ალუბლის კოქტეილის გემო! ტკბილი კერძების დამატება და სრულფასოვანი დესერტი!

by ekaterine

ყურძენი სიროფში ზამთრისთვის

ზამთარში შეუძლებელია ბევრი კენკრისა და ხილის პოვნა, რომლის დამატებაც გსურთ დესერტებში. ამიტომაც ღირს ზაფხულში წინასწარ ფიქრი და მზადება. მოხუფეთ ყურძენი ზამთრისთვის სიროფში, შემდეგ ისიამოვნეთ თქვენი დესერტებით, თუნდაც ყველაზე ცივ დროს.

ასეთი მომზადებისთვის შეგიძლიათ აიღოთ ნებისმიერი ჯიშის ყურძენი. შესაფერისია როგორც თეთრი, ასევე შავი, როგორც კურკებით, ასევე მის გარეშე. ეს შენზეა დამოკიდებული. იცოდე, რომ ნებისმიერ შემთხვევაში, შედეგი წარმოუდგენლად გემრიელი იქნება!

როგორ მოვხუფოთ ყურძენი სიროფში ზამთრისთვის

თუ თქვენი კენკრა უკვე ძალიან ტკბილია, თავად შეასწორეთ ქილაში დამატებული შაქრის რაოდენობა. ჩვენ ასევე გირჩევთ, რომ ამ შემთხვევაში, ყურძენს დაუმატოთ კიდევ 2 ლიმონის ნაჭერი. ასე რომ, ასეთ სურნელოვან დელიკატესს ანიჭებთ ოდნავ მჟავე და ციტრუსის ნოტს.

ინგრედიენტები

თეთრი ყურძენი 1 კგ

მუქი ყურძენი 1,5 კგ

შაქარი 4 ს.კ.

წყალი საჭიროებისამებრ

მომზადება

ყურძენი კარგად გარეცხეთ გამდინარე წყლის ქვეშ. კენკრას დავმარცვლავთ.

საგულდაგულოდ გარეცხეთ ქილები. პირამდე ვავსებთ ყურძნით.ყურძენთან ერთად თითოეულ ქილაში ჩაყარეთ ერთი სუფრის კოვზი შაქარი. შეავსეთ ცხელი წყლით.

მოათავსეთ პირსახოცი ქვაბის ძირზე. შემდეგ ქილებს ვაფენთ ისე, რომ ერთმანეთს არ შეეხოს. ვაფარებთ თავსახურებს.

დაასხით წყალი ოთახის ტემპერატურაზე. დადგით ცეცხლზე.
მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ბანკებს ამოვიღებთ და ვხუფავთ. გადაატრიალეთ ისინი თავდაყირა. შეფუთეთ თბილად და გააცივეთ მთლიანად.

ასეთი კენკრის მომზადებისგან მიიღება ძალიან გემრიელი კომპოტი. თქვენ უბრალოდ უნდა გახსნათ ქილა და გადაიტანოთ მისი შიგთავსი შესაბამის ჭურჭელში. შემდეგ 1,5 ლიტრი სუფთა წყალი დაასხით და საჭიროების შემთხვევაში შაქარი დაამატეთ.  მიიყვანეთ ყველაფერი ადუღებამდე.  სურნელოვანი ყურძნის კომპოტი მზად არის! გამოიყენეთ კენკრა ამ გზით ან დაამატეთ ისინი დესერტებს. განსაკუთრებით გემრიელია კექსი ყურძნით შაქრის სიროფში. სცადეთ და გაგვიზიარეთ თქვენი შედეგები!

Related Articles