ორცხობილა გახეხილი ვაშლით იტალიური რეცეპტის მიხედვით

by ekaterine

ნამცხვრები გახეხილი ვაშლით

ცხობის ყველა შესაძლო სახეობიდან, პეჩენიები ყველაზე სწრაფი და სასიამოვნო საშუალებაა  ჩაის წვეულების სასიამოვნოდ გასატარებლად. და მაშინაც კი, თუ ცომთან არ მეგობრობთ, ეს იტალიური რეცეპტი აუცილებლად მოგეწონებათ. თუ ახლავე დაიწყებთ მომზადებას, ნახევარ საათში გექნებათ სურნელოვანი ნამცხვრების მთელი კალათა. ორცხობილა გახეხილი ვაშლით შარლოტის გემოთია, მაგრამ ბევრად უფრო ადვილი მოსამზადებელია.

არ უნდა ინერვიულოთ, რომ არ ამოვა ან გამოცხვება, როგორც ეს ცნობილი ღვეზელის შემთხვევაშია. მისი ტექსტურა რბილი და ტენიანია. და ეს ყველაფერი ვაშლის რბილობის წყალობით.

ინგრედიენტები

კვერცხი 4 ცალი

შაქარი 200 გრ.

ვაშლი 3 ც

ხორბლის ფქვილი 400 გრ

კარაქი 100 გრ

გარგარი ჩირი 5 ც

ქიშმიში 3 ს.კ.

დარიჩინი 1 ჩ/კ

ვანილი 2 გრ

გამაფხვიერებელი 10 გრ

მარილი გემოვნებით

მომზადება

კვერცხი ავთქვიფოთ მარილით, ვანილით და შაქრით, სანამ შაქარი მთლიანად არ დაიშლება. შემდეგ დაუმატეთ გამდნარი კარაქი და აურიეთ.

დაუმატეთ გაცრილი ფქვილი გამაფხვიერებელთან ერთად და მოზილეთ რბილი ცომი. არ უნდა იყოს თხევადი!

ვაშლი გახეხეთ მსხვილ სახეხზე. ერთი ვაშლი დავჭრათ პატარა კუბებად (სილამაზისთვის). ვაშლს შეურიეთ დარიჩინი და დაუმატეთ ცომს წვრილად დაჭრილ ჩირთან ერთად.

ცომის ბურთები მოათავსეთ პერგამენტის ქაღალდით დაფენილ საცხობ ფირფიტაზე. გამოაცხვეთ 25 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში.

რეცეპტი უნივერსალურია. იტალიაში ცომს ასევე უმატებენ სხვადასხვა სახის ჩირს, რომელიც შეიძლება წინასწარ იყოს გაჟღენთილი ლიქიორში. გახეხეთ ვაშლი თქვენი შეხედულებისამებრ: დაჭერით პატარა კუბიკებად ან მსხვილ სახეხზე გახეხეთ. უბრალოდ არა წვრილ სახეხზე, თორემ ძალიან ბევრ წვენს მიიღებთ. შეინახეთ ჩვენი რეცეპტი თქვენი შემდეგი ჩაის წვეულებისთვის!

Related Articles