ჩვეულებრივი სენდვიჩიც კი მასთან ერთად უკვე პატარა კულინარიული ხელოვნების ნიმუშია!

by ekaterine

სწრაფად გამომშრალი პომიდორი

იტალიური სამზარეულოს მოყვარულებმა იციან, რომ მზეზე გამომშრალი პომიდორი კერძს დაუვიწყარ გემოს მატებს. უგემრიელესი გამოდის პიცა და სალათი, თუ ამ ინგრედიენტს დაამატებთ. ჩვეულებრივი ცხელი სენდვიჩიც კი ყველით და მზეზე გამომშრალი პომიდვრით უკვე პატარა კულინარიული ხელოვნების ნიმუშია!

ხშირად დიასახლისებს არ სურთ სახლში მზეზე გამომშრალი პომიდვრის მომზადება, რადგან ამას დიდი დრო და ძალისხმევა სჭირდება. საზღვარგარეთული კერძი კომპლექსურად გამოიყურება და დიდ კულინარიულ გამოცდილებას მოითხოვს. მაგრამ, როგორც გაირკვა, ყველაფერი ზუსტად საპირისპიროა. როგორ მოვამზადოთ მზეზე გამომშრალი პომიდორი მიკროტალღურ ღუმელში!

ინგრედიენტები

პომიდორი 500 გ

ხმელი რეჰანი 1 ჩ/კ

ნივრის ფხვნილი 1 ჩ/კ

შაქარი 0,5 ჩ/კ მარილი 0,5 ჩ/კ

ზეითუნის ზეთი 100 მლ

მომზადება

გარეცხეთ პომიდორი და გააშრეთ. ნაყოფი დავჭრათ დიდ ნაჭრებად.

პომიდორი გადაიტანეთ თეფშზე, მოაყარეთ მარილი და შაქარი და მოასხით ზეითუნის ზეთი. თეფში შედგით მიკროტალღურ ღუმელში 8 წუთი მაქსიმალური სიმძლავრით.

მიღებული სითხე გადაწურეთ ცალკე კონტეინერში და შემდეგ გააგზავნეთ პომიდორი მიკროტალღურ ღუმელში კიდევ 7 წუთის განმავლობაში.

პომიდორი გავაციოთ, შემდეგ მოვაყაროთ გამხმარი რეჰანი და ნივრის ფხვნილი.

პომიდორიდან გამოწურული წვენი შეურიეთ დარჩენილ ზეითუნის ზეთს და დაასხით გამომშრალი პომიდორს.

მზეზე გამომშრალი პომიდვრის სახლში მიკროტალღურ ღუმელში მოსამზადებლად, მიზანშეწონილია გამოიყენოთ ხორციანი და წვნიანი ბოსტნეული. ზამთრისთვის მზადებაც კი შეგიძლიათ – პროდუქტი ინახება მაცივარში ერთ წლამდე. გემოს ექსპერიმენტისთვის, სცადეთ თქვენი საყვარელი პომიდვრის სუნელი იტალიური მწვანილებით, როგორც ამას ბევრი იტალიელი მზარეული გირჩევთ.

 

Related Articles