ტომატის ბაზილიკიანი სოუსი: იტალიური რეცეპტი
ამ რეცეპტის უდავო უპირატესობა არის არა მხოლოდ მზა სოუსის მკაფიო გემო, არამედ მისი შენახვის ვადა. ის ადვილად ძლებს ერთი ან ორი წლის განმავლობაში. თუმცა, ჩემი ქმარი და უფროსი ვაჟი რატომღაც ახერხებენ ყველა მარაგის ჭამას ზამთრის დადგომამდე. ამიტომ, როგორც გამოცდილი დიასახლისი, სასწრაფოდ ვამზადებ ამ გემრიელობის ორმაგ ან თუნდაც სამმაგ პორციას.
სოუსის მოსამზადებლად ვიღებ ძირითადად გადამწიფებულ პომიდორს. ეს არანაირად არ იმოქმედებს გემოზე, მაგრამ დიდ ფულს დაზოგავს. მარკეტებში ხშირად შეგიძლიათ იპოვოთ უხარისხო, რაც გაცილებით იაფი დაჯდება, ვიდრე უნაკლო ბოსტნეული. გარწმუნებთ, ეს ტომატის სოუსი რეჰანით სამუდამოდ თავს შეგაყვარებთ!
რასთან ერთად უნდა მიირთვათ ტომატის სოუსი რეჰანით
ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ სხვადასხვა ხორცის კერძებთან, სპაგეტთან და მაკარონთან ერთად. ბუნებრივია, ბევრად უფრო სასარგებლოა მისი გამოყენება მაღაზიაში ნაყიდი კეტჩუპის ნაცვლად. ისე, როგორც პომიდვრის საფუძველი პიცის მოსამზადებლად შესანიშნავია!
ინგრედიენტები
პომიდორი 1 კგ
ბულგარული წიწაკა 350 გრ
ოხრახუში 1 კონა.
კამა 1 კონა.
რეჰანი 1 კონა.
ნიორი 7 კბილი
მარილი 1 ს.კ.
შაქარი 1,5 ს.კ.
ხახვი 300 გ
ძმარი 1 ს.კ.
ქინძი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით
ზეითუნის ზეთი 3 ს.კ.
მომზადება
ქილები და სახურავები წინასწარ გარეცხეთ, გაასტერილეთ და გააშრეთ.
ხახვი, ნიორი და ტკბილი წიწაკა (თესლების გარეშე) ათქვიფეთ ბლენდერში. მიღებული მასა გადაიტანეთ ქვაბში.დაამატეთ დაჭრილი პომიდორი,შავი პილპილი,მარილი და ისევ აურიეთ.
სოუსი ადუღეთ. შემდეგ შეამცირეთ ტემპერატურა საშუალოზე. ადუღეთ 35 წუთი. თუ გსურთ, შეგიძლიათ სოუსი უფრო ცხარე გახადოთ ჩილის წიწაკის დამატებით.
დაჭერით მწვანილი, დაუმატეთ ტაფაზე, დაასხით მცენარეული ზეთი ძმართან ერთად, დაამატეთ შაქარი.
საფუძვლიანად აურიეთ, ადუღეთ ნარევი კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში.
ქილებში ჩაასხით ცხელი სოუსი და მოხუფეთ.
ეს სოუსი შეგიძლიათ მიირთვათ 3-4 დღის შემდეგ. კარგად ინახება გრილ ბნელ ადგილას. შესანიშნავი აღმოჩენაა!