მოლდოვაში ნათესავებთან მოგზაურობიდან, არა მარტო საჩუქრების ჩემოდანი, საინტერესო რეცეპტებიც წამოვიღე! 😋

by ekaterine

ფარშირებული წიწაკა ბრინჯის და ხორცის გარეშე მოლდოვურ სტილში

ფარშირებული წიწაკა დიდი ხნის ნაცნობი და საყვარელი კერძია. სწორედ ასეთ ტრადიციულ რეცეპტებზე აკეთებენ დიასახლისები ყველაზე ხშირად ექსპერიმენტებს. ვიღაცას სურს გემოვნების გაუმჯობესება, ვიღაცას სურს მეზობლის კერძზე უკეთესის მომზადება, ვიღაცას უბრალოდ მრავალფეროვნება სწყურია. შემთხვევით ვისწავლე წიწაკის მომზადება ბრინჯის გარეშე!

ჩვენი მოგზაურობა ნათესავებთან მოლდოვაში უკვე დასასრულს უახლოვდებოდა. გამოსამშვიდობებელი ვახშმისთვის სახლის დიასახლისმა  მოლდოვურ სტილში წიწაკა მოამზადა. მართალი გითხრათ, ახალ სანელებლების გარდა, უჩვეულოს არაფერს ველოდი. მაგრამ კერძმა, რომელიც საბოლოოდ ვნახე, გამაოცა და მაიძულა, რაც შეიძლება მალე ჩამეწერა რეცეპტი!

როგორ მოვამზადოთ შიგთავსით წიწაკა ბრინჯის და ხორცის გარეშე მოლდოვურ სტილში

დავიწყოთ იქიდან, რომ ეს კერძი არის ძალიან მარტივი, მაგრამ ამავე დროს საკმაოდ ნოყიერი.  იხარშება 10 წუთში, დანარჩენს კი ღუმელი მოაგვარებს. სხვათა შორის, მწვანე ხახვის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი სხვა მწვანილი.

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 6 ც

ხაჭო 350 გ

მწვანე ხახვი 1 კონა

კვერცხი 1 ც

მარილი შავი პილპილი (დაფქული)

გემოვნებით მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

მარილი და პილპილი დაამატეთ ხაჭოს გემოვნებით, დაუმატეთ კვერცხი და დაჭრილი მწვანე ხახვი. აურიეთ ინგრედიენტები.

გარეცხეთ წიწაკა და გაასუფთავეთ. ამისთვის წიწაკას ზემოდან ფრთხილად მოაჭერით (მაინც გამოგადგებათ)

მოაყარეთ წიწაკას შიგნიდან პილპილი, ამოავსეეთ ხაჭოთი და დააფარეთ ზემოდან მოჭრილი ნაწილი.

საცხობ ფორმას დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და წაუსვით მზესუმზირის ზეთი. მოათავსეთ წიწაკა, წაუსვით ზეთი, მარილი და პილპილი. გააგზავნეთ წიწაკა გამოსაცხობად 35–40 წუთის განმავლობაში 200 ° C-მდე გახურებულ ღუმელში.

კერძი ძალიან გემრიელი და ნოყიერია. გამომცხვარი ბულგარული წიწაკა მარილით, წიწაკით და ზეთით უკვე სურნელოვანი და მადისაღმძვრელია. და ხაჭოსთან ალიანსში ეს ინგრედიენტი ახალი პერსპექტივიდან ვლინდება. ღუმელში მოამზადეთ ამ რეცეპტით და მიირთვით ლანჩზე, ვახშამზე ან თუნდაც ხემსის სახით. თუ მოახერხებთ მის ლამაზად გაჭრას, ძალიან ელეგანტური გამოვა.

 

Related Articles