რულეტი ბეზეთი
ეს საუკეთესოა, როცა მსურს რაიმე სახის სადღესასწაულო ტკბილი გემრიელობა. ასეთ შემთხვევაში საკონდიტროში კი არ მივრბივარ, საჭირო ინგრედიენტებს ვიღებ და მერინგის რულეტს ვამზადებ. დამიჯერეთ, ასეთ ტკბილეულს ვერცერთ მაღაზიაში ვერ ნახავთ.
კენკრის ჯემის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი კენკრაც, როცა ზაფხულის სეზონი იძლევა საშუალებას. მაგალითად, ეცადეთ, მოცხარი ან ჟოლო დაფქვათ და კენკრის პიურეს დაუმატეთ შაქარი და სახამებელი. რა თქმა უნდა, მერინგის რულეტი ფისტათი და შიგთავსით საოცარი გამოვა!
ინგრედიენტები
კვერცხის ცილა 190 გ
ლიმონმჟავა დანის წვერით
მარილი 0,25 ჩ/კ
შაქარი 250 გრ
სახამებელი 25 გრ
ყველი 150 გრ
ნაღები 100 მლ
შაქარი 20 გრ
მარწყვის ჯემი 100 გრ
ფისტა გემოვნებით
მომზადება
ჯერ ბეზე მოვამზადოთ. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ლიმონმჟავასთან და მარილთან ერთად. დაამატეთ შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა. შემდეგ დაუმატეთ სახამებელი და ათქვიფეთ თეთრი მასის მიღებამდე.
საცხობ ფირფიტას დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და თანაბრად გადაუსვით კვერცხის ცილა. აცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში 150 ° C ტემპერატურაზე. სანამ მერინგი ცხვება, კრემს მივხედოთ. ნაღების ყველი ავთქვიფოთ ნაღებთან ერთად, შემდეგ დავამატოთ შაქრის პუდრა და ყველა ინგრედიენტი ერთად ავთქვიფოთ. კრემი შედგით მაცივარში 30 წუთით.
გამოიღეთ ბეზე ღუმელიდან და დაფარეთ კრემით. ზემოდან მოასხით ჯემი და ნაზად გადაახვიეთ რულეტი. ზემოდან მორთეთ დარჩენილი კრემით და მოაყარეთ დაჭრილი ფისტა.
სახლში რულეტის გაკეთება სულაც არ არის რთული. ისეთი გემრიელი გამოდის, რომ ოჯახს ყოველდღე მოუნდება და უფრო ხშირად გთხოვთ ასეთი სილამაზის გამოცხობას.