სანახაობრივი ჰაეროვანი ტკბილი დესერტი.

by ekaterine

რულეტი ბეზეთი

ეს საუკეთესოა, როცა მსურს რაიმე სახის სადღესასწაულო ტკბილი გემრიელობა. ასეთ შემთხვევაში საკონდიტროში კი არ მივრბივარ, საჭირო ინგრედიენტებს ვიღებ და მერინგის რულეტს ვამზადებ. დამიჯერეთ, ასეთ ტკბილეულს ვერცერთ მაღაზიაში ვერ ნახავთ.

კენკრის ჯემის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ახალი კენკრაც, როცა ზაფხულის სეზონი იძლევა საშუალებას. მაგალითად, ეცადეთ, მოცხარი ან ჟოლო დაფქვათ და კენკრის პიურეს დაუმატეთ შაქარი და სახამებელი. რა თქმა უნდა, მერინგის რულეტი ფისტათი და შიგთავსით საოცარი გამოვა!

ინგრედიენტები

კვერცხის ცილა 190 გ

ლიმონმჟავა დანის წვერით

მარილი 0,25 ჩ/კ

შაქარი 250 გრ

სახამებელი 25 გრ

ყველი 150 გრ

ნაღები 100 მლ

შაქარი 20 გრ

მარწყვის ჯემი 100 გრ

ფისტა გემოვნებით

მომზადება

ჯერ ბეზე მოვამზადოთ. კვერცხის ცილა ათქვიფეთ ლიმონმჟავასთან და მარილთან ერთად. დაამატეთ შაქარი და განაგრძეთ თქვეფა. შემდეგ დაუმატეთ სახამებელი და ათქვიფეთ თეთრი მასის მიღებამდე.

საცხობ ფირფიტას დააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი და თანაბრად გადაუსვით კვერცხის ცილა. აცხვეთ ნახევარი საათის განმავლობაში 150 ° C ტემპერატურაზე. სანამ მერინგი ცხვება, კრემს მივხედოთ. ნაღების ყველი ავთქვიფოთ ნაღებთან ერთად, შემდეგ დავამატოთ შაქრის პუდრა და ყველა ინგრედიენტი ერთად ავთქვიფოთ. კრემი შედგით მაცივარში 30 წუთით.

გამოიღეთ ბეზე ღუმელიდან და დაფარეთ კრემით. ზემოდან მოასხით ჯემი და ნაზად გადაახვიეთ რულეტი. ზემოდან მორთეთ დარჩენილი კრემით და მოაყარეთ დაჭრილი ფისტა.

სახლში რულეტის გაკეთება სულაც არ არის რთული.  ისეთი გემრიელი გამოდის, რომ ოჯახს ყოველდღე მოუნდება  და უფრო ხშირად გთხოვთ ასეთი სილამაზის გამოცხობას.

Related Articles