გემრიელი წიწიბურის საიდუმლო სწორად მომზადებაშია. შეფ-მზარეული გვიზიარებს თავის საიდუმლო რეცეპტს.

by ekaterine

ზოგჯერ წარმოუდგენელია, თუ როგორ შეიძლება უბრალო გარნირი გადაიქცეს ნამდვილ შედევრად. ეს ასევე ეხება ჩვეულებრივ მარცვლეულს და კარტოფილს. მაგრამ ყველაზე თვალშისაცემი ის ფაქტია, რომ დამატებითი ძვირადღირებული ინგრედიენტების გარეშეც, რომლებიც რესტორნებში გამოიყენება, მარტივი პროდუქტისგან რაღაც არარეალური შეიძლება გაკეთდეს.

 

დღეს წიწიბურაზე ვისაუბრებთ. ბოლოს და ბოლოს, ცოტამ თუ იცის, რომ თუ ეს მარცვლეული მოხარშვამდე წინასწარ იქნება შემწვარი, მაშინ მისი გემო გაცილებით მდიდარი იქნება. ამიტომ, ამ სტატიაში ვისაუბრებთ იმაზე, თუ როგორ მოვამზადოთ წიწიბურას ფაფა ისე, რომ ახლობლები ითხოვდნენ კერძის დამატებას.

 

როგორ შევწვათ წიწიბურა

ეს აპრობირებული მეთოდი აუცილებლად მოეწონება მათ, ვისაც უყვარს ექსპერიმენტები.  წიწიბურას ფაფის მოყვარულები საერთოდ აღფრთოვანებული იქნებიან. მთავარია შეასრულოთ რამდენიმე მარტივი ნაბიჯი და მორჩა: უგემრიელესი კერძი მზად არის!

ჯერ მარცვლეული უნდა გარეცხოთ და მხოლოდ ამის შემდეგ დაიწყოთ მისი თერმული დამუშავება. წიწიბურა დაყარეთ მშრალ ტაფაზე თანაბარ ფენად (სასურველია, რომ არ იყოს სქელი). შემდეგ, 3-5 წუთის განმავლობაში, მარცვლეული უნდა დაიხალოს საშუალო ცეცხლზე. ამასთან, ზეთი არ უნდა დაამატოთ, უბრალოდ დროდადრო მოურიეთ.

შემდეგ შეგიძლიათ წიწიბურას ფაფა მოამზადოთ ყველასთვის ჩვეული წესით, ან სცადოთ რაიმე ახალი. ამისთვის მარცვლეულს დაასხით წყალი ტაფაში, რომელშიც ის იყო შემწვარი. შემდეგ მოაყარეთ გემოვნებით მარილი, სურვილიამებრ დაუმატეთ ზეთი ან კარაქი და უკვე სახურავის ქვეშ მიიყვანეთ წიწიბურა მზადყოფნამდე. ამ ფაფის მომზადების ასეთი საინტერესო ვარიანტი აუცილებლად მოგეწონებათ.

რატომ უნდა შევწვათ მარცვლეული

გარდა იმისა, რომ წიწიბურა შეწვისას უფრო მდიდარ გემოს იძენს, მნიშვნელოვანია ისიც, თუ რა დამატებით გავლენას ახდენს ეს პროცესი მარცვლეულზე. მართლაც, მაღალ ტემპერატურაზე, მარცვლეულის კანიი ოდნავ მკვრივი ხდება. ამის შედეგად, ფაფა არ იშლება.

ასევე, მშრალ ტაფაში შეწვა ხელს უწყობს წიწიბურას ზეთის გამოყოფას. რადგან ფაფა იძენს ასეთ მადისაღმძვრელ არომატს. გარდა ამისა, იცოდეთ, რომ ამ მეთოდის არჩევა ყოველთვის კარგი იდეაა.  პათოგენური ბაქტერიები ასევე შეიძლება მოხვდნენ მარცვლეულში, თუ  არასწორად იყო შენახული. და შეწვისას შეიძლება მთლიანად განადგურდეს ისინი.

ამიტომ დიასახლისებმა წიწიბურას ფაფის მომზადების ამ მეთოდზე უნდა იფიქრონ. რადგან მას საკმარისზე მეტი უპირატესობა აქვს. გაგვიზიარეთ კომენტარებში, ადრე თუ მოგიხარშავთ წიწიბურა ასე და როგორ მოგწონთ შედეგი.

Related Articles