ბულგარული წიწაკა ზამთრისთვის: რეცეპტი ნიორით.
ერთ დღეს მეგობარმა სახლში დამპატიჟა. ბევრი გემრიელი კერძი მოამზადა. მაგრამ ერთი მათგანი ყველაზე მეტად მახსოვს – ეს არის საოცარი მწნილი წიწაკა.
რა თქმა უნდა, მაშინვე დავიწყე რეცეპტის კითხვა. აღმოჩნდა, რომ ეს იმდენად მარტივია, რომ ყველაზე გამოუცდელ დიასახლისსაც კი შეუძლია ამის გაკეთება. მინიმალური ინგრედიენტები და ძალისხმევა, მაგრამ თქვენ მიიღებთ უგემრიელეს ბულგარულ წიწაკას ზამთრისთვის. Მინდა ვცადო. სიამოვნებით გაგიზიარებთ რეცეპტს.
ინგრედიენტები
ბულგარული წიწაკა2 კგ
წყალი 1 ლ.
ძმარი 1 ჭიქა
შაქარი 1 ჭიქა
მარილი 2 ს.კ.
მზესუმზირის ზეთი 5 ს.კ.
წიწაკა 15 ც.
ოხრახუში 0.5 კონა.
ნიორი 9 კბილი
მდოგვი გემოვნებით
მომზადება:
ამ ბულგარული წიწაკის რეცეპტში ინგრედიენტების რაოდენობა არის 3 ლიტრიანი ქილებისთვის. წიწაკა უნდა იყოს საშუალო ზომის, რათა ადვილად ჩავიდეს ქილებში. შეგიძლიათ აირჩიოთ როგორც ყვითელი, ასევე წითელი ბულგარული წიწაკა.
წიწაკას ჩანგლით ვხვრეტთ თავიდანვე ყველა მხრიდან, შემდეგ მარინადი უფრო სწრაფად შევა შიგნით, მოამზადეთ მარინადი: ერთ ჭურჭელში აურიეთ წყალი, ძმარი 9%, მარილი, შაქარი და ზეთი. დავდგათ ცეცხლზე.
ადუღების შემდეგ ტაფაში მოაყარეთ წიწაკა და მარინადში 3 წუთის განმავლობაში მოხარშეთ თითოეული მხრიდან.
თითოეული ქილის ძირში მოვაყაროთ 5-6 ცალი წიწაკა, 1 ჩაის კოვზი მდოგვის მარცვლები, ორიოდე ოხრახუშის ყლორტი და 1 კბილი ნიორი.
ახლა ქილებს შუამდე ვავსებთ მარინადში მოხარშული წიწაკით. შემდეგ კვლავ დაუმატეთ ნიორი და ოხრახუში. დარჩენილ ადგილს ვავსებთ წიწაკით და ნივრის, ოხრახუშის, წიწაკის, მდოგვის ნარჩენებით.
ჩაასხით ბულგარული წიწაკა ქილებში მდუღარე მარინადით. თავსახურებს ვაფარებთ, ქილებს თავდაყირა ვაწყობთ და პირსახოცით ვათავსებთ ბოლომდე გაგრილებამდე.
თუ გაინტერესებთ როგორ მოამზადოთ წიწაკა, გამოიყენეთ ეს რეცეპტი. ზამთარში სურნელოვანი და ხრაშუნა წიწაკა მშვენიერი საჭმელი იქნება. შეგიძლიათ შეინახოთ დაბეჭდილი ქილები ოთახის ტემპერატურაზე.