როგორ ვაქციოთ სახლში დამზადებული რძე მადისაღმძვრელ მოცარელად. უფრო კარგი გემო აქვს, ვიდრე იტალიურ მაღაზიაში!

by ekaterine

ბუნებრივი მოცარელა სახლში 30 წუთში

სულ ახლახან, ჩვენ აღმოვაჩინეთ სხვადასხვა ყველის ფართო ასორტიმენტი მსოფლიოს სხვადასხვა კუთხიდან. ქართული სულგუნი, იტალიური პარმეზანი და მასკარპონე, გერმანული დორბლიუ და ბერძნული ფეტა ახლა გვაძლევს საშუალებას მოვამზადოთ საოცარი კერძები. ამ ყველის უმეტესობა ჩვენთვის უკვე ნაცნობი გახდა და მათი ნახვა ყველა მაღაზიაში შეგიძლიათ. მაგრამ ჩემი მოცარელა სახლში ნამდვილად არ შეედრება არცერთ პროდუქტს!

ხელნაკეთი მოცარელას დამზადებაიმაზე მარტივია, ვიდრე მაფინის გაკეთება. ვისაცც საკუთარი ხელით ყველი მოუმზადებია, ესმის, რომ საქმე 30-40 წუთშია. და რა დიდ სიამოვნებას მიიღებთ ნატურალური პროდუქტისგან!

ბუნებრივი მოცარელა სახლში 30 წუთში

ძირითადი პირობები, რომლებიც უნდა დაიცვათ, არის ახალი ხელნაკეთი რძე და რეცეპტში აღწერილი ტემპერატურის რეჟიმი. მიჰყევით ინსტრუქციას და გექნებათ საკუთარი მოცარელა პირველივე ცდაზე!

ინგრედიენტები

რძე 5 ლ

ლიმონმჟავა 1 ს.კ.

მომზადება

ჩაასხით რძე ქვაბში და გააცხელეთ 50 ° C-მდე.

ახლა, რძის მორევისას, თანდათან დამატეთ ლიმონმჟავა. გააგრძელეთ მორევა კიდევ 20-30 წამი, შემდეგ დატოვეთ რძის მასა თავდახურული 10 წუთის განმავლობაში,

ლიმონმჟავას დამატების მერე შეაგროვეთ ყველის მასა, გამოწურეთ შრატისგან და გადაიტანეთ თასში. დაამუშავეთ ყველის მასა, როგორც ცომი, გამოწურეთ ზედმეტი შრატისგან.

ამასობაში შრატი გავაცხელოთ 80°C-მდე, მოვათავსოთ ყველის მასა. ყველი მოზილეთ გადნობამდე. მისი ტექსტურა დაიწყებს შეცვლას: მასა ბლანტი გახდება.

ყველის მასის ბურთულები ამოაჭერით და ჩაყარეთ ყინულიან წყალში.

თუ მოცარელა ჯერ არ შეგიყვანიათ რაციონში, გირჩევთ, უგულებელყოთ ეს გემრიელი და ჯანსაღი ყველი. მასთან ერთად შეგიძლიათ მოამზადოთ სალათები, ლაზანია, მაკარონი, ათქვეფილი კვერცხი, ჩიზქეიქები, პიცა. თუ ხელნაკეთი მოცარელას დიდხანს შენახვა გჭირდებათ, გააკეთეთ ნარჩენი შრატისა და მარილის ნარევი. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles