“მანგო” გოგრისგან: დესერტი ქილაში
მისგან ვამზადებთ მრავალფეროვან კერძებს – მარილიანსაც და ტკბილსაც.
სულ ახლახან აღმოვაჩინე ზამთრის საოცარი დესერტის რეცეპტი – გოგრის “მანგო”. გარეგნულად ის ნამდვილი ეგზოტიკური ხილის ნაჭრებს წააგავს და მისი არომატი უბრალოდ გასაოცარია! და იცი რა არის ყველაზე მნიშვნელოვანი? გემო თითქმის გამოუცნობია, რომ გოგრაა.
გოგრისგან “მანგოს” მომზადების საიდუმლოებები
ინგრედიენტები
გოგრა 3 კგ
ფორთოხალი 3 ც
ლიმონი 1 ც
ლიმონმჟავა 15 გრ
შაქარი 600 გრ
მომზადება
ამის მომზადებას 8 საათამდე სჭირდება, ასე რომ თქვენ უნდა გეყოთ მოთმინება შესანიშნავი შედეგის მისაღწევად. ასე რომ, ზამთრისთვის გოგრის მოსამზადებლად საჭიროა მისი გასუფთავება კანისგან და ბირთვისგანმ და შემდეგ დავჭრათ კუბიკებად (ზომა 1,5 x 2 სმ).
შემდეგ გადავდივართ ციტრუსებზე. ხშირად ცედრა სიმწარეს იძლევა, ამიტომ ფორთოხალსა და ლიმონს კანს ვაცლით. შემდეგ ისინიც დაჭერით კუბიკებად. აიღეთ დიდი ქვაბი, შეურიეთ ხილი და გოგრა, დაუმატეთ შაქარი და ლიმონმჟავა, კარგად აურიეთ და დატოვეთ, სანამ წვენი არ გამოჩნდება. ჩვეულებრივ 3-6 საათი სჭირდება, ეს ყველაფერი გოგრის წვნიანობაზეა დამოკიდებული. ამ დროის განმავლობაში ინგრედიენტები პერიოდულად აურიეთ, რომ დაკონსერვებული გოგრა რაც შეიძლება დიდხანს შეინახოს, წინასწარ გაასტერილეთ ქილები. ჩაალაგეთ ნაჭრები. დესერტი შეგიძლიათ გააკეთოთ ორი ვერსიით: რამდენიმე ქილა მხოლოდ გოგრის ნაჭრებით, დანარჩენი კი ლიმონით და ფორთოხლით. სხვათა შორის, შეგიძლიათ დაუმატოთ როზმარინის ორი პატარა ყლორტი.
ქილებს ვაფარებთ თავსახურებს, ვდებთ დიდ ქვაბში, ავსებთ თბილი წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ვადუღებთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში. ქილებს წყლიდან ვიღებთ, ვხუფავთ და თავდაყირა ვაწყობთ. პირსახოცით ან საბანით ვახვევთ და მაგიდაზე ვტოვებთ სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.
მიუხედავად იმისა, რომ მომზადებას დიდი დრო სჭირდება, შედეგი ძალიან გემრიელია. სცადე, მგონი შენც მოგეწონება!