POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ვფიქრობ, რომ ყველა დიასახლისს უნდა ჰქონდეს ასეთი რეცეპტი. მაღაზიის კეტჩუპთან ან ტომატის პასტასთან შედარებაც კი არ ღირს. 😉👍

by ekaterine აგვისტო 12, 2022
აგვისტო 12, 2022

ტომატის ბაზილიკიანი სოუსი: იტალიური რეცეპტი

ამ რეცეპტის უდავო უპირატესობა არის არა მხოლოდ მზა სოუსის მკაფიო გემო, არამედ მისი შენახვის ვადა. ის ადვილად ძლებს ერთი ან ორი წლის განმავლობაში. თუმცა, ჩემი ქმარი და უფროსი ვაჟი რატომღაც ახერხებენ ყველა მარაგის ჭამას ზამთრის დადგომამდე. ამიტომ, როგორც გამოცდილი დიასახლისი, სასწრაფოდ ვამზადებ ამ გემრიელობის ორმაგ ან თუნდაც სამმაგ პორციას.

სოუსის მოსამზადებლად ვიღებ ძირითადად გადამწიფებულ პომიდორს. ეს არანაირად არ იმოქმედებს გემოზე, მაგრამ დიდ ფულს დაზოგავს. მარკეტებში ხშირად შეგიძლიათ იპოვოთ უხარისხო, რაც გაცილებით იაფი დაჯდება, ვიდრე უნაკლო ბოსტნეული. გარწმუნებთ, ეს ტომატის სოუსი რეჰანით სამუდამოდ თავს შეგაყვარებთ!

რასთან ერთად უნდა მიირთვათ ტომატის სოუსი რეჰანით

ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ სხვადასხვა ხორცის კერძებთან, სპაგეტთან და მაკარონთან ერთად. ბუნებრივია, ბევრად უფრო სასარგებლოა მისი გამოყენება მაღაზიაში ნაყიდი კეტჩუპის ნაცვლად. ისე, როგორც პომიდვრის საფუძველი პიცის მოსამზადებლად შესანიშნავია!

ინგრედიენტები

პომიდორი 1 კგ

ბულგარული წიწაკა 350 გრ

ოხრახუში 1 კონა.

კამა 1 კონა.

რეჰანი 1 კონა.

ნიორი 7 კბილი

მარილი 1 ს.კ.

შაქარი 1,5 ს.კ.

ხახვი 300 გ

ძმარი 1 ს.კ.

ქინძი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.

მომზადება

ქილები და სახურავები წინასწარ გარეცხეთ, გაასტერილეთ და გააშრეთ.

ხახვი, ნიორი და ტკბილი წიწაკა (თესლების გარეშე) ათქვიფეთ ბლენდერში. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში.დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი,შავი პილპილი,მარილი და ისევ აურიეთ.

სოუსი ადუღეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალოზე. ადუღეთ 35 წუთი. თუ გსურთ, შეგიძლიათ სოუსი უფრო ცხარე გახადოთ ჩილის წიწაკის დამატებით.

დაჭერით მწვანილი, დაუმატეთ ტაფაზე, დაასხით მცენარეული ზეთი ძმართან ერთად, დაამატეთ შაქარი.
საფუძვლიანად აურიეთ, ადუღეთ ნარევი კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.

ქილებში ჩაასხით ცხელი სოუსი და მოხუფეთ.

ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ 3-4 დღის შემდეგ. კარგად ინახება გრილ ბნელ ადგილას. შესანიშნავი აღმოჩენაა!

 

3 FacebookEmail
previous post
ვიღებ ჭიქა კეფირს და 10 წუთში ვამზადებ ხრაშუნა ჩხირებს.
next post
ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა