემოვნებით და გადმოდგით ცეცხლიდან. ბოსტნეული გადაიტანეთ ქაღალდის ხელსახოცზე, რომ ზედმეტი ზეთი შეიწოვოს.

გარეცხეთ ღვიძლი ცივ წყალში და გააშრეთ ქაღალდის ხელსახოცებით. ღვიძლი და ხახვი გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში ან ბლენდერში.

დაქუცმაცებულ ღვიძლს დაუმატეთ კარაქი, კვერცხი, ფქვილი. შემდეგ მარილი და პილპილი მოაყარეთ მასას და ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

ტაფაზე წაუსვით მცენარეული ზეთი და კარგად გააცხელეთ. შეწვით ბლინები ოქროსფერამდე, ეცადეთ, რაც შეიძლება თხელი გამოვიდეს.

შეურიეთ მაიონეზი დაჭყლეტილ ნიორს. შემდეგ ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე და დააჭერით კამა. აურიეთ ყველაფერი.

ბლინს წაუსვით მაიონეზის შიგთავსი და 2 ს.კ. შემწვარი ბოსტნეული.

რჩება რულეტების გადახვევა და წვრილად ან შუაზე დაჭრა. ქათმის ღვიძლის რულეტი მზად არის, სიამოვნებით მიირთვით.

ასეთი რულეტების მომზადება შესაძლებელია ნებისმიერი შიგთავსით: კვერცხითა და მწვანილებით, ყველით, შეგიძლიათ ომლეტითაც კი.

 

Related Articles