POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

წარმოუდგენლად გემრიელი დანამატი დესერტებისთვის.

by ekaterine სექტემბერი 13, 2022
სექტემბერი 13, 2022

“მანგო” გოგრისგან: დესერტი ქილაში

მისგან ვამზადებთ მრავალფეროვან კერძებს – მარილიანსაც და ტკბილსაც.

სულ ახლახან აღმოვაჩინე ზამთრის საოცარი დესერტის რეცეპტი – გოგრის “მანგო”. გარეგნულად ის ნამდვილი ეგზოტიკური ხილის ნაჭრებს წააგავს და მისი არომატი უბრალოდ გასაოცარია! და იცი რა არის ყველაზე მნიშვნელოვანი? გემო თითქმის გამოუცნობია, რომ გოგრაა.

გოგრისგან “მანგოს” მომზადების საიდუმლოებები

ინგრედიენტები

გოგრა 3 კგ

ფორთოხალი 3 ც

ლიმონი 1 ც

ლიმონმჟავა 15 გრ

შაქარი 600 გრ

მომზადება

ამის მომზადებას 8 საათამდე სჭირდება, ასე რომ თქვენ უნდა გეყოთ მოთმინება შესანიშნავი შედეგის მისაღწევად. ასე რომ, ზამთრისთვის გოგრის მოსამზადებლად საჭიროა მისი გასუფთავება კანისგან და ბირთვისგანმ და შემდეგ დავჭრათ კუბიკებად (ზომა 1,5 x 2 სმ).

შემდეგ გადავდივართ ციტრუსებზე. ხშირად ცედრა სიმწარეს იძლევა, ამიტომ ფორთოხალსა და ლიმონს კანს ვაცლით. შემდეგ ისინიც დაჭერით კუბიკებად. აიღეთ დიდი ქვაბი, შეურიეთ ხილი და გოგრა, დაუმატეთ შაქარი და ლიმონმჟავა, კარგად აურიეთ და დატოვეთ, სანამ წვენი არ გამოჩნდება. ჩვეულებრივ 3-6 საათი სჭირდება, ეს ყველაფერი გოგრის წვნიანობაზეა დამოკიდებული. ამ დროის განმავლობაში ინგრედიენტები პერიოდულად აურიეთ, რომ დაკონსერვებული გოგრა რაც შეიძლება დიდხანს შეინახოს, წინასწარ გაასტერილეთ ქილები. ჩაალაგეთ ნაჭრები. დესერტი შეგიძლიათ გააკეთოთ ორი ვერსიით: რამდენიმე ქილა მხოლოდ გოგრის ნაჭრებით, დანარჩენი კი ლიმონით და ფორთოხლით. სხვათა შორის, შეგიძლიათ დაუმატოთ როზმარინის ორი პატარა ყლორტი.

ქილებს ვაფარებთ თავსახურებს, ვდებთ დიდ ქვაბში, ავსებთ თბილი წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ვადუღებთ დაახლოებით 30 წუთის განმავლობაში. ქილებს წყლიდან ვიღებთ, ვხუფავთ და თავდაყირა ვაწყობთ. პირსახოცით ან საბანით ვახვევთ და მაგიდაზე ვტოვებთ სანამ ბოლომდე არ გაგრილდება.

მიუხედავად იმისა, რომ მომზადებას დიდი დრო სჭირდება, შედეგი ძალიან გემრიელია. სცადე, მგონი შენც მოგეწონება!

 

1 FacebookEmail
previous post
ამ ნიღაბმა გადაარჩინა ჩემი თმა გასულ გაზაფხულზე. თმამ შეწყვიტა ცვენა, გახდა ელასტიური და ბზინვარე. ✨
next post
გემრიელი წიწიბურის საიდუმლო სწორად მომზადებაშია. შეფ-მზარეული გვიზიარებს თავის საიდუმლო რეცეპტს.

Related Articles

ლეგენდარული დესერტის არატრადიციული ვერსია. ალბათ ყველაზე სწრაფი მედოკია...

დეკემბერი 30, 2022

უფრო გემრიელი ვიდრე ზრაზი! ლიტვური კარტოფილის ზეპელინები ხორცით!👍

დეკემბერი 20, 2022

თავიდან რეცეპტზე გამეცინა, ახლა კი მხოლოდ ასე ვამზადებ!...

დეკემბერი 18, 2022

ამ კერძის სწორად მომზადების ერთი საიდუმლო არსებობს და...

დეკემბერი 11, 2022

უბრალოდ კარგი კერძი კი არა, არამედ ნებისმიერი სუფრის...

დეკემბერი 11, 2022

ამ დელიკატურ რძიან დესერტს დააფასებენ სიახლის მოყვარულები. ადვილი...

დეკემბერი 9, 2022

მთელი იუთუბი გუგუნებს ამ რეცეპტზე. პირადად რომ გადავამოწმე...

დეკემბერი 5, 2022

როგორც ბავშვობაში: კრემი ნამცხვრებისთვის ნაყინის არომატით. ყველა თაობას...

დეკემბერი 5, 2022

ყველაზე სასარგებლო ტკბილეული თქვენი მოხდნილი ფიგურისთვის👍

დეკემბერი 4, 2022

გაზვიადების გარეშე მინდა ვთქვა – ეს არის საუკეთესო...

დეკემბერი 3, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 2

    სვით ეს სასმელი დღეში ორჯერ მთელი კვირის განმავლობაში ქოლესტერინის, თირკმლების დეტოქსიკაციისთვის და სახსრების სამკურნალოდ და ასევე მოიშორეთ დაკიდებული მუცელი!

  • 3

    ვურჩევ ყველას: მიირთვით ეს სალათი კვირაში ორჯერ მაგარი ძვლებისთვის და კარგი მხედველობისთვის!

  • 4

    აი ასე გამოიყურება ნამდვილი შედედებული რძე. გაგიკვირდებათ და მხოლოდ 10 წუთი დამჭირდა…

  • 5

    ის ყოველდღე სახეს კარტოფილის ნაჭრებით იწმენდს, გამიკვირდა მიზეზი რომ გავიგე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა