POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

დადგა ოქროს შემოდგომა. არ გაუშვათ ყურძნის ჯემის გაკეთების შანსი 😉🍇

by ekaterine სექტემბერი 22, 2022
სექტემბერი 22, 2022

 ყურძნის სქელი ჯემი

შავ ყურძენს აქვს საკმაოდ სასიამოვნო გემო და არომატი. მისი წვენი გაცილებით სქელია სხვა ჯიშებთან შედარებით. სწორედ ამ წვენისგან არის იდეალური ყურძნის სქელი ჯემის მომზადება. კარგად ინახება და გამოდგება მრავალი დესერტისთვის.

მე მიყვარს მომზადების სიმარტივის გამო, შაქრის რაოდენობა დაარეგულირეთ თქვენი გემოვნებით. ასევე გაითვალისწინეთ ყურძნის ჯიში. თუ მომჟავო გეჩვენებათ, მაშინ დაამატეთ შაქარი 1: 1 თანაფარდობით. ასეთი ყურძნის ჯემი ისეთი გემრიელი, ლამაზი და მდიდარი გემოთი გამოდის, რომ ახლობლები გაიხარებენ.

 

რასთან უნდა მიირთვით ყურძნის ჯემი

ყურძნის ჯემი შესანიშნავია საუზმეზე მხოლოდ თეთრ ხრაშუნა პურთან და ჩაით. ასევე შეგიძლიათ წაუსვათ ის თხელ ბლინებს,  დაუმატოთ ნაყინის ან ყველის დესერტს. ადვილი მოსამზადებელია. წელს “იზაბელას” კარგი მოსავალია. ამიტომ, ღვინის გარდა, კიდევ 10 ქილა ასეთ ჯემს მოვამზადებ. საკმარისია ზამთრისთვის! ქვემოთ მოყვანილი რეცეპტი განკუთვნილია 1 ნახევარ ლიტრიანი ქილისთვის.

ინგრედიენტები

ყურძნის წვენი 700 მლ

შაქარი 450 გრ

ლიმონმჟავა 5 გრ

პექტინი 10 გრ

მომზადება:

მოამზადეთ ინგრედიენტები. კარგად გარეცხეთ ყურძენი და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში.

შემდეგ გაწურეთ ყურძნის ნაზავი მარლაში ან საცერში, რათა მოაშოროთ კანი, თესლი და ზედმეტი ყლორტები.

 

დაამატეთ შაქარი, კარგად აურიეთ.

ტკბილი წვენი დადგით საშუალო ცეცხლზე და დროდადრო აურიეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე.

შემდეგ დაამატეთ პექტინი და ლიმონმჟავა და ადუღეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

შეამოწმეთ მზადყოფნა. დაასხით  თეფშზე მურაბის ერთი კოვზი და გააგრილეთ. თუ ჯემი საკმარისად სქელია, ჩაასხით ქილებში და მოხუფეთ, ხოლო თუ ძალიან თხელია, კიდევ ხარშეთ.

შეინახეთ გრილ ადგილას მზა ყურძნის ჯემი.

უპირველეს ყოვლისა, კენკრა სასარგებლოა მათთვის, ვისაც მხედველობის, საჭმლის მონელების პრობლემები აქვს ან ხშირად აწუხებს გაციება. იმუნური სისტემის გასაძლიერებლად კი თითოეულ ჩვენგანს ყურძენი სჭირდება.

1 FacebookEmail
previous post
ალუბლის კოქტეილის გემო! ტკბილი კერძების დამატება და სრულფასოვანი დესერტი!
next post
მივხვდი, რომ ზუსტად ეს მინდოდა! რეცეპტი კარგად მახსოვს, დედაჩემის ხელით რომ იყო ჩაწერილი ძველ ბლოკნოტში დიდი ხნის წინ.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა