ამ მიქსის გემო ბავშვობიდან მახსოვს და დღემდე მომწონს. ბებიაჩემის რეცეპტი მემკვიდრეობით გადმომეცა!

by ekaterine

პომიდორი კომბოსტოთი ზამთრისთვის

როცა ვამზადებ, ყველა მონაწილეობს. ჩემი ქმარი დაჭრაში მეხმარება, ბავშვები რეცხავენ, მე კი ყველაფერს ქილებში ვდებ. მე ყოველთვის ვცდილობ ვცადო რაღაც ახალი, მაგრამ არის დროში გამოცდილი რეცეპტებიც. ისევე როგორც, მაგალითად, ბებიის პომიდორი კომბოსტოთი ზამთრისთვის. ამ მიქსის გემო ბავშვობიდან მახსოვს და დღემდე მომწონს.
ზამთრის საღამოობით ბებიაჩემი კარტოფილს წვავდა და მასთან ერთად ხსნიდა  ქილას წვნიანი მჟავე კომბოსტოს პომიდვრით. ეს ინგრედიენტები საკმარისია ერთი სამ ლიტრიანისთვის.

ინგრედიენტები

პომიდორი 1,5 კგ

თეთრი კომბოსტო 1 ც

შაქარი 2 ს.კ.

მარილი 1 ს.კ.

ძმარი 100 მლ

დაფნის ფოთოლი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით კომბოსტო, გარეცხეთ პომიდორი და გააჩერეთ რამდენიმე წუთი, რომ წყლისგან დაიწუროს. სტერილიზებულ ქილას ძირზე მოვაყაროთ კომბოსტოს ფენა, 2 დაფნის ფოთოლი და რამდენიმე წიწაკის მარცვლები.

შემდეგ დაამატეთ პომიდვრის ფენა. მონაცვლეობით მოათავსეთ ბოსტნეული ისე, რომ მთლიანად შეავსოთ ქილა.

ბოსტნეულს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ 15 წუთი. შემდეგ გადაწურეთ წყალი ქვაბში, მოაყარეთ მარილი და შაქარი და მიიყვანეთ ადუღებამდე.

სითხე ისევ ჩაასხით ქილაში, დაუმატეთ ძმარი და მაშინვე მოხუფეთ სტერილური ხუფებით. გადააბრუნეთ ქილა, გადააფარეთ თბილი ქსოვილი და დატოვეთ ბოლომდე რომ გაცივდეს.

პომიდვრისა და კომბოსტოს მწნილი მზადაა. დარწმუნებული ვარ მოგეწონებათ. პომიდორი შეიძლება ცალკე მიირთვათ, კომბოსტო კი სალათებს დაუმატოთ. გემრიელად მიირთვით!

 

Related Articles