ფუმფულა ღვეზელი ხაჭოთი ჩაისთვის
გამონახეთ დრო 5 წუთი ასეთი დელიკატური დესერტისთვის. ეს შესანიშნავი ღვეზელი ხაჭოთი მართლაც ელვის სისწრაფით გაქრება მაგიდიდან. ეს ყველაფერი მის დელიკატურ ტექსტურასა და შეუდარებელ არომატზეა. ამიტომ, ფინჯან ჩაიზე შეგიძლიათ მშვიდად მიირთვათ ნახევარი ღვეზელი. მაგრამ ფრთხილად იყავი!
თუ მოგწონთ მარტივი რეცეპტები, მაშინ სწორ ადგილას მოხვდით. აქ შეგიძლიათ იპოვოთ ელემენტარული ინსტრუქციები საოცარი ღვეზელის მომზადებისთვის. ის აუცილებლად მოიგებს თქვენს გულს თავისი სისადავით და საოცარი გემოთი.
როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა ხაჭოს ღვეზელი
იმისთვის, რომ დესერტი მაღალი იყოს, დაგჭირდებათ საცხობი ჭურჭელი 28-ზე 19 სმ, მაშინ მზა ნამცხვარი ძალიან დიდებული იქნება. და მისი მადისაღმძვრელი გარეგნობა დესერტების არც თუ ისე ძლიერ გულშემატკივრებსაც აიძულებს მოითხოვონ სხვა ნაჭერი.
ინგრედიენტები
კვერცხი 5 ც
მარილი 1მწიკვი
შაქარი 200 გრ
ხორბლის ფქვილი 300 გრ
გამაფხვიერებელი 8 გრ
მზესუმზირის ზეთი 120 გრ
იოგურტი 120 გრ
ხაჭო 300 გრ
შაქარი ფხვნილი 3 ს.კ.
მომზადება
4 კვერცხი ათქვიფეთ მარილით და შაქრით, სანამ არ გახდება ფუმფულა. ჩაასხით მზესუმზირის ზეთი და იოგურტი დანამატების გარეშე. ისევ ათქვიფეთ ყველაფერი.
დაამატეთ გაცრილი ხორბლის ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად. ათქვიფეთ ერთგვაროვნებამდე.
ყველაფერი დააბლენდერეთ, სანამ არ გახდება გლუვი. მიღებული მასა მოათავსეთ საკონდიტრო პარკში.
დაასხით ცომი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაში. გაასწორეთ. ზემოდან ვხატავთ ნიმუშს ხაჭოს მასით. ვაგზავნით 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45 წუთით.
ჯანჯაფილის ჩაი გაანეიტრალებს ასეთი ტკბილი კერძის დელიკატურ გემოს. მის მოსამზადებლად აადუღეთ 1 ლიტრი სუფთა წყალი. და მოამზადეთ მთავარი ინგრედიენტი: ჯანჯაფილის ფესვის ნახევარი წვრილად დაჭერით. შეავსეთ იგი მდუღარე წყლით. გააჩერეთ 10-15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ თაფლი და დააწურეთ ლაიმის წვენი. გააჩერეთ კიდევ 5 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ. არომატული ჯანჯაფილის ჩაი ყველაზე ნაზი ხაჭოს ნამცხვართან მზად არის!