POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

გემრიელი წიწიბურის საიდუმლო სწორად მომზადებაშია. შეფ-მზარეული გვიზიარებს თავის საიდუმლო რეცეპტს.

by ekaterine სექტემბერი 14, 2022
სექტემბერი 14, 2022

ზოგჯერ წარმოუდგენელია, თუ როგორ შეიძლება უბრალო გარნირი გადაიქცეს ნამდვილ შედევრად. ეს ასევე ეხება ჩვეულებრივ მარცვლეულს და კარტოფილს. მაგრამ ყველაზე თვალშისაცემი ის ფაქტია, რომ დამატებითი ძვირადღირებული ინგრედიენტების გარეშეც, რომლებიც რესტორნებში გამოიყენება, მარტივი პროდუქტისგან რაღაც არარეალური შეიძლება გაკეთდეს.

 

დღეს წიწიბურაზე ვისაუბრებთ. ბოლოს და ბოლოს, ცოტამ თუ იცის, რომ თუ ეს მარცვლეული მოხარშვამდე წინასწარ იქნება შემწვარი, მაშინ მისი გემო გაცილებით მდიდარი იქნება. ამიტომ, ამ სტატიაში ვისაუბრებთ იმაზე, თუ როგორ მოვამზადოთ წიწიბურას ფაფა ისე, რომ ახლობლები ითხოვდნენ კერძის დამატებას.

 

როგორ შევწვათ წიწიბურა

ეს აპრობირებული მეთოდი აუცილებლად მოეწონება მათ, ვისაც უყვარს ექსპერიმენტები.  წიწიბურას ფაფის მოყვარულები საერთოდ აღფრთოვანებული იქნებიან. მთავარია შეასრულოთ რამდენიმე მარტივი ნაბიჯი და მორჩა: უგემრიელესი კერძი მზად არის!

ჯერ მარცვლეული უნდა გარეცხოთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დაიწყოთ მისი თერმული დამუშავება. წიწიბურა დაყარეთ მშრალ ტაფაზე თანაბარ ფენად (სასურველია, რომ არ იყოს სქელი). შემდეგ, 3-5 წუთის განმავლობაში, მარცვლეული უნდა დაიხალოს საშუალო ცეცხლზე. ამასთან, ზეთი არ უნდა დაამატოთ, უბრალოდ დროდადრო მოურიეთ.

შემდეგ შეგიძლიათ წიწიბურას ფაფა მოამზადოთ ყველასთვის ჩვეული წესით, ან სცადოთ რაიმე ახალი. ამისთვის მარცვლეულს დაასხით წყალი ტაფაში, რომელშიც ის იყო შემწვარი. შემდეგ მოაყარეთ გემოვნებით მარილი, სურვილიამებრ დაუმატეთ ზეთი ან კარაქი და უკვე სახურავის ქვეშ მიიყვანეთ წიწიბურა მზადყოფნამდე. ამ ფაფის მომზადების ასეთი საინტერესო ვარიანტი აუცილებლად მოგეწონებათ.

რატომ უნდა შევწვათ მარცვლეული

გარდა იმისა, რომ წიწიბურა შეწვისას უფრო მდიდარ გემოს იძენს, მნიშვნელოვანია ისიც, თუ რა დამატებით გავლენას ახდენს ეს პროცესი მარცვლეულზე. მართლაც, მაღალ ტემპერატურაზე, მარცვლეულის კანიი ოდნავ მკვრივი ხდება. ამის შედეგად, ფაფა არ იშლება.

ასევე, მშრალ ტაფაში შეწვა ხელს უწყობს წიწიბურას ზეთის გამოყოფას. რადგან ფაფა იძენს ასეთ მადისაღმძვრელ არომატს. გარდა ამისა, იცოდეთ, რომ ამ მეთოდის არჩევა ყოველთვის კარგი იდეაა.  პათოგენური ბაქტერიები ასევე შეიძლება მოხვდნენ მარცვლეულში, თუ  არასწორად იყო შენახული. და შეწვისას შეიძლება მთლიანად განადგურდეს ისინი.

ამიტომ დიასახლისებმა წიწიბურას ფაფის მომზადების ამ მეთოდზე უნდა იფიქრონ. რადგან მას საკმარისზე მეტი უპირატესობა აქვს. გაგვიზიარეთ კომენტარებში, ადრე თუ მოგიხარშავთ წიწიბურა ასე და როგორ მოგწონთ შედეგი.

6 FacebookEmail
previous post
წარმოუდგენლად გემრიელი დანამატი დესერტებისთვის.
next post
ორცხობილა გახეხილი ვაშლით იტალიური რეცეპტის მიხედვით

Related Articles

ლეგენდარული დესერტის არატრადიციული ვერსია. ალბათ ყველაზე სწრაფი მედოკია...

დეკემბერი 30, 2022

უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

დეკემბერი 20, 2022

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!...

დეკემბერი 18, 2022

ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და...

დეკემბერი 11, 2022

უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის...

დეკემბერი 11, 2022

ამ დელიკატურ რძიან დესერტს დააფასებენ სიახლის მოყვარულები. ადვილი...

დეკემბერი 9, 2022

მთელი იუთუბი გუგუნებს ამ რეცეპტზე. პირადად რომ გადავამოწმე...

დეკემბერი 5, 2022

როგორც ბავშვობაში: კრემი ნამცხვრებისთვის ნაყინის არომატით. ყველა თაობას...

დეკემბერი 5, 2022

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული თქვენი მოხდნილი ფიგურისთვის👍

დეკემბერი 4, 2022

გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო...

დეკემბერი 3, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 2

    სვით ეს სასმელი დღეში ორჯერ მთელი კვირის განმავლობაში ქოლესტერინის, თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის და სახსრების სამკურნალოდ და ასევე მოიშორეთ დაკიდებული მუცელი!

  • 3

    ვურჩევ ყველას: მიირთვით ეს სალათი კვირაში ორჯერ მაგარი ძვლებისთვის და კარგი მხედველობისთვის!

  • 4

    აი ასე გამოიყურება ნამდვილი შედედებული რძე. გაგიკვირდებათ და მხოლოდ 10 წუთი დამჭირდა…

  • 5

    ის ყოველდღე სახეს კარტოფილის ნაჭრებით იწმენდს, გამიკვირდა მიზეზი რომ გავიგე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა